Kahdessa valtuustoaloitteessa kaivattiin vanhoja postitoimipaikkoja

Sastamalan kaupunginvaltuuston kokouksen päätteeksi jätettiin useita valtuustoaloitteita.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmältä aloitteita tuli kaksi. Leena Saarelan jättämässä esitetään vuoden 2018 budjetin laatimista niin, että terveyskeskusmaksuista voidaan luopua.

Kari Oksasen jättämässä aloitteessa vaaditaan, että päivähoitopäätökset otetaan Sastamalassa uuteen tarkasteluun. Subjektiivinen päivähoito-oikeus lapsille pitää aloitteen mukaan taata vanhempien sosiaalisesta tai työmarkkina-asemasta huolimatta. Aloitteessa myös kritisoidaan päiväkotien ryhmäkokojen kasvattamista ja todetaan, että Sastamalassa tulee taata kaikille mahdollisuus ilmaiseen esiopetukseen.

Antti Jokisen (kesk) jättämässä valtuustoaloitteessa esitettiin, että Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta kunnioitetaan istuttamalla päiväkotien ja koulujen pihoille kuuset. Kaupunki voisi istuttaa kuusen myös esimerkiksi kansanvallan päivänä. Puiden viereen ehdotettiin juhlavuodesta kertovaa laattaa.

Taina Niemi (kesk) ja Heikki Horila (sd) jättivät samansisältöiset valtuustoaloitteet, jotka tähtäävät vanhojen postitoimipaikkojen nimien palauttamiseen.

Jokisen, Niemen ja Horilan aloitteilla oli esittäjien lisäksi myös muita allekirjoittajia.

Poimintoja

  • Nimetön

    Asiaa, Taina! Kiikoisissa olevan asiamiesposti pitää saada vanhalle, alkuperäiselle nimelle ja numerolle: 38370 Tervahauta.

    • Nimetön

      Käytän edelleen näitä ”vanhoja” osoitteita ja hyvin ovat postit menneet perille. Muutos oli huonompaan suuntaan.

      • Nimetön

        Miksi käytät tahallasi väärää osoitteita? Itsetehostusta? Kova mimmi/jätkä? Käyttäisit johdonmukaisuuden vuoksi myös lopetettujen postikonttorien postinumeroa ja nimeä. Niitä löytyy joka kylälle omansa. Jotta saisit postisi kunnolla sekaisin miksi et käyttäisi myös väärää vastaanottajan nimeä? Turha porata Postin hitautta ja huonoa palvelua.

    • Nimetön

      Kaikki ovat oppineet Sastamalan kaupungin nimen vihdoin, ei missään tapauksessa vaihdeta takaisin! Kaikilla on navigaattorit, jotka jotain kuljettavat. Järki käteen! Aivan turha aloite.

      • Nimetön

        Hyvä hyvä, juuri näin on asian laita, sastamalalaisia ollaan, ”joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään”, vanhan sananlaskun sanoin ilmaistuna

    • Nimetön

      Kyllähän osoitteessa voi käyttää vanhaa paikanniemeä.
      esim. Taina Tomera,
      Tomeratie 1, Tervahauta
      38370 Sastamala.
      Myös firmat voivat laittaa vanhan kylän nimen osoitteeseensa niin saavat tavaransa perille. Turhaa valitusta.
      Ei sitä nyt ruveta taas muuttamaan. Turhaa rahan menoaa kaupungille.

  • Nimetön

    Ajat asiaa Leena, kiitos. Oletkin aina puolustanut heikompia,Sinulla on sydän paikallaan joka asiassa.

  • Nimetön

    kyllä on aiheet – taantumisen vaatimista – jos ei tärkeämpiä asioita ole jauhettavaksi,
    kyllä voi tommoset vaalit jättää väliin

  • Nimetön

    On ihan oikein rajoittaa päivähoito-oikeutta, kun vanhempi tai vanhemmat ovat kotona. Lapselle on hyvä olla isän ja äidin kanssa pienenä kotona ja sitten töissäkäyvien vanhempien lapsille on helpompi taata päivähoitopaikat inhimillisemmän kokoisissa hoitoryhmissä. On sairasta viedä lapsensa hoitoon, jos on itse kotona! Silloinkin jos hoitaa vauvaa, on väärin viedä isompi tai isommat lapset muitten hoidettaviksi.

    • Nimetön

      ei asia ihan noin yksioikoisesti ole ratkaistavissa – kyllä päivähoito-oikeutta pitää voida hyödyntää, jos ollaan vaikka vammaisen perheessä, usein ei mielipiteen lausujissa terveydentilansa puolesta osata asettua erilaisista taustoista olevien ongelmien hahmottamiseen, asiat eivät ole niin musta-valkoisia

Kommentointi ei ole käytössä.