Numeroautoajot vievät kierrokselle kyliin

Numeroautoajoihin ovat tervetulleita sekä uudet että vanhat autot.

Sastamalassa kurvailee vanhoja ja uusia autoja numerot kyljissään lauantaina 22. huhtikuuta alkuillasta. Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa niin lähtöpaikalle Vammalaan kuin mukana oleviin kyliinkin.
Numeroautoajot 60-luvun tyyliin tyrvääläisittäin tekivät paluun vuosi sitten. Tapahtuman takana on Seppo Rehakka yhteistyökumppaneineen.

”Viimeksi jo oli puhetta, että tänä vuonna pidetään uudet Numeroautoajot. Osallistujat tykkäsivät, että pääsivät oikein ajamaan ja esittelemään autojaan ympäri kyliä”, Rehakka kertoo.

Tälläkin kerralla Numeroautoajojen reitti kiertää eri puolilla Sastamalaa. Pituudeltaan se on kartan mukaan kulkien noin 120 kilometriä. Lähtö on Vammalan lukiolta kello 16 ja samassa paikassa on maali. ”Aikaa ei oteta, mutta leikkimielistä palkintojenjakoa tavoitellaan puoli kahdeksan – kahdeksan tienoille.”

Tehtävärasteja on yhdeksällä kylällä. Rasteilla on mukana uusi yhdistys Tyrwään kone- ja kulkuneuvoharrastajat. ”Kysymykset liittyvät paljolti harrasteajoneuvoihin”, raottaa Rehakka salaperäisyyden verhoa. ”Kylät ovat järjestäneet autokuntien ja yleisön iloksi muun muassa kahvia, makkaraa ja hernesoppaakin.”

Tervetulleita Numeroautoajoihin ovat sekä vanhat että uudet autot.
”Kunhan auto on rekisterissä ja katsastettu ja kuljettajalla on ajokortti, niin tervetuloa!”, Rehakka kannustaa.
Autokunnan kokoa ei myöskään ole rajoitettu.

Tyrvään kone- ja kulkuneuvoharrastajat aloittavat Numeroautoajoista toiminnan täyttämän kesän, joka näkyy ympäri Sastamalaa.

”Aina kahdeksan päivän välein pidetään kerhotapaaminen jossakin kylässä. Kokoontumisia on kesän mittaan parikymmentä. Kesäkuun ja elokuun alussa tapaamisista lähdetään cruisailulle eli ajoreissulle. Syksylle on suunnitteilla myös ajoneuvonäyttely”, kertoo Seppo Rehakka.

Numeroautoajot on mukana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden virallisessa tapahtumaohjelmassa. Järjestelyissä ovat Seppo Rehakan, Sastamalan kylien sekä Tyrvään kone- ja kulkuneuvoharrastajien lisäksi mukana Sastamalan kaupungin Elävä maaseutu ja Autoliitto.

Ajotaidon SM-kisaan kannustetaan mopoautoja mukaan

Autoliiton Länsi-Pirkanmaan osasto järjestää Sastamalassa Ajotaidon suomenmestaruuskilpailun samana päivänä, lauantaina 22. huhtikuuta. Paikkana on kaupungintalon parkkipaikka.

Luvassa on taitoajoa. ”Keiloja pujotellaan ja lautoja pitkin ajellaan, mutta enpäs ihan kaikkea paljastakaan”, kertoo Seppo Rehakka arvoituksellisesti.

Naisille ja miehille on omat yleiset sekä 18-22-vuotiaiden nuorten sarjat. Lisäksi erityisesti mukaan toivotaan mopoautoja, joille on tyttöjen ja poikien sarjat.

Ajotaidon SM-kilpailuihin osallistuvan ajoneuvon tulee olla rekisterissä. Kuljettajalla pitää olla ajokortti. Kilpailutoimisto aukeaa kello 8 aamulla. Kilpailu alkaa katsastusten ja ohjaajakokouksen jälkeen kello 10.

Ilmoittautumiset Numeroautoajoihin 16.4. ja Ajotaidon SM-kisoihin 17.4. mennessä Seppo Rehakalle joko rehakka@kopteri.net tai p. 040 960 1117.

Poimintoja