Käsi sydämellä: ”Perheen pikkuprinsessa ilahduttaa”

Jani Hanhijärvi kaivoi arkistostaan keväisen otoksen Pyreneitten vuoristosta Andorrasta.

Alueviestin Käsi sydämellä -juttusarjaan vastasi tällä viikolla kyläasiamies Jani Hanhijärvi. Kenen ajatuksia sinä haluaisit kuulla? Vinkkaa toimitus@alueviesti.fi

 1. Kuka olet?

 ”Olen Jani Hanhijärvi, työskentelen tällä hetkellä seudullisena kyläasiamiehenä Sastamalassa, Huittisissa, Hämeenkyrössä ja Punkalaitumella. Ikää on 40 vuotta. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi tytärtä. Asumme kotitilallani Houhajärvellä, jossa harjoitamme myös B&B-majoitusta. Harrastukseni pyörivät luonnon, liikunnan, valokuvaamisen ja yhdistystoiminnan ympärillä.”

 2. Mistä ilahduit viimeksi? 

 ”Nyt on tosiaankin ollut syytä hymyyn, koska meille syntyi reilu viikko sitten terve pikkuprinsessa.”

 3. Mikä saa sinut ärsyyntymään?

 ”Jaa-a… Epärehellisyys ja asioiden tietoinen vääristely pistävät kyllä ärsyyntymään.”

 4. Jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?

 ”Kyllä se on ilmastonmuutos. Se aiheuttaa paljon muitakin ongelmia, jotka koskettavat koko maapalloa. Muutoksen nopeus ja vaikutukset eivät vain edelleenkään välity tarpeeksi hyvin ihmisten tajuntaan.”

 5. Mihin satsaat, missä säästät? 

 ”Koetan satsata itseni ja läheisteni hyvinvointiin. Matkailu ja uusien paikkojen näkeminen on yksi sellainen asia. Silmät avautuvat ihan uudella tavalla, kun karistaa joskus Tyrvään tomut jaloistaan. Olen mielestäni aina ollut myös säästäväinen, vähän kaikessa. Ostan mahdollisimman harvoin, mutta kun ostan, niin panostan tuotteiden käyttöikään.”

 6. Ketä henkilöä arvostat? Miksi? 

 ”En ole oikeastaan koskaan fanittanut ketään tai nostanut esikuvakseni. Mutta totta kai sitä arvostaa moniakin ihmisiä, päällimmäisenä mielessäni ovat edesmenneet vanhempani.”

 7. Mistä paheestasi haluaisit luopua?

 ”Hmm, sama asia voi näkökulmasta riippuen olla joko pahe tai hyve. Mutta kaipa ne paheet ovat nämä asioiden harmittelut ja jossittelut, joista olisi hyvä päästä eroon.”

 8. Mikä on rakkain lapsuusmuistosi? 

 ”Perheen autolomamatkat 80-luvulla. Vihreä Hiace vei meidät kesäisin viikon reissulle Suomeen, Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan. Illalla ajoimme leirintäalueelle ja aamulla jatkoimme taas eteenpäin. Olen nyt vanhemmalla iällä nostalgisesti kulkenut samoja reittejä.”

 9. Mikä on parasta kotikaupungissasi?

 ”Monipuolinen luonto ja mielestäni myös kohtuullisen hyvät palvelut. Lisäksi meillä on hyvä sijainti, vaikka usein kuuleekin valitettavan, että olemme liian kaukana Tampereen imusta. Mutta kun emme ole aivan Tampereen kyljessä kiinni, niin pystymme erottumaan ja profiloitumaan tehokkaammin esim. kuntamarkkinoinnissa. Sastamalassa moni asia on paremmin kuin monessa muussa vastaavankokoisessa kaupungissa.”

 10. Terveisesi kuntapäättäjille:

 ”Kehitetään kaupunkiamme kokonaisvaltaisesti ja tehdään asioita yhdessä. Liikuntapaikkoihin satsaaminen kannattaa aina, ovat ne sitten sisällä tai ulkona. Se antaa kunnasta vireän kuvan. Ja koetetaan välttää vastakkainasettelua. Sastamalan kylät tarvitsevat vetovoimaisen keskustan. Ja myös keskusta tarvitsee ympärilleen hyvinvoivaa maaseutua.”

Poimintoja