”Häijäässä on yrittämisen meininkiä”

Mika Koskinen ja työmaan vastaava työnjohtaja, pääurakoitsija Jatke Oy:n Petja Syrjäläinen. Kaivurin puikoissa viihtyy Juhani Välimäki. Pohjat uuteen marketiin teki Maanrakennus Vehkakoski Oy Ylöjärveltä. Sähkötoistä vastaa Tyrvään Sähkötyö ja eristeet toimittaa ThermiSol.

Kauppias Mika Koskinen harppoo hyväntuulisena pitkin rakennustyömaan laitamia Häijään Tiisalantiellä. Sastamalan toiseksi suurin kaupan yksikkö on valmistunut suunnitelmien mukaisesti aikataulussa.

”Suurin osa seinälementeistä on pystyssä, vesikatto hyvällä mallilla ja lattiavaluja on päästy aloittelemaan”, hän kertaa rakentamisen viime vaiheita.

Myymälän pääsisäänkäynti on Häijääntielle päin, ja parkkipaikkoja tulee roimasti enemmän kuin nyt, 200.

Häijääseen nouseva uusi Säästömarket melkein tuplaa nykyisen kaupan tilat. Neliöitä tulee 4500, josta piha- ja puutarhamyymälä lohkaisee noin 500 neliön alan.

”Puutarhaosaston lisäksi uutta on laaja sisustustuotteiden valikoima, josta olemme saaneet paljon myönteistä palautetta Huittisten myymälästä. Hienoa, että pystymme pian vastaamaan asiakkaiden toiveisiin Sastamalassakin”, Koskinen sanoo.

Made in Sastamala

Kun neliöitä saadaan lisää, kasvavat muutkin myymälän osastot kokoa, lupaa Koskinen.

Luvassa on uusia tuoteryhmiä niin elintarvike- kuin päivittäistavarapuolelle. Työkalutkin ovat kysyttyjä. On mukavaa saada niitäkin enemmän esille, samoin vaatepuoleen ja sesonkitavaroihin tulee satsauksia. Leluillekin on jatkossa enemmän tilaa.”

Koskisen mukaan suunnitelmissa on ollut Made in Sastamala -hylly, johon voisi koota monenlaista paikkakunnalla tuotettua.

”Vaikka rakennustyöt ovat kesken, on suuri osa tulevan myymälän tuotteista jo tilattu. Uudet tilat tuovat uutta virtaa yrittämiseen, tuntuu hyvältä päästä kehittämään liiketoimintaa.”

Uusi Säästömarket valmistuu lokakuussa, ja avajaisia vietetään marraskuussa.

Yrittämisen meininkiä Häijäässä

Uuden rakentamiseen Koskista innoittaa se, että kauppa on käynyt hyvin. Häijäässä on potentiaalia, siksi Koskinen rohkenee rakennuttaa sinne Huittisten myymälää suuremman kauppapaikan.

Koskisen mukaan kaupunki on tukenut elinkeinoelämän kehittymistä Häijäässä, kaavoitus on ripeytynyt ja yrittäjiä palvellaan hyvin. Kunta voi luoda edellytyksiä liike-elämän onnistumisille, mutta viime kädessä kaikki riippuu yrityksistä itsestään.

”Verkostoituminen on tärkeää, ja Häijäässä on yrittäjien kesken kannustava ilmapiiri. Minusta on hienoa, että esimerkiksi Peter Dörigin Herkkujuustola kohoaa melkein Säästömarketin naapuriin.”

Koskinen kertoo, että he ovat Dörigin kanssa miettineet saavutettavissa olevia synergiaetuja. Markkinointia voisi olla puolin ja toisin, Herkkujuustolalta voisi saada etukuponkeja Säästömarketiin ja kauppapaikan uudistuviin valikoimiin sopisivat muiden lähituotteiden rinnalle mainiosti Dörigin valmistamat herkut.

Koskinen toivoo myös, ettei nykyinen 2500 neliön Säästömarket-kiinteistö jäisi tyhjilleen. Kaavamääräykset rajoittavat kiinteistön käyttöä, esimerkiksi elintarvikekauppaa siihen ei voi tulla. Varastoksi tilat soveltuisivat hyvin.

”Häijää kasvaa ja kehittyy, tänne sopisi hyvin kokonaan uuttakin liiketoimintaa.”

Häijään Säästömarketissa työskentelevät Janette Jokela (vasemmalla) ja Mari Aalto odottavat innokkaina pääsyä uusiin tiloihin. Säästömarket työllistää Häijäässä parikymmentä ihmistä. Uuden marketin myötä työpaikat lisääntyvät muutamalla.
  • Nimetön

    On se hyvä kun me pohjoispuolen asukkaat saaraan kunnon kauppa! Kiitos Mika!

  • Nimetön

    Häijää Rules,kiitos Koskisen! Onnea ja menestystä toivoo Säästärin vakiasiakas!

  • Nimetön

    Voi olla että Kiikastakin ajellaan Häijääseen kaupoille jos hinta laatu suhde on kohdallaan

    • Nimetön

      Pitää kyllä olla tosissaan kohdallaan, vaikka ei laskisi kuin 20-30 cent / km matkakuluja

      • Nimetön

        viis kilsaa kauempana kuin kaiken autuuden tuonut cittari, piankos sinne hurauttaa.

  • piski

    juu vihattulasta sama meneekö cittariin vai cäästäriin menen cäästäriin. Hyvä Mika kun teit sen onnee

  • Nimetön

    Tämä onkin mielenkiintoista. Kun vaikka Häijääseen rakennetaan jotain uutta, niin ei täällä Vammalassa olla siitä kateellisia eikä kaunaisia. Toisinpäin sitä sitten monesti ilmenee. Jopa niin, ettei ajattelussa ymmärretä yhtään sitä, kuinka suuri ero on asukastieheydessä, kulloisellakin Sastamalan alueella.

