Traktoreissa tupaöljyä

Poliisin ja tullin valvontapartiot tarkastivat Satakunnassa viikonlopun aikana yhteensä lähes 70 mopoautoa ja traktoria.

Tarkastuksissa selvitettiin kuljettajien ajo-oikeus, ajokunto ja ajoneuvoissa käytetty polttoaine. Niiden perusteella voidaan päätellä, että traktoreilla tehtävillä viikonloppuajeluilla käytetään dieselöljyä lievemmin verotettua polttoainetta melko usein.

Pohjois-Satakunnassa tupaöljyä havaittiin kahdessa ajoneuvossa. Huittisten, Vampulan ja Harjavallan alueella neljän ajoneuvon tankissa oli väärää polttoainetta.

Tupaöljyllä ajelusta määrätään polttoainemaksu, joka voi olla melkoinen. Polttoainemaksulta voi välttyä maksamalla etukäteen niin sanotun päivämaksun.

Hyvänä asiana todettiin se, että traktorien ja mopoautojen kuljettajat olivat selvin päin ja yhtä lukuun ottamatta omistivat ajokortin. Sen sijaan kaksi henkilöautoilla ratsioihin ajanutta kuljettajaa oli juovuksissa.

Poimintoja

  • Jami

    Jos traktori on maatilatalouden harjoittajan hallinnassa (ei väliä kuka kuskina) niin myös yksityisajoja saa ajaa polttoöljyllä ilman päivämaksuja.

    • Nimetön

      Yksityistalouteen liittyvät kuljetukset eivät ole hupiajelua ilman työkonetta, perävaunua tms. kuljetettavaa konetta tai kuormaa. Kuljetus ei tarkoita kuljettajan tai matkustajan kuljetusta. Jos nuoriso lähtee pelkällä traktorilla pyörimään kylällä, pitää maksaa polttoainemaksu. Otakaa siis äes perään, jos on tarvetta lähteä riiuureissulle iskän traktorilla.

  • Nimetön

    Päivämaksulla pääsee traktorilla kylille..hyvä se! Traktori on nääs turvallisempi kulkupeli kuin tuo muovikuorinen mopoauto..kyllä siina toiseksi jää jos autolla traktorin kanssa törmää!

  • Kersantti

    Kaksi autoilijaa oli juovuksissa. Huomasitteko, nämä pitäisi saada pois liikenteestä. Ei polttoöljy tapa.

Kommentointi ei ole käytössä.