Piirin valtuusto äänesti Vammalan leikkaukset jatkoon

Leikkaukset Vammalan aluesairaalassa jatkuvat. Mitään määräaikaa ei ole annettu, sillä valtaosin pidemmän aikavälin linjaukset riippuvat maan hallituksen esityksestä uudeksi terveydenhuoltolaiksi.

Joka tapauksessa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymävaltuuston enemmistö äänesti keskustan sastamalalaisen valtuutetun Pauli Pietilän esityksen puolesta maanantaina.

Pietilä esitti, että toiminta- ja taloussuunnitelmasta poistetaan kohta, jossa määritellään leikkaustoiminnan päättyminen vuoden 2018 alussa. Esityksen toisena kohtana oli, että Vammalan aluesairaalan leikkaustoimintaan tehdään uusia linjauksia somaattisen erikoissairaanhoidon loppuraportin yhteydessä, mikäli uusi terveydenhuoltolaki sitä välttämättä edellyttää. Samassa kohdassa esitetään, että ainakin päiväkirurginen toiminta turvataan.

Äänestyksessä Pietilän esitys sai 238 ja 1/6 ääntä. Piirin hallituksen esitys sai 226 ja 1/30 ääntä. Ääniä oli käytettävissä 464 ja 1/5.

”Tämä oli yhteistyön voitto”, totesi Pietilä kokouksen jälkeen.

Samaa sanoivat myös valtuutetut Katariina Siuronen (ps), varavaltuutettu Ilmari Nurminen (sd) ja valtuuston puheenjohtaja Arto Satonen (kok).

Sekä Nurminen että Satonen aennakoivat leikkausten jatkuvan vuoden 2018 alun jälkeenkin.

”Terveydenhuoltolaki on käsittelyssä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Näyttää siltä, että sitä ei hyväksytä ihan sellaisenaan kuin hallitus esittää”, sanovat kansanedustajat Nurminen ja Satonen.

Pauli Pietilän esitys sai taakseen valtuuston enemmistön.

Poimintoja

  • Nimetön

    Mahtava uutinen – kiitokset kaikille sairaalaamme puolustaneille!!

  • Nimetön

    Miten niin mahtava uutinen? Miksi pitkittää väistämätöntä? Nyt pitäisi keskittyä uusien toimintojen hankkimiseen!

  • Nimetön

    Mitäs jos kirurgille sattuu virhe, potilas ambulanssiin ja Taussiin. Siinä sitä ajateltavaa kuka riskeeraa vai ajatellaanko kyllähän sitä matonreunaankin voi kompastua ja …….

    • Nimetön

      älä spekuloi, on sitä eletty ennenkin ja tähänkin saakka !
      pitää käyttää sitä kopteria silloin kun on tosi kiire…
      keskittämisellä on rajansa ja niitä rajoja on aika moni saanut maistaa, kun
      acutan prosesseihin on joutunut tutustumaan, sinne matkaamaan, milloin milläkin ja yöllä taksilla kotia palaamaan – kyllä ympärivuorokautinen päivystystoiminta tämän suuruisessa kaupungissa on perusteltua, kaikkia ei tarvitse taysiin lähettää, vain vaikeimmat ja haasteellisimmat tapaukset ja osalle on varauduttava täällä lähellä tarkkailupaikka järjestämään, tämä on elävässä elämässä tosiasia

  • Nimetön

    Todella lyhytaikaiseksi jäi ilo leikkausten jatkumisesta. Samana päivänä eduskunnan sote-valiokunta päätti, ettei Vammalan sairaalan tyyppisessä sairaalassa saa leikkauksia tehdä. Eduskunta ei valiokunnan linjaa muuta. Taisi kestää 3 tuntia valtuuston päätös…

    • Mettänpöyröö

      Taisi olla SMPläinen tempaus tämä valtuuston päätös. Tiesivät voivansa kerätä irtopisteet päätöksellään, joka ei ole vaarassa toteutua. Herrat eivät antaneet tätäkään köyhälle kansalle, olisi Veikko Vennamo todennut, ja äänestäjät olisivat taas hurranneet sorretun puolustajalle. Valtuuston puheenjohtaja keräilee myös pisteitä, vaikka puheenjohtaja saanee äänestää vain äänien mentyä tasan.

      • kepun vaalitemppu

        Arvostelut pitäisi kohdistuu maan hallitukseen, eikä Pshp.

  • Nimetön

    Hyvä asia kerrassaan. Hyvä, Bravo Pauli Pietilä. Nyt toimintaa kehittämään ja ihmeelliset visiot niille kuuluvaan paikkaan. Vammalan sairaalassa on nykyaikaiset vimpan päälle olevat leikkaussalit ynnä muut tarvittavat ja sillä sipuli.

    Mitä sinä 19.59 kirjoittanut haaveilet kirurgin virheistä ja matonreunoista, pidä nyt vaan ittesi pystyssä näillä tämän talven kaljamilla ja keskity olennaiseen.

  • Nimetön

    Se on niin veteen piirretty viiva tuo koko sote, että sen päälle ei vielä voi minkäänlaista laskea. Hallitus soutaa ja huopaa sinne tänne eikä peränpitäjästä tietoa. Katsella pitää ja odottaa mitä kuuluu kunhan nyt edes kesään asti ehditään.

  • Nimetön

    Korvaavaa toimintaa kannattaa edelleenkin miettiä, etenkin kun maan hallitus muuttaa mieltään kuin tuuliviiri.Silti hyvä uutinen tämä tämänhetkinen valtuuston päätös!

    • Nimetön

      Kyllä se hallituksen johtaja/pääministeri Sipilä on KEPULAINEN!!!

Kommentointi ei ole käytössä.