Karavaanarit kokoontuvat Kokemäellä

Kokemäellä järjestetään ensi kesänä kansainvälinen karavaanareiden kokoontuminen. Tapahtuma pidetään Pitkäjärvellä 9.-15. heinäkuuta.

Pohjoismaisille Karavaanipäiville ja Nordic Rallyyn odotetaan karavaanareita ja leirintämatkailijoita myös muualta Euroopasta.

Järjestelyistä vastaa SF-Caravanin kanssa SF-Caravan Kokemäen Seutu. Yhdistys on tapahtumien järjestelyissä konkari. Suurelta osin heidän käsialaansa oli muun muassa FICC-rally Porissa vuonna 2014.

Yli 63 000 järjestäytynyttä karavaanaria

Vuonna 1964 perustettu SF-Caravan on karavaanareiden muodostamien yhdistysten valtakunnallinen liitto. Siihen kuuluu 78 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

”Jäsenyhdistyksemme hoidossa tai sopimusalueina on 60 niin sanottua SFC-aluetta, joiden kehittäminen ja toimintaedellytysten luominen entistä laadukkaimmiksi ja viihtyisimmiksi vapaa-ajanviettopaikoiksi on liiton tärkein tehtävä”, toteaa SF-Caravanin puheenjohtaja Juha Hämäläinen.

Järjestäytyneitä karavaanareita oli viime vuoden lopussa yli 63 100.

Tänä vuonna liiton teemana on ”Tehdään yhdessä”. Teema korostaa liiton, jäsenyhdistysten ja yhdistysten henkilöjäsenten yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

Poimintoja

  • Karavaanari

    Hieno homma!

    On hyvä, että treffiperinteitä vielä vaalitaan.

  • Nimetön

    Ja Kokemäen kaupunki kehittää aktiivisesti Pitkäjärven alueen palveluita / vapaa-aikakeskusta vaikka itse leirintäaluekin onkin SFC-yhdistyksen hallinnassa.

    Mutta mitä tekee Länsi-Suomen virallinen takapajula Sastamalan kaupunki ainoan leirintäalueensa kohdalla? Ei mitään. Antaa rakennusten rapistua eikä mitään kehitystä ollut 30 vuoteen! Herätys uunot(=päättäjät)!!!

    • Nimetön

      Niin se onkin. Suoraan -80-luvulta. Tämä valitus on aiheellinen sillä leirintäalue on yksi kaupungin käyntikorteista. Käy vertaamassa niin tiedät mistä puhutaan.

  • S. Olifer

    Nyt ostan vaunun ja linnottaudun Kokemäelle. Kenties muutan kokonaan pois Saastamalasta. Tehkää kaikki muutkin niin!

  • AMICO

    Älkääs ny poijaat ( tai flikat ) onhan Sastamala hyvä paikka asua, ainahan niitä
    korjattavia asioita on, kun oikein aletaan etsiä, mutta kuitenkin. Se voi olla niin,
    että Sastamalan päättäjissä ei ole yhtään kanavaanaria, että saataisiin tuo
    meittin leirintäalue kuntoon.

    • Nimetön

      Ei tarvitse olla karavaanari, ymmärrys leirintäalueen merkityksestä kaupungille kuin kaupungille riittää. Ja ymmärrys siitä, että se on tärkeä kaupungin imagon kannalta ja leirintämatkailijat tuovat paljon euroja kaupunkiin vuosittain.

      Suht pienillä panostuksilla saataisiin alue ympärivuotiseen käyttöön ja uuden talousrakennuksen ja paikkojen siistimisen myötä alue nousisi uuteen kukoistukseen ja täyttämään 2000-luvun vaatimukset.

      Suosion nousun myötä olisikin aika suunnitella laajennusta tai suunniteltu sitä on aiemminkin, toteutus vaan puuttuu. Sijainniltaan Tervakallio on yksi Suomen hienoimmista.

  • Ellivuoreen

    Leirintäalueen saa siirtää Ellivuoreen, siellä on kaunista ja luontoa ja tilaa!

  • Nimetön

    Juu, paras siirtää Karavaanarit Ellivuoreen että sielläkin riittäisi säpinää

  • Nimetön

    Nyt joku ketterä kauppias kokoontumiseen myymään karavaanareille taustapeilejä. Yhdelläkään ei vielä ole toimivaa sellaista.

  • nimetön

    Tervakallio ja Ellivuori mahtuvat samalle jaolle. Jos haluaa pysähtyä pitkäksi aikaa, eiku Ellivuoreen.. jos jatkaa matkaa , Tervakallioon. Ja Tervakallio kuntoon! Käyttöä on.

  • gthdfgdzf

    miks kaupunkin pitäs laittaa tervakallio kuntoon.ei se muittenkaan yrittäjien toimintaa tue,ei ainakaan minun

Kommentointi ei ole käytössä.