Saksitut: Perusjytky sulaa hiljalleen riitoihin Sastamalan kulmilla

Niin siinä sitten kävi, että perussuomalaisten sisäiset väännöt johtivat niin sanottuihin loikkauksiin. Pentti Haapahuhta ja Kari Suhonen kyllästyivät ilmeisesti jonkinlaiseen naisjunttaan ja katsoivat parhaaksi siirtyä keskustan leipiin. No, asioilla on tietenkin puolensa, mutta näkemyserot ovat olleet kohtuullisen suuria. Eppäilen, että sekä Suhoselle että Haapahuhdalle vaihto ei ollut ihan helppo. Taustalla on tietenkin myös se, että kuntavaaleissa äänestäjät äänestivät perussuomalaisia, mutta tietenkin myös henkilöitä. Molemmat joutuvat jollakin tasolla miettimään, että tuliko petettyä äänestäjiä. Toisaalta on niinkin, että vanhan sanonnan mukaan viisaampi väistää.

Vuoden 2012 kuntavaalien perusjytky sulaa siis hiljalleen riitoihin. Vuoden 2012 vaaleissa perussuomalaiset räjäyttivät pankin kahdeksalla valtuutetulla. Vuoden 2008 ensimmäisissä perussuomalaisten vaaleissa paikkoja tuli kaksi, nyt neljä, joista Haapahuhdan myötä yksi vähenee. Suhonen ylsi tällä kertaa varavaltuutetuksi.

Eppäillä soppii, että etenkin Suhoselle vaihto on kova paikka. Hän nimittäin syksyllä 2008 perusti perussuomalaisten paikallisyhdistyksen ystävänsä Timo Soinin patistuksella ja edesmenneen Aatto Liukko-Sipin avustuksella. Ennen 2008 vaaleja Suhonen oli valkea lakana poliittisella rintamalla. Haapahuhdalla puolestaan on taustalla 1997 perustettu ja sittemmin kuopattu Vammalan Parhaaksi -yhdistys. Se saavutti aikanaan valtuustopaikkoja.

Loikkaus oli jatkoa yhteistyölle, jota keskusta ja perussuomalaiset ovat tehneet. Kosintoja ei tiettävästi tehty puolin tai toisin. Kauppoja ei myöskään kait käyty, sillä jo alunperin Haapahuhdalle olisi tullut kaksivuotiskausi kaupunginhallitukseen, joka nyt alkanee kahden vuoden kuluttua. Maire Villo istunee hallituksessa kaksi ensimmäistä vuotta. Suhosen pestiksi lienee tulossa varavaltuutetun paikalta tekninen lautakunta, jota hän nyt vielä johtaa. Eli ei mitään uutta tältä rintamalta.

Jääneekö tämä tähän. Kuudennen käsivarren huhuna on liikkeellä, että yksi henkilö perussuomalaisista on tunnustellut mahdollisuuksiaan muihin ryhmiin. Kuka? Enpä tiedä, mutta nainen kuitenkin.

Poimintoja

  • Kyllästynyt

    Toivon mukaan Persut häviää kartalta kokonaan… Pärjätään ilman heitäkin.

  • Nimetön

    Näin siinä yleensä käy. Porukka joka kerääntyy leirinuotiolle, hajaantuu eri suuntiin. Kuka minnekkin. Vain nuotion haikea sauhu, sekoittuu suolta nousevaan usvaan.

  • Nimetön

    Vammalan Parhaaksi perustettiin kaatamaan demarit. Ei onnistunut, vaikka porukkaa johti sen perustaja ompelukonekauppias, jonka äiti puolestaan oli aktiivinen demarien valtuustoryhmän jäsen. Pojan suurimmaksi saavutukseksi jäi demarien piikittelyn ohella aika nopeasti sulanut valtuustoryhmä kiertopalkintoja. Oli tosin myös sellaisia, jotka uhkailivat siirtymistä VaPaan. Näkemättä jäi sekin mutta jonkinlaisena onnettomana jatkeena on valtuussa vielä tämän kauden vähenevä joukko porukasta toiseen liikkuneita persuja.

  • Nimetön

    Hyvää päivää noita sosialistien kirjotuksia, ei kai ny vapakin ollu heitä vastaan suunnattu.
    Kaikkiko tässä on suunnattu sosialisteja vastaan, millai tollanen porukka joka näkee vaan vihollisuuksia ympärillään voi toimia.
    Kyllä homma on varmaan ollut niin että vapankin ihmiset on aidosti halunnut vaikuttaa kunnan asioihin.
    Samoin perussuomalaiset on halunnut osallistua päätöksen tekoon.
    Monet perussuomalaisia äänestäneet on erittäin pettyneitä puolueen toimintaan hallituksessa, totta on että puheet ja teot ei kohtaa. Mutta niden loikkareiden hillotolppa odotti sitten keskustassa.
    Pitäisi varmaan kieltää kaikki muut puolueet kuin sosialistit niin kaikki olisi hyvin.
    Kuntalaisena saa kyllä olla erittäin huolissaan kun Jokinen nousee hallituksen johtoon, ei hyvää seuraa.

  • Nimetön

    Viimeinen persu sammuttaa valot. Noloa, populistista porukkaa kaikki. Haapahuhta oli ainoa järjenääni. Älysi onneksi jättää porukan.

Kommentointi ei ole käytössä.