Sastamalan Vanhanajan Joulumarkkinoista perinne?

Pihatonttu Ukko (Jaska Levo) johdatti lapset ja lapsenmieliset joulutunnelmaan.
Pihatonttu Ukko (Jaska Levo) johdatti lapset ja lapsenmieliset joulutunnelmaan.

Ensimmäiset Sastamalan Vanhanajan Joulumarkkinat houkuttivat lauantaina runsaasti väkeä Marttilankadulle, Bäckmanin talon pihapiiriin sekä Pukstaaviin ja Tornihuvilaan.

Myynnissä oli muun muassa jouluisia herkkuja, leivonnaisia ja käsitöitä. Museoiden näyttelyihin oli tapahtuman kunniaksi vapaa pääsy.

Perheen pienimpien huviksi oli tarjolla koira- ja poniajelua sekä Ukko-tontun vetämä leikkituokio.

Vanhanajan joulutunnelmaa toivat musiikkiesitykset ja laulut, lasten koristelemat kuuset sekä 1900-luvun alun tyyliin sonnustautunut markkinaväki.

Järjestäjien mukaan pelkästään Pukstaavin näyttelyssä kävi päivän aikana noin 300 ja Tornihuvilassa 500 vierasta.

”Markkinat olivat niin positiivinen kokemus, että ne järjestetään ensi vuonna uudestaan. Myyjien kanssa mietimme, että tapahtumaa voisi jopa jakaa kahdelle päivälle. Perjantai-iltana olisi hienoa luoda joulun tuntua erilaisin valoin ja lyhdyin”, markkinoiden puuhanaisena häärinyt Elina Tiainen miettii.

Tapahtuma sai väen liikkeelle.
Tapahtuma sai väen liikkeelle.
Marttilankoulun esiopetuksen, Koiramäen päiväkodin ja Keskustan päiväkodin lapset olivat askarrelleet ja koristelleet joulukuusia vanhanajan malliin.
Marttilankoulun esiopetuksen, Koiramäen päiväkodin ja Keskustan päiväkodin lapset olivat koristelleet joulukuusia vanhanajan malliin.

Vanhanajan joulumarkkinat

  • Miia

    Mukavahan näistä on jälkeenpäin lukee, kivempi olis ennen tapahtumaa…

  • Nimetön

    Varmaankin kiva tapahtuma, mutta olisi voinut informoida etukäteen.

  • Minna Isotalo

    Hei, Alueviesti kirjoitti tapahtumasta kuvallisen jutun 30.11. printtilehteen. Toki sen olisi voinut laittaa myös tänne nettiin. Tapahtumasta oli viime viikon lehdessä myös ilmoitus. Lisäksi Vanhanajan Joulumarkkinoilla on omat Facebook-sivut. Myös Tyrvään Sanomat on tehnyt printtiin tapahtumasta ennakkojutun. Ikävää, että tieto ei ole teitä tavoittanut.

  • Nimetön

    Selasin pikaisesti Alueviestit, niin 23.11. oli joku pieni juttu (joku kyllä meni varmaan monelta ohi), ja 30.11. vain tapahtuma mainos?

    • Minna Isotalo

      Juttu oli tosiaan 23.11.lehdesssä, ei 30.11.kuten aiemmin sanoin.

  • Nimetön

    Olihan siellä väkeä, mutta itsekin vahingossa löysin paikalle, kun oli sattumalta lähistölle asiaa. Mainonta ei tavoittanut.

  • Nimetön

    Luulin olevani ainoa joka ei nähnyt missään ennakkomainosta mutten ollutkaan… Miten kukaan tuommoisille fb-sivuille olisi löytänyt kun ei tiennyt niistä mitään!

    • Nimetön

      Jos kahdessa lehdessä on ollut juttu ja toisessa niistä vielä ilmoitus. Lisäksi netissä vielä kaupan päälle, niin ei voi syyttää kuin itseään jos ei näe. Ei jokaisen kotiinkaan voi tulla erikseen kertomaan tapahtumasta.

  • Nimetön

    Hyvin oli mainostettu, mutta ehkä jopa niin paljon ennen että osa saattoi unohtaa?

  • nimetön

    En puutu nettimainontaan, mutta tässä jo nähdään, miten tosiaan osa mahdollisista osallistujista jää paitsioon. Voi teitä markkinoijia! Unohdatte, että VIELÄ on lukijoita, jotka eivät käytä nettiä (tiedäkään, miten). MAINOS KISSANkokoisin kirjaimin ajoissa lehteen!

  • Amigo

    Kyllä kyseisestä tapahtumasta oli aivan selkee ilmoitus
    Alueviestissä, jos lehden selasi silmät auki, niin varmasti se sielä oli.
    Ja kyllä tuli käytyä, ja ostoksia tehtyä.

  • Nimetön

    Pienellä budjetilla ei varmaankaan pystytä tekemään suuria kissankokoisia mainoksia. Puskaradio paras mainosväline. Laittakaa nyt jo te myöhäisheränneet ensivuoden kalenteriinne huomautus markkinoista.

  • Nimetön

    Hyvät mainostajat: Ei me täällä haja-alueella asuvat mummo ja papat tarvita niin paljon näitä mainoksia. Kiitos, jos voisi edes vähän saada niitä vähemmäksi.

  • Nimetön

    Aivan mahtavaa!! Lisää tällaista tapahtumaa, sitä me kaipaamme. 🙂 ensi vuonna todellakin uudestaan, kaksipäiväiset joulumarkkinat on hauska idea!! Peukut vanhanajan teemasta! Ensi vuonna minäkin saavun paikalle.

Kommentointi ei ole käytössä.