Tangokevät käyntiin Hirvensuulilla

Sastamalalaisen laulukoulu Preston oppilaita yhteiskuvassa Hirvensuulin hämyssä. Vas. Pekka Rinne, Tytti Pihlajamäki, laulunopettaja Päivi Vahela-Nykänen, Heidi Viisulaaka ja Ari Tamminen. Oppilaat ovat valmiita palvelemaan suomalaista tanssikansaa vaikka kuninkaallisina. Kuva: Hannu Moilanen.

Kevät ja tangomarkkinat tulee joka vuosi. Huittisten Hirvensuuli sai tänä vuonna kunnian olla toisen tangomarkkinat 2017 karsintatilaisuuden pitopaikkana. Tilaisuuksissa kilpailijoiden suoritukset videoidaan ja tuomaristo päättää jatkoon menijät nauhoitusten pohjalta.

Huittisten karsintaan oli ennakko-ilmoittautumisten mukaan tulossa reilu parikymmentä kilpailijaa, kertoo tilaisuuden toinen juontaja, tangokunigatar 2015 Susanna Heikki. Toinen karsintakiertueen vetäjistä, tangokuningas 2010 Marko Maunuksela häärää tarkkana tekniikan kimpussa. Hetken valmisteluja katseltuani bongaan videokameran takaa myös tangokilpailuista tutun laulajan Kaija Lustilan.

Tango on taitolaji. Tuttuja ja tuntemattomia kasvoja nousee Hirvensuulin esiintymislavalle. Muutama jälki-ilmoittautunutkin tulee vielä mukaan. Varmojen esiintyjien vastapainoksi lavalle uskaltautui myös aloittelijoita, hyvä niin.

Jostain täytyy aloittaa, sillä vaatii rohkeutta nousta arvioitavaksi tanssikansan eteen. Tango on taitolaji, laulutekniikan lisäksi taito eläytyä sanoihin uskottavasti vaatii runsaasti opettelua. Sävelten tulisi soida puhtaasti. Laulun sanatkin tulisi osata ulkoa.

Allekirjoittanutkin päätti Susanna Heikin kannustavan olemuksen saattelemana osallistua karsintaan. En osaa kappalettani ulkoa, ja kysyn Susannalta, onko noloa käyttää muistilappua? Ei kuulemma ole kilpailun tässä vaiheessa. Mukanani on pieni taiteltu lunttilappu, jossa kaksi säkeistöä on taitettu omille puolilleen.

Kesken valokuvaamisen kuulen nimeni mainittavan. Valitsemani tango Jos minut vielä kohtaat, alkaa soida taustanauhalta. Voi häpeä, hetken laulettuani tunnistan laulavani kappaleen toista säkeistöä. Olen laittanut taitetun lappuni telineeseen väärin päin. Onneksi järjestäjät ja Susanna hymyilevät ymmärtäväisesti. Saan rauhassa aloittaa uudelleen.

Hannu Moilasen juttu luettavissa kokonaisuudessaan keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä. 

Jutun kirjoittajan oma esitys on kuunneltavissa tästä:

Lukijat voivat antaa leikkimielisessä äänestyksessä palautetta asteikolla 1-4.

1. Tule pois sieltä.
2. Ihan hyvä.
3. Jatkoon.
4. Suoraan Seinäjoelle.

  • Nimetön

    Mattamainen hieno ääni ja tulen heti Hannun konserttiin, kun lippuja myynnissä!!

  • Nimetön

    Hienoa heittäytymistä mahtavalta luontokuvaajalta ! ehdottomasti 4 eli sinne vaan Seinäjoelle

  • Nimetön

    Ehdottomasti 4,suoraan Seinäjoelle! Tanssilavoja paljon kiertäneenä, ei voi kuin todeta,että tämä mies peittoaa äänellään monet ns.keikkamuusikot. Ääni pehmeä,mattamainen . Toivon menestystä.Komee mieskin vielä.

Kommentointi ei ole käytössä.