Eläkeläisistä uusia kuntalaisia Punkalaitumelle?

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli keskiviikkoisessa kokouksessaan kahdeksan uutta hankehakemusta. Hakemuksista neljälle päätettiin puoltaa rahoitus osana yhdistyksen Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista.

Kaksi puolletuista hankkeista sijoittuu Punkalaitumelle.

Punkalaitumen seurakunnan hankkeessa pyritään houkuttelemaan kunnassa 1940-50 -luvuilla syntyneitä, eläkkeellä olevia ihmisiä takaisin Punkalaitumen asukkaiksi.

Seurakuntaan ja kuntaan muuttavat eläkeläiset tuovat verotuloja ja lisäävät kokonaisostovoimaa kunnassa ylläpitäen näin palveluita sekä parantavat yksityisten yritysten toimintaedellytyksiä. Välillisinä tavoitteina on luoda alueelle uusia työpaikkoja, erityisesti hoiva-alalle.

Toisessa hankkeessa pyritään parantamaan Punkalaitumenjoen vedenlaatua ja virkistyskäyttöä.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen ja Punkalaitumen pohjoisen maamiesseuran yleishyödyllisen kehittämishankkeen tavoitteena on selvittää Oriniemenjoen alueella sijaitsevien vesistökunnostusrakenteiden tämän hetken tila ja kunnostustarpeet ja toteuttaa kunnostussuunnitelma.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 145 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 69 prosenttia. Rahoituskaudella 2014-20 puollettujen hankkeiden kokonaismäärä nousi 102:een. Vuoden 2017 rahoituskiintiöstä on nyt sidottuna 87 prosenttia.

Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään 6.6., johon kokoukseen tulevien hankehakemusten jättämisen takaraja on 24.5.

Poimintoja

  • Nimetön

    Tämä on oikeeta peliä tämä. Eläkeläiset ovat suuri ilo ja riemu. Hoitavat tarvittaessa lastenlapset ja monesti nykyään myös omia vanhempiaan. Yhteiskuntaan on tullut yksi sukupolvi lisää, kun juuri eläkkeelle päässyt on ainakin toinen vanhemmista elossa. Eläkeläiset on rautaista porukkaa. Eläköön huuto jokaiselle. Eläköön!

    • Muuten hyvä Punkalaidun

      En sanoisi ihan noin: on todella heikkokuntoisia ja -lahjaisia vanhoja. Pahimmillaan molemmista päistä pruikkaa tavaraa, mitään iloa lapsenlapsille tuskin on henkilöistä, jotka tarvitsevat kaikkeen apua?

      Hienoa, jos joku on seniori-ikäisenä virkeä ja ystävällinen ympäristölleen. Se on suuri onni ja helpotus. Mutta ei elämän tarkoitus ole olla omaishoitajana 49 vuotta henkilöille, jotka ovat suorastaan piruja?

  • Nimetön

    Kirjoitin ihan yleisellätasolla, että eläkeläiset ovat suuri voimavara. Enkä missään rakkaudessa tarkoittanut pelkästään Punkalaidunta. Koko Suomi pitää huomioida tässä eläkeläisten suuresta avusta, niin lastenlasten, kuin vanhustenkin tukena ja turvana. Eläkeläiset on rautaa.

  • Nimetön

    Eläkeläiset ovat erittäin suuri voimavara, tuoden hyvät valtionavut kuntaan.Monen kunnan talous on kunnossa juuri ikäihmisten johdosta, kunhan heidän palvelunsa tuotetaan järkevästi. Pystyykö Punkalaidun tähän Sastamalasta johtuen onkin sitten oma juttunsa

    • Nimetön

      Kumma ettei Sastamalassa olla tajuttu, että eläkeläisten palveluiden kulut maksaa maakunnan kustantama Sote ja kaikki hyvä jää paikkakunnalle, verot, ostokset – kouluja ja lastentarhojakaan eivät eläkeläiset vaadi.

  • Nuorissa se voima on

    Aika kitsaita ovat ostamaan kaupoista mitään, etupäässä istuvat Torikeskuksen aulassa ja vahtivat kassajonojen asiakkaita. Laittakaa ne penkit niin, että saa edes rauhassa koota ostoksensa kassiin ilman kyttäystä.

Kommentointi ei ole käytössä.