Kesäjuhlat: mikä on sopiva lahjasumma?

YLEISÖNOSASTO: Kesäjuhlat ja rahalahjat

Ensi viikonlopusta se taas alkaa, nimittäin kesäjuhlien sesonki. On valmistumisjuhlia, rippijuhlia, häitä sun muita sukujuhlia. Nykyään monet haluavat vain rahaa ja tuntuu, että esimerkiksi omatekoisen lahjan viejää katsotaan kieroon.
Olen yksinäinen ja pienituloinen ihminen ja tulevana kesänä on monenkin sukulaisperheen lapsen juhlat. Jo nyt olen ihan ymmälläni miten selviän niistä rahallisesti. Joidenkin mielestä 50 euroa on sopiva lahja valmistuvalle sukulaislapselle. Se on paljon mielestäni, varsinkin jos muistettavia on paljon. Olisikin kiva kuulla muiden mielipiteitä mikä on sopiva summa rippilahjaksi, valmistuvalle tai hääparille.

Yksinäinen juhlija

KESKUSTELE: mikä on mielestäsi sopiva lahjasumma valmistuvalle, rippilapselle tai hääparille. Annatko mieluummin rahaa, vai tavaralahjan?

  • Nimetön

    Riippuu onko kahvikutsut vai ruoka ja mikä on juhlan luonne. Valmistumiskahville sukulaislapsen luo voi viedä 50 mutta jos on vaikka häät niin en kyllä alle satasta kehtaa vaikka yksinäinen olen minäkin. Onneksi ei kumminkaan ole häitä tiedossa eiikä sen puoleen muitakaan juhlia tänä suvena.

    • Nimetön

      Annan rahaa jos rahaa pyydetään. On turha viedä mitään tavaraa jos toinen ei sellaista kaipaa. Valmistuvalle ei-niin-tutulle voi viedä vaikka 20 €, sukulaiselle tai kummilapselle 50, samat ripille pääseville. Hääparille joku 150-200 (pariskunnalta) on varmaan aika sopiva summa.

      • Nimetön

        olen samaa mieltä että rahaa annetaan jos sitä toivotaan. ihmisillä on niin paljon tavaraa tänäpäivänä. jotkut nuoret kyllä toivovat myös tiettyä astiamerkkiä tai jotain muuta nimettyä. turhaa roinaa en kellekään vie. summa riippuu omasta taloudellisesta tilanteesta.

  • Nimetön

    Annan aina jotain omatekemää esim posliinityön josta jää muistokin. On paljon sukulaisia ja juhlia mutta rahaa ei ole. Olen pienituloinen eläkeläinen.

  • Nimetön

    Ei kai juhlia rahan takia järjestetä. Lahja on lahja joka iloiten annetaan. Rahana jos pyydetään erikseen, mutta vain nuorille. Ikäihmisten ei sovi pyytää rahaa matkatileilleen.

  • Nimetön

    Ei se lahja ole tärkein. Mutta villasukat tai muu tarpeellinen tekee hyvän mielen.

Kommentointi ei ole käytössä.