Keskituloisen sastamalalaisperheen vuoden verot reilut 27 000 euroa

Veronmaksajat tutki, millä tasolla ovat kuntien verot ennen kevään kuntavaaleja ja lähestyviä soteratkaisuja.

Selvityksen mukaan keskituloinen palkansaajaperhe maksaa tänä vuonna veroja ja veron luonteisia maksuja esimerkiksi Sastamalassa yhteensä 27 136 euroa ja Punkalaitumella 27 599 euroa. Huittisissa potti on 26 958 euroa, Säkylässä 27 564 euroa ja Kokemäellä 27 849 euroa.

Tulot perustuvat Tilastokeskuksen tilastoon vuoden 2015 keskipalkoista. Sen mukaan esimerkkitalouden vuositulot ovat 85 356 euroa.

Kireimmin verottava kunta on selvityksen mukaan Jämijärvi, jossa perheelle kertyy maksettavaa 28 455 euroa. Keveimmin verottaa Kauniainen, jossa summa on 23 929 euroa.

Veronmaksajien kuntaverovertailu (pdf-tiedosto)

Poimintoja

  • Nimetön

    kyllä noilla veroeuroilla taas rupusakki elää jonkinaikaa. Kaljaa ja ilmaista asumista.

  • Nimetön

    Ei tunnu kivalta, että edellinen kirjoittaja rupusakiksi nimittelee ihmisiä. Olen itse nähnyt, että heidän joukossaan on paljon sairaita ja työttömiä. Tässä ns. rupusakissa on myös korkeasti koulutettuja ihmisiä. Aika helposti nykyisessä kilpailuyhteiskunnassa putoaa sinne alas, mutta miten päästä sieltä ylös se onkin vaikeampaa.

    • Nimetön

      Ei kenenkään tasapainoisen ihmisen tarvitse täällä ketään haukkua rupusakiksi. Ja kyllä nämä itseään hyvinä pitävät ihmiset ovat samanlailla käyttämässä niitä verovaroja. En tässä viitsi mainita enempää. Siis ei nähdä omaa malkaa silmästä vaan nähdään vain toisen malka

      • Nimetön

        Olen samaa mieltä, ihmisarvo on ja lähimmäistä täytyy kunnioittaa, on valitettavan yleistä, että tietyn ryhmän ihmisillä on asenne tiukassa ja aina negatiivisena luokitteluna ilmenevä. Eivät tajua myöskään, ettei kaikki johdu aina ihmisestä itsestään, vaan esim. sairaus tai vamma voi sanella melko pitkälle asianomaisen elämää.

  • Nimetön

    Olisi paikallaan, että käytettäisiin lähtötietona talouksien tulojen mediaania tai painotettua keskiarvoa, eikä yksinkertaista keskiarvoa. Viimemainittu vääristää tarkastelua merkittävästi. Aika monta taloutta on lähipiirissäni, joiden tulot (ja siten verokertymä) eivät läheskään yllä ilmoitettuihin arvoihin. Eikä kyse ole ”rupusakista” tai edes kovin huonotuloisista. Esimerkiksi äidin jääminen kotiin hoitamaan lapsia ja osallistumaan vapaaehtoistyöhön alentaa merkittävästi talouden tulokertymää, vaikka ”perheenpää” saisikin palkkaa lähemmän 5000/kk.

Kommentointi ei ole käytössä.