”Suomen mestaruutta haetaan”

Rallicrossin SM-sarja käynnistyi viime lauantaina Hyvinkäällä. Viime vuonna sarjassa debytoinut ja SRC-luokasta SM-hopeaa saavuttanut sastamalalainen Henri Haapamäki avasi uuden kauden parhaalla mahdollisella tavalla, kun aamupäivän vapaiden harjoitusten vaikeuksien jälkeen päivä päättyi lopulta voitonjuhliin.

Mestaruuden tänä vuonna tavoitteekseen asettanut Henri Haapamäki juhli rallicrossin SM-sarjassa nyt uransa toista osakilpailuvoittoa. Ensimmäinen tuli viime kaudella Oulussa. Perjantain vapaissa harjoituksissa Haapamäki piti kovinta vauhtia, mutta lauantain alkuerien jälkeen sijoitus oli vasta kahdeksas.

”Kaksi ensimmäistä alkuerää oli vähän semmoisia, että ei mitään voittomarssia. Pientä tönimistä, ohittelua ja sellaista mihin aikaa menee. Ja kolmannessa alkuerässä rengasrikko”, Haapamäki kertasi.

Vaikeuksien kautta voittoon

Semifinaalissa vaikeudet olikin sitten voitettu kanta ja Haapamäki täräytti neljännestä lähtöruudusta erävoittoon ja se toi finaaliin eturivin lähtöpaikan. Ja kun finaalin kaikki kuusi kierrosta oli ajettu, niin Hyvinkään Vauhtipuiston lähes 5000-päinen yleisö hurrasi Haapamäen voittoa. Hallitseva Suomen mestari Jussi Klemola oli toinen ja Joni-Pekka Rajala kolmas.

”Finaali meni kyllä niin hyvin kuin se vaan voi mennä. Hyvä lähtö ja ekassa mutkassa kokeiltiin vähän, että kuka on kuka, niin kuin rallicrossissa kuuluukin. Onhan se aina tuurin kauppaa, kuka siitä kasasta pääsee kärkeen. No me mentiin kärkeen, ”liipattiin” tukka taakse ja alettiin syöttää oikein miehekkäästi”, Haapamäki hehkutti.

Vielä alkuerien perusteella harva uskoi Haapamäen nousevan enää mukaan todenteolla voittotaisteluun, mutta toisin kävi. Haapamäen suoritukset niin semifinaalissa, kuin finaalissakin olivat komeaa katsottavaa.

”Kyllä tuntuu ihan mielettömän hyvältä! Koko talvi on talkoovoimin pajalla rakennettu autoa, niin onhan tämä hieno palkinto. Talkooporukalle esitän julman kiitoksen, ilman heitä ei tämä toiminta pyörisi. Ja iso kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille”, Haapamäki nosti esiin tärkeät taustavoimat.

Stormin kylän porukka on rautaa

Ja kun puhutaan siitä talkooporukasta, niin se porukka tulee Stormin kylästä, Sastamalasta.

”Käytännössä koko kylähän tätä touhua pyörittää. He järjestää fanimatkoja, keittää kahvia kisapaikoilla vieraille ja osa tekee autoa. Käsittämätön ryhmä. Yhtä miestä tässä vaan huudetaan, mutta kyllä tämä on ison joukkueen tulos”, Haapamäki korosti.

Haapamäki vaihtoi tälle kaudelle kalustoa ja heti Hyvinkään avauksessa uusi BMW tarjosikin kuljettajalleen luotettavaa menoa koko kilpailupäivän ajan.

”Rengas meni, mutta muuten kaikki pelasi 101-prosenttisesti. Ei mitään valittamista.”

Kova kisapäivä päättyi voittoon ja iloisiin tuuletuksiin.

Poika herkisti Haapamäen

Aiemmin kisaviikolla Haapamäen perheessä vietettiin toisenlaisia juhlia, kun huhtikuussa syntynyt esikoinen sai pari päivää ennen Hyvinkään kisaa nimen.

”Tämä oli pojan ensimmäinen kisamatka, niin tosi hieno homma, että tuli voitto”, Haapamäki herkistyi.

Haapamäki lähti nyt alkaneeseen kauteen kovin tavoittein. Viime kauden hopeamitali on tarkoitus kirkastaa kullaksi.

”Suomen mestaruutta haetaan ja tästä on hyvä jatkaa sen tavoittelua Honkajoella. Koitetaan ajaa koko kausi tasaisesti, ei näitä ole kaikkia pakko voittaa. Tämä on tällä hetkellä tasaisuutta vaativa sarja”, Haapamäki päätti.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 17. kesäkuuta Honkajoella.

teksti: Jari Hotti, kuvat: Toni Ollikainen