Veden epäillään pilaantuneen Kokemäen Ratalassa

Kokemäen Ratalassa tehdyn venttiilin korjaustyön yhteydessä vesijohtoverkostoon on päässyt pintavettä. Veden epäillään pilaantuneen, minkä vuoksi vesijohdon desinfiointi aloitetaan tiistaina iltapäivällä.

Ratalan alueen vesijohtoverkostossa ei ole tällä hetkellä painetta, joten käyttäjät eivät saa vettä. Väliaikainen vedenjakelupiste on avattu kaupungin varastolle osoitteeseen Puhdistamontie 7. Sieltä vettä voi käydä hakemassa omiin astioihin.

Paineen palauduttua vesijohtoveden saastumisen varalta kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Keittämätöntä vettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua.

Epäilty pilaantuminen koskee ainoastaan verkoston aluetta Ratalassa (Ratala, Kainolantie, Rängenkatu, Myyränkatu, Kivenhakkaajantie, Järiläntie numeroon 165). Alueella on yli 100 omakotitaloa, 12 rivitaloa ja kaksi kerrostaloa. Alueen asukkaille ja isännöitsijöille on tiedotettu asiasta.

Tilannetta päivitetään Kokemäen Vesihuollon nettisivuille http://www.kokemaenvesihuolto.fi

Poimintoja