Anne-Mari Finska tuo peikot Pirunvuorelle

Markku Rudanko ja Anne-Mari Finska peikkokannon edustalla.

Pirunvuorelle johtava kävelytie tekee mutkan. Metsän hiljaisuuden rikkoo naputus ja poran parkaisu. Eteeni avautuu jännittävän näköinen rakennelma. Suurista paanuista kohoaa seinää lähestulkoon ympyrän muotoista pohjaa reunustamaan.

”Halkaisija kahdeksan ja puoli metriä, korkeutta noin neljä ja pinta-alaa reilut 50 neliötä”, ilmoittaa huvipuistorakentajanakin mainetta niittänyt sastamalalaistaiteilija Markku Rudanko.

Mitään muumitaloa ei Rudanko apureineen ei ole värkkäämässä, vaan haapapaanut päällystävät vuorella asuvien peikkojen kantoa.

”Peikkovuoren suuri Kanto ottaa perjantaina ensimmäiset vieraat vastaan ja johdattaa lapset ja aikuisetkin satujen maailmaan”, tuumaa Peikkovuori-idean äiti, yrittäjä Anne-Mari Finska.

Virtuaalilaseilla toinen todellisuus

Kumpuileva maasto, sammaleiset kivet ja suuret kuuset – voin hyvin kuvitella peikon kurkistavan puun takaa.

”Tämä paikka on kuin tehty peikkokannolle, jonka tunnelmallisessa hämärässä voi hiljentyä kuuntelemaan peikkosatua ja sukeltaa samalla virtuaalipeikkojen maailmaan”, Finska toteaa.

Kannon viereen rakennetaan myöhemmin lato, jossa järjestetään askarteluhetkiä ja työpajoja. Kannon läheltä pääsee myös Satupolulle, jonka varrella sijaitsevat luontoaiheiset symbolit muuttuvat ”taikalaseilla” taruolennoiksi.

Finska haluaa hyödyntää nykyaikaista tekniikkaa, joka kiinnostaa lapsia, mutta saa heidät kuitenkin lähtemään metsään ja liikkumaan. Hän toivoo, että Peikkovuori tarjoaa perheille virikkeitä ja mukavaa yhteistä tekemistä.

”Paikka sopii retkikohteeksi vaikkapa päiväkoti- ja koulululaisryhmille. Tänne on mahdollista räätälöidä monenlaista satuihin ja luontoon kytkeytyvää ohjelmaa.”

Pirunvuori ruokkii luovuutta

Idea satujen viemisestä metsään tuntuu Finskasta itsestään selvältä. Finskan viime kesänä ilmestyneen kirjan Kadonnut ilo tarinat sijoittuvat Pirunvuorelle ja ammentavat paikkaan liittyvistä vanhoista kertomuksista. Nyt kirja herää eloon Pirunvuoren maisemissa.

Lehtimäen Eeva ja Aimo ovat olleet suureksi avuksi. He mahdollistivat tämän paikan Peikkovuorelle”, Finska kiittelee.

Hän kehuu myös Sastamalan kaupunkia ja erityisesti elinkeinojohtaja Ursula Lummetta hyvästä yhteistyöstä.

Finska arvelee, että Peikkovuori-konsepti ja Danielssonin kivilinna tukevat toisiaan matkailullisesti.

”Koko Ellivuoren alue on kehittynyt hienoksi kokonaisuudeksi, josta löytyy jokaiselle jotakin kiinnostavaa.”

Peikkovuoren avajaisia vietetään 21.7. kello 12 – 18.

Peikkovuoren satupolulla. Virtuaalilaseilla kuvan kyltissä voi nähdä jotain aivan muuta.

 

  • piski

    Todella hieno idea Anne-Mari Finska ja vielä pirunvuorelle tosi mahtava paikka tälläselle hommalle ja ne maisemat voi että sekä vielä että Markku Rudanko peikko kannon tekijänä hän taitaa puun käsittelyn jos kukaan. Mahtavaa Hienoa Hyvä Hyvä. piski kyllä tulee katsomaan tätä juttua perjantaina

  • piski

    vielä sen verran edelliseen kirjoitukseeni että kuka lahjottaisi tervat peikkokannon paanuihin vai mikä pintaan laitetaan mutta kyllä tälläsessä hankeessa tarvitaan avustajia on se nin hieno juttu. Mutta ennen kaikkea kiitokset Anne-Marille ja Markulle teette hienoa hommaaa kolmella aaalla

  • Nimetön

    Oho… iso on tuo rakennelma! Toivottavasti istuu kansallismaisemaan…ihan joka paikkaan ei kaupallistaminen sovi.

Kommentointi ei ole käytössä.