Karhijärvestä nuotattiin 30 tonnia kalaa

Lavian Karhijärveä.

Viime syksyn hoitokalastuksessa Lavian Karhijärvestä nousi yhteensä 30 tonnia kalaa. Nuottauksia tehtiin syys-lokakuun taitteessa.

Saaliista särkeä, lahnaa ja salakkaa oli yhteensä 90 prosenttia. Loppu koostui pienestä ahvenesta, kiiskestä, pasurista ja kuoreesta.

Petokalat päästettiin takaisin järveen. Haukia vapautettiin yli 650, kuhia yli 600 ja ahvenia yli 100.

Yksityishenkilöt saivat noutaa hoitokalastussaalista rannasta omaan käyttöönsä. Muilta osin kalat päätyivät luvialaiselle turkistarhalle rehun raaka-aineeksi.

Karhijärven Parhaaksi -yhdistys pyrkii kokoamaan Karhijärven tilasta kiinnostuneet toimintaan järven kunnostamiseksi ja hoitamiseksi.

Poimintoja

  • Nimetön

    Hyvä alku rehevöitymisen hillitsemiseen. Kun vielä saisi ravinteitten huuhtoutumisen ja mahdollisten jätevesien joutumisen järveen loppumaan, olisi järven tilan huononeminen ainakin hidastunut. Jotta tila paranisi, veden korkeutta pitäisi nostaa mahdollisimman paljon ja vesikasvillisuutta niittää ja poistaa järvestä niin paljon kuin mahdollista, peltojen suojavyöhykkeet kuitenkin säästäen. Kun kasvusto on rannalta poissa, aallokko hakkaa ajanmittaan pohjaan kertyneen ryönän pois ja vesi kirkastuu ja lakkaa haisemasta mudalle. Monet toimet vaativat yhteishenkeä, veden nostaminen varsinkin, mutta yrittää kannattaa ja pitää. Onnea hankkeelle!

Kommentointi ei ole käytössä.