”Moista tähtisikermää ei Suomen kentillä joka kausi nähdä”

CEV Cupissa jäljellä on enää 16 tiensä jatkoon selvittänyttä joukkuetta. Näistä 11 on raivannut tiensä tähän vaiheeseen pelkästään CEV Cupin otteluiden kautta ja viisi on päässyt mukaan Mestareiden liigan karsinnoista pudottuaan.

Italialaisen Diatec Trentinon 14:n pelaajan listalta löytyy viisi kansalaisuutta. Kymmenen italialaisen pelaajan lisäksi joukkueessa on Argentiinasta, Belgiasta, Tsekeistä ja Sloveniasta on kustakin maasta yksi peluri. Maajoukkuepelureita on yhtä monesta maasta kuin kansalaisuuksia joukkueesta löytyy.

Joukkueen suurin tähti on vuonna 1996 syntynyt italialaispassari Simone Gianelli. Maailman parhaimpiin passareihin lukeutuva nuorukainen pelaa jo viidettä kautta Trentinon joukkueessa, Italian maajoukkueen ykköspassarinakin hän on toiminut jo muutaman vuoden. Huippupassipelin lisäksi 199-senttinen Gianelli omaa painavan hyppysyötön ja hän on hyvä torjuja.

Toinen supertähti on 200-senttinen slovenialainen Tine Urnaut, joka lukeutuu maailman yleispelaajien kovimpaan kärkeen. Joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja Italian liigassa, pelaa ulkomailla jo kahdeksatta kautta, joista kuusi on vietetty Italiassa ja kaksi viimeisintä Trentinon paidassa.

Päävalmentajan vastuuta kantaa kokenut Angelo Lorenzetti, joka on valmentanut Italian pääsarjassa koko 2000-luvun lukuun ottamatta kautta 2004-2005. Tuolloin hän toimi nuorten maajoukkuevalmennuksen parissa. Kakkosvalmentajana toimii Dario Simoni, joka on toiminut kakkosvalmentajana Vexve Areenalla aiemminkin, kun Latina vieraili Sastamalassa.

20:n pelatun ottelun jälkeen joukkue on Italian liigassa kolmantena tasapisteissä Perugian kanssa, mutta yhden erän huonommalla eräsuhteella Trentinon sijoitus on kolmas.

Trentino kuuluu maailman menestyneimpiin seurajoukkueisiin. Vuonna 2000 perustettu seura on voittanut Italian liigan mestaruuden neljä kertaa ja ollut Italian liigan finaalissa kuudesti. Mestareiden liigan voiton joukkue on saavuttanut kolme kertaa ja seurajoukkueille järjestettävän World Cupin mestaruuden kaapannut neljä kertaa.

”Siinä on joukkueella sen verran kovia saavutuksia, että moista tähtisikermää ei Suomen kentillä joka kausi nähdä”, VaLePan tilastomies Mikko Korpela toteaa.

  • Nyt jos koskaan

    …kannattaa mennä paikalla, vaikka ei olisikaan lajin intohimoinen harrastaja tai seuraaja…

  • Nimetön

    Liikaa hehkutusta näistä pallopojista, ei paljon eroa valepan poikiin. Veikkaan että Valepa vie kotipelin 3-1 , muutenkin lentopallossa ei ole maailmantähtiä ei ylitä uutiskynnystä muualla kkuin vammalassa!

  • Saku Metsälä

    ”Nimettömän” kommentista huomaa, ettei kaverilla ole minkaan sortin käsitystä Trentinon pelureista. Tarjolla on ”paras ikinä” Tyrväällä nähty lentopallojoukkue. Nää jannut on oikeita maailman luokan pelureita.

    Edellinen italian lahja oli Padova, joka vieraili 60- ja 70-luvuilla sekä Keikyän kaarihallissa että juuri puretussa Ammattikoulun ensimmäisessä Pallohallissa. Trentinon kaverit ovat kuitenkin dekadin verran kovempia.

  • Nimetön

    Aivan turhaan Metsälä hehkuttelet näitä Trentinon pelimiehiä, ovat kyllä hyviä ammattimiehiä mutta eivät mitään yli-ihmisiä . Kaikki on kuitenkin suhteellista ja vaikka kuinka on ”maailmanluokan joukkue” eivät nekään vieraskentällä pienessä salissa ihmeitä pysty esittämään, kyllä näitä on nähty livenäkin, kaikki euroopan joukkueet.
    Esko, Kunnari , Sivula ovat euroopan huippunimiä millä tahansa mittarilla mitattuna ja ovat kovassa kunnossa,keskimiehet samoin , pelanneet maajoukkueessakin Italiaa ja Brasiliaakin vastaan kelvollisia pelejä joten veikkaan edelleen Valepan voittavan, niukasti. .

Kommentointi ei ole käytössä.