Sastamalan 4H-yhdistys kutsuu istuttamaan tulevaisuuden kuusia

Tulevaisuuden kuusi kutsuu kaikki suomalaiset istuttamaan juhlavuoden puita satavuotiaalle Suomelle. Kampanjassa on mukana myös Sastamalan 4H-yhdistys, jolta koulut, kunnat, yritykset, kyläyhdistykset ja järjestöt voivat tilata kuusipaketteja. Myös yksityiset ihmiset ovat tervetulleita talkoisiin.

Pakettiin kuuluu juhlavuoden taimen lisäksi kuparilaatta sekä Heli Laaksosen ja Iiris Kalliolan kirjoittama kirja, jossa kerrotaan muun muassa kotikuusien historiaa, muistoja kuusista ja metsistä sekä lasten mietelmiä. Paketin tuotto ohjataan Suomen Kulttuurirahastoon perustettavaan lasten ja nuorten metsä- ja ympäristökasvatusrahastoon. Sastamalan 4H-yhdistys saa provision kuusien pakkaamisesta ja toimittamisesta.

Tulevaisuuden kuusi -kampanja on osa Suomi 100-ohjelmaa, ja sen suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Helsingin Kaivopuistossa kasvaa vuonna 1917 kylvetty Itsenäisyyden kuusi. Suomen täyttäessä 50 vuotta vuonna 1967 istutettiin 30 000 kotikuusta eri puolille maata.

Poimintoja

  • Nimetön

    Istuttakaa ne ny taivaan tähden tarpeex kauas mettään, ettei tartte puistoissa kattella tai asuinalueen näkyvyyttä pimentämässä…kyllä on kaivettu kuusenjuuria sokkelista tarpeex.

  • Nimetön

    Kuka ruokkoisi Tokmannin ja Superin välisen puiston Vammalaan johtavan tien varressa. Siellä on monia puulajeja, jotka kasvavat sikin sokin. Jos se olisi hyvin hoidettu, olisi se ilo silmälle.

    • Mika Sillanpää

      Se alue taitaa olla aikoinaan perustettu puistopuiden varasto/kasvatus alue.

  • Kylkiäiset maksaa ei kuusi

    Valitettavasti jää ostamatta
    Haen omasta metsästä alun ja istutan pihaani muistuttamaan 100- vuotiaasta Suomesta.

    • Nimetön

      Ei se hullu ole joka pyytää. Se on hullu joka maksaa. Tässäkin tapauksessa maksaminen on vapaaehtoista.

Kommentointi ei ole käytössä.