Pajuranta urakoi kahta luokkaa Itävallassa

Juuso-Matti Pajurannalla oli kiireinen kilpailuviikonloppu.

Trofeo Nazionale Abarth -luokan kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin tänä viikonloppuna Itävallan Redbullringillä. Samaan aikaan ajettiin myös ADAC TCR-luokan kauden toinen kilpailuviikonloppu. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta urakoi molemmissa luokissa.

Perjantaina vuorossa oli TCR-luokan kahdet vapaat harjoitukset sekä aika-ajo. Pajuranta oli vapaissa harjoituksissa 25. ja 17. Aika-ajossa mies sai parannettua vauhtiaan ja ajoi tiukasti kymmenen kärjen sijoituksissa. Muutama kierros hylättiin track limittien johdosta ja lopulta aika-ajon sijoitus oli 15.

Lauantaiaamuna ajettiin Trofeo Nazionale Abarth -luokan vapaa harjoitus, missä Pajuranta oli toinen. Iltapäivällä vuorossa oli taas TCR-luokan ensimmäinen kilpailulähtö. Nuorukainen epäonnistui lähdössä ja tippui sijalle 27., mutta teki kovaa nousua kilpailun ajan ollen lopulta maalissa sijalla 17.

Illalla kaasuteltiin vielä Trofeo Nazionale Abarth- luokan aika-ajo, missä Pajuranta oli kolmas häviten paalupaikan ainoastaan 0,2 sekunnin erolla.

Sunnuntaiaamuna ajettiin Abarth-luokan ensimmäinen kilpailu, missä sastamalalainen taisteli tiukasti kolmen kärjessä kilpailun voitosta, mutta matka katkesi ennen aikojaan pyörän navan rikkoutumiseen.

Iltapäivällä jatkettiin jälleen TCR-luokan kimpussa ja tällä kertaa Pajuranta ampaisi hienosti liikkeelle startista ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 14. Nuorukainen ajoi loistavan kilpailun ja taisteli loppuun asti sijoituksista kympin sakkiin. Maalissa Pajuranta oli komeasti 11.

Viikonlopun huipensi Abarth-luokan toinen kilpailu, mihin sastamalalainen joutui starttaamaan viimeisestä ruudusta ensimmäisen kilpailun keskeytyksen takia. Pajuranta onnistui raivaamaan tiensä hyvin kohti kärkeä ja nousi kilpailun puolen välin jälkeen kakkospaikalle, mutta kärkikuljettaja oli karannut jo tavoittamattomiin.

”Vilkas viikonloppu takana ja ajoa tuli paljon. Onneksi aikataulut mahdollistivat kahden luokan ajamisen. TCR-luokassa erot kärkeen taas hieman kaventuivat ja toisessa lähdössä pystyttiin jo taistelemaan hyvistä sijoista. Suunta on oikea, mutta taso on todella kova. Abarthissa harmittaa keskeytys ekassa kilpailussa ja sitä kautta pisteitä jäi paljon saamatta. Toisessa kilpailussa vauhti oli hyvää, mutta lähtöpaikka vähän hankaloitti tilannetta”, Pajuranta kertasi viikonloppua.

Trofeo Nazionale Abarth -luokan kausi jatkuu Vallelungassa juhannuksena ja ADAC TCR -luokka jatkuu heinäkuun toisena viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä.