Herkkujuustolan rakennustyöt alkavat kesällä

Peter Dörigillä on aihetta iloon. Kuvassa hän on uuden Säästömarketin tontilla.

Sastamalan Mouhijärvellä asuvan juustomestari Peter Dörigin unelma uudesta liikekiinteistöstä toteutuu pian.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa juhannuksen jälkeen. Dörig kertoo, että arkkitehdin arvion mukaan valmista on viimeistään syksyllä 2018.

Muun muassa valtakunnallisesti tunnustettujen Hilman, Vilhon ja Väinön valmistamiselle on kiinteistössä varattu neliöitä 700. Juustolan yhteyteen tulee lisäksi yhteensä 300 neliön kahvila- ja toimistotilat.

”Meille tulee A-oikeudet, joten saamme myydä viiniä annoksittain, mutta pullojen myynti onkin sitten haastavampi juttu. Toivottavasti asia järjestyisi, olisihan se hienoa, jos Häijäässä voisi yleiseurooppalaiseen tapaan saada juustot ja viinin samasta paikasta”, Dörig sanoo.

Selkeen kartanon mailla sijaitsevat nykyiset tilat eivät ole enää vuosiin antaneet myöden yrittäjän suunnitelmille. Reilun kolmen miljoonan euron investointi takaa tilat, joissa tuotanto on mahdollista nelinkertaistaa. Uudet tilat helpottavat monia käytännön asioita ja lisäävät myös työviihtyvyyttä.

Uusi Herkkujuustola kohoaa kivenheiton päähän uudesta Säästömarketista, Kurvosentien varteen. Melkein naapurissa, toisella puolen Sastamalantietä sijaitsee Nesteen huoltoasema ja kauppakeskus Häijään Äijä, ja juustolan takana kulkee Porintie. Sijainti on Dörigin mukaan loistava.

Paikallisuus on Dörigille tärkeä arvo. Asiakaspohjan ja verkostojen luominen on vuosien saatossa tehty työsarka, joka innostaa ja juurruttaa yrittämään juuri Häijäässä. Toisaalta maaseutu on osa Herkkujuustolan brändiä.

  • Nimetön

    Tsemmpiä jokaiselle yrittäjälle ja uusille hankkeille, tällaiset investoinnit ovat tervetulleita Sastamalaan, niin Häijääseen kuin muuallekin kaupungin alueelle.

  • Nimetön

    Unohti sitten mainita että sai 1,2milj. avustuksen hankkeeseen eli ei ole 3milj. investointi yritykselle. Eiköhän sitä joka toinen yrittäjä olisi omaa hallia rakentamassa jos tukia jaettaisiin tasapuolisesti. Vääristää kilpailua.

      • Nimetön

        Kade ja katkera on tämä nykyinen nettivihan jalostama, äänekäs vähemmistö, joka metelinpidollaan yrittää olla enemmistö. Mikähän siinä on, että tyhjästä menestyksensä luoneet onnistujat ovat täällä usein tuontitavaraa, jopa maahan muuttaneita aina James Finlaysonin ajoista asti. Loput ovat ruotsinkielisiä. Taitaa olla niin, että metsäsuomalaisuus ei vaan irrota otettaan. Vasta pakko on saanut suomalaiset kehittämään jotakin uutta: Ruotsin vallan päättyminen lopetti maatalous-Suomen viljan- ja tervanviennin Ruotsiin, eikä muutakaan ollut. Venäjä alkoi teollistaa meitä, Tampereen tekstiiliteollisuus hyvänä esimerkkinä. Itsenäisyyden alkuaika oli taas itsetyytyväistä maa- ja metsätalouden aikaa, mutta todellinen konepajateollisuuden uudistuminen ja nousu lähti taas ulkomailta tulleesta pakosta: Neuvostoliiton sotakorvaukset vaativat nyrkkipajojen muuttamista suurteollisuudeksi. Nyt kun ei ole ketään asein uhaten käskemässä uudistua, digitalisaatio uhkaa kaataa yhteiskuntamme. Taas tarvitaan maahanmuuttajia näyttämään meille, miten yrittäjä löytää oman menestyksensä, oli se sitten vaikka juuston tai kebabin tekeminen tai maailmanlaajuinen yritystoiminta.

