Asiakkaan huono kohtelu johti kolmeen irtisanomiseen Pitkäniemessä

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Nokian Pitkäniemessä olevassa kehitysvammahuollon yksikössä jätettiin asiakas ulos ilman ulkoiluvaatteita noin tunnin ajaksi. Asia on johtanut irtisanomisiin, varoituksiin ja tutkintapyyntöön poliisille.

Tapaus sattui 29. joulukuuta. Kehitysvammahuollon toimialueen johdon tietoon asia tuli sairaanhoitopiirin oman valvonnan kautta 9. tammikuuta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin oman selvityksen perusteella kolme työntekijää on irtisanottu. Lisäksi kaksi muuta on saanut varoituksen. Työntekijät eivät työskentele enää yksikössä. Sairaanhoitopiiri on tehnyt työntekijöidensä toiminnasta poliisille tutkintapyynnön. Henkilökuntaa on kuultu asiasta.

Toistaiseksi saatujen tietojen perusteella asiakkaan kohtelu on ollut sekä lain että sairaanhoitopiirin eettisten periaatteiden vastaista.

Asiakkaan läheisten kanssa on keskusteltu tapahtumista.

  • Nimetön

    Hyvä, että on vielä merkkejä siitä, että asioihin puututaan.
    On häpeä, että tuollaisilla kohtelijoilla on yleensä ollut hoitoalan työpaikka, muuten
    mahtaako työpaikan sisäinen valvonta olla kunnossa, jos asian selvittely sai venyä lomien takia.?
    Tuon kokoisen organisaation täytyisi kyllä pelittää, oli sitten yö, päivä tahi loma !

  • Nimetön

    Kyllä soveltuvuus testi on paikallaan koulutukseen hakeville. Näin vältytään sopimattomilta työntekijöiltä ja väärään ammattiin kouluttautumiselta. Myös soveltuvuus testi olisi hyvä tehdä lääkäriksi opiskeleville. Toivotaan ettei testiä poistettaisi.

    • Nimetön

      Vaikka testataan niin aina jostakin syystä alalle kuin alalle luikertelee aina niitä, jotka eivät ko. alalle sovi. Aikoinaan työskentelin hoitoalalla ja tapasin mm lääkäreitä, jotka vain suku oli painostanut lukemaan lääkäriksi, kun suvussa kaikki muutkin olivat niin tehneet.

Kommentointi ei ole käytössä.