Köyliön laumasta saa kaataa yhden suden

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan yhden suden kaatamiseksi niin sanotusta Köyliön laumasta. Lupa on voimassa 4.-21. helmikuuta.

Köyliön, Huittisten ja Alastaron alueella on ollut vakiintunut susireviiri jo pitkään. Alueelta tehtyjen havaintojen perusteella kyseiseen susilaumaan kuuluu tällä hetkellä 7-9 susiyksilöä.

Reviirialueelta on kirjattu huomattava määrä tapauksia, joissa susi tai sudet ovat liikkuneet lähellä asutusta. Toistuvat havainnot ovat aiheuttaneet turvattomuuden tunnetta alueen asukkaissa, sekä huolta koti- ja lemmikkieläinten turvallisuudesta.

Myönnetty lupa on lupaehtojen mukaisesti kohdennettava pihassa, koiratarhalla tai tuotantoeläinten pitopaikalla käyneeseen yksilöön. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää.

  • Nimetön

    Voisi paremminkin kysyä, että mitä pahaa NE OVAT tehneet. Vastaus: piinanneet ihmisiä vuosikaudet ja syöneet rekkakuorman kotieläimiä.
    Sikäli olen samaa mieltä, että yhtä sutta ei kannata ampua. Sen sijaan ne kaikki pitäisi ampua välittömästi. Voisi Länsi-Suomi siltä osin palata normaaliin elämään tarvitsematta pelätä lasten ja kotieläinten puolesta.

Kommentointi ei ole käytössä.