    • Kuttukappelin Vilperi

      Jos Häijään annetaan kasvaa ja kasvua tuetaan, se on seuraavan sukupolven aikana suurempi ja vireämpi kaupunkikeskus kuin Vammala. Maantieteellisesti Häijää on paremmalla paikalla eikä sen kasvua ja kaavoitusta rajoita kosket eikä järvet. Palveluiden tarjoajilla on vain voitettavaa toisin kuin Vammalassa, jossa kasvua on mahdotonta saada aikaan ilman, että joku toinen menettää.

      • Nimetön

        No johan on ihan höpöhöpöä tämä kommentti! Vammala on kaupunkikeskus, Häijää ei ole kuin kylä oikeastaan. Kyllä Häijää olisi jo Mouhijärven keskusta ollut ja Mouhijärvi kaupunki aikaa sitten jos tuo pitäisi paikkansa. Pakko sanoa vaikka itsekin tykkään Häijäästä, kiva paikka ja asioin lähes päivittäin. Hyvä kun rakentuu uutta.

      • Kuttukappelin Vilperi

        Ajattelepa Nimetön sukupolven päähän! Häijää kasvaa ja kehittyy, Vammala taantuu.

  • kipsi

    vain yksi vika työmaa kuvassa ei edes työnjohtajalla kypärää päässä vaikka työmaa alueella no, mika on sen verran kovaluinenpää ettei tarvi kypärää

  • mökkiläinen

    Tämähän on hieno uutinen! Aina kun olemme mökillä käymme säästömarketissa ostoksilla ja lapsenlapsetkin aina kun ovat meillä oikein odottavat koska mennään sinne kivaan kauppaan.

  • häijäätähän

    Häijään sijainti on Sastamalan parasta aluetta. Tampereen länsiosaan ja Nokialle ajelee 20 minuutissa. Työpaikat ovat sopivan matkan päässä. Palvelut ovat Häijäässä jo nyt hyvät ja paranevat näiden kahden suuren yksikön valmistuttua. Hyvä Mika ja Peter!

  • Nimetön

    Ilmeisesti tämä euro aiheuttaa sen, että ihmisillä on ostovoimaa. Viimeksi kun markka devalvoitiin, niin kymmeniä tuhansia yrityksiä meni konkurssiin. Euro on vahva ja vakaa valuutta. Talous kiittää. Kunhan porvarihallitus ei romuta palkkoja. Lähinnä siten, että kärräävät Suomeen 5 euron tuntipalkalla työntekijöitä. Samalla se romahduttaisi eläkkeiden maksukyvyn. Siis, olkaa myös eläkeläiset tarkkana tämän hallituksen kanssa.

    • Nimetön

      Euro aiheuttaa sen että nyt eletään velaksi, suomen valtionvelka nyt yli104 000 000 000€
      Ja yksityisillä toinen mokoma!
      kunnilla ja kaupungeilla vielä lisää! Nyt eletään EU myötä kuin huittisten mies!

      • Nimetön

        Ei euro velkaantumista aiheuta vaan se, että meitä on johtanut oikeisto jo 14 vuotta. On eri asia johtaa yritystä, kuin kokonaista kansantaloutta. Siis, että otetaan mallia yrityselämästä. Firman taseen saa plussalle, kun antaa osalle porukasta lopputilin. Silloin ihminen jääkin sitten yhteiskunnan vastuulle. Valtionvelka on ongelma lähinnä silloin, mikäli joku pöppeli alkaa maksaa sitä pois. Suuntaus on se, ettei yksikään sivistysvaltio pysty niitä koskaan maksaan pois.

  • pilkun panija

    Kyllpä on erikoisen näköinen kaivuri kuvassa,toimittaja olisi voinut kirjoittaa työkone kun ei niitä sen paremmin tunne!

  • Häijää

    Häijään kehittymistä on haitannut vuosikymmeniä kestänyt tonttien puute, sitä ei hoidettu Mouhijärven kunnan aikanakaan, vaan yritettiin kasvattaa Uotsolaa, joka oli suuri virhe asukasmäärien kehittymisen kannalta.

    • perdo

      valtatie 11 vetovoimaa ei hyödynnetty mouhijärven päättäjien toimesta jotkut päättäjät kun kuulivat sanan häijää kuului että ei asiaa ei kuunneltukaan

  • Karkkulainen asiakas iloinen

    <<<<<Häijään sijainti on Sastamalan parasta aluetta. Tampereen länsiosaan ja Nokialle ajelee 20 minuutissa. Työpaikat ovat sopivan matkan päässä. Palvelut ovat Häijäässä jo nyt hyvät ja paranevat näiden kahden suuren yksikön valmistuttua. Hyvä Mika ja Peter!<<<<

    Vuosi vuodelta tulee asioitua aina vähemmän ja vähemmän Vammalassa koska Häijäässä melkein kaikki palvelut, ja lähempänä. Kiitos, karkkulainen asiakas on iloinen!

  • Nimetön

    Häijääseen pitäis varmaan valita oma pormestari. Vaikka pilke silmäkulmassa. Joulupukki siä varmaan jo asustaakin ainakin lasten mielestä, kun kaupassa on niin paljon leluja. Euro on hyvä valuutta. Vaikka Sampo Terho (ps) uhkasi tossa uutisissa, että veisi ihmisten eurot jonnekin. Ei tosin tarkentanut minne. Ihme keisari, Aleksanteri.

Kommentointi ei ole käytössä.