Keskusta vei ennakkoäänet Huittisissa

Huittisten ykköseksi ennakkoäänissä nousi keskusta. Se sai 28,1 prosenttia ennakkoon annetuista äänistä. Toinen oli kokoomus 22,4 prosentin ääniosuudella ja kolmas sosialidemokraatit 14,3 prosentin saaliilla.

Demareiden osalta asetelmat muuttuivat merkittävästi viime kuntavaaleista, sillä vuonna 2012 puolueen edellä olivat niin perussuomalaiset kuin vasemmistoliitto.

Vasemmistoliitto keräsi ennakkoäänistä 13,9 prosenttia, perussuomalaiset 13,6 prosenttia. Vihreiden potti ennakkoon annetuista äänistä on 5,9 ja kristillisdemokraattien 1,8 prosenttia.

Ennakkoääniä keräsi eniten keskustan Martin Ylikännö (99).

Varsinaisen vaalipäivän äänten laskenta on parhaillaan käynnissä. Vaalin alustava tulos valmistuu yleensä viimeistään kello 23.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa keskusta oli niin ikään ykkönen ennakkoäänissä. Tuolloin puolue sai 28,2 prosenttia ennakkoäänistä.

Ennakkoäänien kakkonen oli tuolloin vaalien kakkonen eli kokoomus, joka nappasi 22,9 prosentin ennakkoäänisaaliin. Kolmas ennakkoäänissä oli viimeksi perussuomalaiset, vasemmistoliitto oli neljäs.

Viime kuntavaaleissa kolmesta suurimmasta puolueesta ainoastaan perussuomalaisten valtuustopaikat lisääntyivät (+2).

Kommentointi ei ole käytössä.