Merkittäviä turvallisuuslöydöksiä Vampulan lento-onnettomuuden tutkinnassa

Pienkoneonnettomuus Tuulikki-Vampulan lentokentällä
Pienkone ojassa Tuulikki-Vampulan lentokentällä. Kuva: Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaselostus.

Onnettomuustutkintakeskus on tehnyt merkittäviä turvallisuuslöydöksiä kansainvälisen ilmailuturvallisuuden parantamiseksi.

Löydökset tehtiin Huittisissa Tuulikki-Vampulan lentokentällä viime syyskuussa tapahtuneen pienlentokoneonnettomuuden turvallisuustutkinnassa. Turmassa menehtyi 65-vuotias mies. Hän onnistui laskeutumaan kentälle ja kone päätyi nokalleen läheiseen ojaan.

Lentäjällä oli viiden vuoden aikana ollut kolme sydäninfarktia ja hän sairasti uniapneaa. Mies sai neljännen sydäninfarktinsa kesken lennon. Selvityksissä on käynyt ilmi, että lentäjän terveydenhoito oli pirstoutunutta ja perusteellinen kokonaisriskinarvio terveydentilasta puuttui.

Lentäjien lääketieteellisen kelpoisuuden arvioinnissa on Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan selviä puutteita ja parannusmahdolliuuksia.

Poimintoja

  • Nimetön

    No eipä voi ainakaan luottaa terveydentila- ja sairauskertomustietojen salassapitoon –
    eikös lain pitäisi olla niin, että mainitut tiedot ovat salassapidettäviä 25 vuotta henkilön kuolemasta lukien ???

  • Nimetön

    Ihmisiä holhotaan liikaa yhteiskunnan toimesta. Vai holhotaanko? Luottamus hyvä, kontrolli parempi. Ottamatta kantaa kyseiseen tapaukseen. Mikä on yksilön oma vastuu, kun vaikka sairaus estää elämästä kuten nuorempana?

Kommentointi ei ole käytössä.