Kokemäellä ravataan taas perinteiset juhannusravit

11. kesäkuuta Kokemäellä ravattiin juhlaravit. Kuva: Taru Peltosaari.

Kokemäellä ravataan taas juhannuslauantaina ja -sunnuntaina kello 13 alkaen. Kauden päätapahtumaan odotetaan taas tuhansia ravikävijöitä.

Lauantaina Kivikylän maililla nousukas, kovakuntoinen Stone Capes Nanet haastaa avoimen tason menijät Victor Quo Vadiksen ja Magnatin sekä muita kovia mailereita. Sunnuntain Vennin ajossa nousukkaat lähtevät paalulta Derekin johdolla karkuun takamatkan isorahaisempia juoksijoita.

Ponilähdöt alkavat jo kello 12.30. Köyliön Poniravikoulun väki on paikalla, ja heiltä voi lähtöjen jälkeen kysellä poniraviharrastuksesta ja hevosenhoidosta. Lapsille on tuttuun tapaan taas tarjolla myös ponitalutusta ja pomppulinna.

Lauantaina käytössä on etäparkki Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa. Bussi kuljettaa ravivieraita parkkipaikalta raviradalle ja takaisin. Linja-auto kulkee vapaa-ajankeskuksen ja raviradan väliä kello 11.30 alkaen ravien loppuun saakka.

Lauantai-iltana järjestetään perinteiset ravijatkot Pitkäjärvellä.

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään myös Suomi ja hevonen 100 vuotta –kuvataidekilpailu ja kilpailuteosten taidenäyttely Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa. Kilpailun parhaat julkistetaan lauantaina Cedercreutzin museon nimikkolähdön jälkeen.

Kilpailulla juhlitaan hevosen ja Suomen kansan suhdetta, mutta myös kunnioitetaan Erik Grönlundin vaikutusta taiteen ystävänä. Satakunta on luonteva paikka hevosaiheisen taidekilpailun järjestämiseen myös Emil Cedercreutzin perinnön takia.

Taidekilpailun parhaan ovat valinneet kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, museonjohtaja Henry Flinkman Emil Cedercreutzin museosta, taiteilija Johanna Oras ja hevosvalokuvaaja Taru Peltosaari.

Kilpailujärjestelyissä Sataravi tekee yhteistyötä Kokemäen kaupungin, Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulun kanssa.

Hanketta tukevat muun muassa Sataedu, Sasky ja Asuntomessut Porissa 2018 sekä Harjavallan ja Kankaanpään kaupungit.

Miina Äkkijyrkkä vieraili Kokemäellä tuomaroimassa taidekilpailun osallistujia. Kuvassa hän on omaan varhaistuotantoonsa kuuluvan teoksen äärellä. Uranos M -veistos oli tilaustyö Kokemäen kartanon isännälle Erik E. Grönlundille, joka myös lahjoitti aikoinaan Sataraville maat Kokemäen raviradan rakentamiseen.