      • Nimetön

        vastaus 15.35.En todellakan sitä tarkottanu,se näivettyy ilman hallin rakentamistakin!

      • Nimetön

        Uimahalli on saatava. Se on suuri askel kohti sivistyspaikkakuntaa. Käsittämätöntä kuinka sitä ei jo ole tehty. Onneksi se nyt lopulta saadaan.

  • häijäätähän

    Häijää kehittyy nopeasti, tulee hyvä kauppakeskittymä. Vielä kun saatais tontteja myytäväksi.

    • Nimetön

      sitä vois noi kakki hallin vinkujat kokeilla et miten juusto valmistuu! varmaan ainakin juusto maistuu leivän päällä!

    • Nimetön

      Ehdottomasti! Ei aina tarvitse ostaa puolen kilon klönttiä halpaa Putin-Oltermannia tai kumiedamia, voi ostaa myös pienemmän määrän laatujuustoa. Silloin ehkä muistuu mieleen, miksi juusto oli ennen herkku, jota ei puputettu joka päivä.

  • Nimetön

    Kauheeta kateellista natinaa aina kaikesta… ja uimahalli pitää vetää aina joka uutisen perään

  • Nimetön

    Tuki tulee varmaan tarpeeseen, kun 600 tonnin vaihdolla tekee 3 millin investoinnin.

  • Nimetön

    kateus on käytetyin sana, aina, johon Tyrväällä vedotaan, kun sanat loppuu

  • Inarista

    Herkku juustolan juustot ovat mielettömän hyviä, niin suussa sulavia. Tänne Inariin asti tilattu ja haettukin paikanpäältä. Erittäin isot onnentoivotukset yrittäjälle.

  • Masa

    Toivottavasti nuo kateuden levittäjät pääsevät joskus maistamaan sitä itsekin. Hienoa, että hanke vihdoinkin toteutuu. Onnea Peterille ja perheelle ja yritykselle! Ja näiden juustojen nauttiminen edellyttää kehittyneempää makua kuin pelkän oltermannin syöjillä on…

  • Jenni

    Ei tässä elämässä mikään ilmaiseksi tule. Ei kannata kadehtia sen iloja joiden suruja ei tunne.

  • Nimetön

    Kateus vie kalatkin vedestä, tämä vanha sananlasku kannattaa muistaa.

  • Herkuttelija

    Hienoa! Häijäästä kasvaa vieläkin kivampi kauppakeskittymä.

    Monelle Sastamalan asukkaalle Häijää on jo nyt paljon Vammalan (näivettynyttä) keskustaa vetävämpi asiointipaikka, sieltähän saa aikalailla kaiken.

    Pitäkää siellä Vammalan keskustassa ne museonne ja bukstaavinne.

  • Nimetön

    Hyvin on jo museoitunut Vammala, ei sitä uimahallilla pelasteta. Antaisivat nyt Häijään ja Kiikoisten alueiden kehittyä, kun niissä on imua.

    • Nimetön

      Kiikoinen kehittyy koko ajan, parhaillaan rakennetaan siirtoviemäriäkin, jollaista ei tyhjenevään kylään kannattaisi tehdä. Tontteja löytyy, koulu on uudehko ja hieno, kirjasto rakenteilla. Tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa, tieliikenneyhteydetkin ovat joka suuntaan periaatteessa hyvät. Nyt täytyisi saada asukaskuntakin kehittymään. Työmatkaliikenne eri suuntiin ratkaisee, asuuko kylässä työikäisiä, ja se pitäisi saada kehityskohteeksi tavalla tai toisella.

  • Nimetön

    Maantieteellinen sijainti se on se ratkaiseva tekijä. Miksei cittaria sitten rakennettu häijääseen, jos kerran vammala näivettyy?
    Kiikoinen taas on tasaisen kaukana kaikesta, se rajoittaa kehittymistä.
    Ja saahan vaikkapa sammaljoeltakin kaiken, kauppa-auto käy ja posti tuo!

Kommentointi ei ole käytössä.