Koululaisilla kova urakka – huippukokoushankkeissa yli 8000 euroa karsittavaa

Pohjoisen alueen koulut eli Mouhijärven yhteiskoulu, Suodenniemen koulu, Häijään koulu ja Karkun koulu esiintyivät hankkeensa innoittamina Hevisaurus-hengessä.

Sastamalan koulujen oppilaskunnat joutuivat keskiviikkona tiukan paikan eteen. Äetsän koululla koolla olleella Huippukokouksella oli jaettavissa 22 000 euroa  kouluviihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Ala- ja yläkoulujen sekä Vammalan lukion esittämien hankkeiden yhteissumma ylitti kuitenkin määrärahan 8 865 eurolla.

Huippukokouksen teema oli terveys ja hyvinvointi. Koulujen hankkeet olivat monipuolisia aina henkisen hyvinvoinnin ylläpidosta fyysisiin aktiviteetteihin.

Pohjoisen alueen koulut Mouhijärven yhteiskoulu, Suodenniemen koulu, Häijään koulu ja Karkun koulu edustivat kokouksessa ensimmäistä kertaa yhtenä ryhmänä. Heidän hankkeessaan yhteiskoululla pidettäisiin nelikon yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä syventävä Hevisauruksen konsertti.

Toukolan koululaiset kaipasivat välituntipihan uudistusta maalaamalla siihen pelikentän sekä erilaisia ruudukkoja. Myös koripallotelinettä sekä jumppapalloja kaivattiin. Kiikan koulu muistutti panostavansa liikuntaan nykyiselläänkin runsaasti, mutta koululla haluttaisiin esitellä erilaisia harrastus- ja urheilumahdollisuuksia liikuntaviikon merkeissä.

Hanke-esittelyjen jälkeen Äetsän koululla vetäydyttiin ryhmätyöskentelytauolle, jonka aikana kolmeen ryhmään jaetut oppilaat saivat pohtia oman ehdotuksensa määrärahan jakamiseksi.

22 000 euron potti on kasattu Tilakeskuksen sekä Kasvatus ja Kulttuuri -ydinprosessin ja kaupunginhallituksen budjeteista.

Millaiseen ratkaisuun Huippukokouksessa päädyttiin? Lue lisää ensi viikon Alueviestistä. 

Kiikan koululaiset Silja Kero, Hermanni Lähde ja Juho Turri esittelivät ajatustaan liikuntaviikosta.

 

Äetsän koulun ruokala täyttyi keskiviikkona koulujen Huippukokouksesta.