Rankkasade tulvi Keikyässä kellareihin ja teille

Saappalan alikulku
Saappalan alikulku oli veden vallassa.
Tulva
Jussinpellon sillan alle oli hyytynyt auto tulvaveteen.

Sastamalassa on sunnuntaina satanut rankasti.

Keikyässä vesi tulvi monin paikoin teille, alikulkuihin ja talojen kellareihin.

Esimerkiksi Saappalan kevyen liikenteen alikulku oli alkuillasta täynnä vettä kattoon saakka. Myös Jussinpellon sillan alla oli runsaasti vettä. Sinne oli myös hyytynyt henkilöauto.

Honkolan kohdalla tulvavesi juoksi Äetsäntien yli Kokemäenjokeen useamman sadan metrin matkalla. Pelastuslaitos ohjasi alkuun liikennettä joen puoleista kaistaa myöten. Liikenneviraston mukaan tie suljettiin kokonaan liikenteeltä noin kello 18.50. Tulvavesi laski myöhään illalla. Tie avattiin noin kello 23.35.

Illalla noin kello 22.50 suljettiin Selkätie. Tulvavesi nousi tielle Latoniitynmaasta kolmisensataa metriä kohti Keikyää.

Pelastuslaitoksella oli Sastamalassa sunnuntaina alkuiltaan mennessä ollut toistakymmentä vahingontorjuntatehtävää. Pumppaustehtäviä on ollut runsaasti.

Katuja ja maanteitä on jouduttu sulkemaan. Ihmisiä kehotetaan liikenteessä varovaisuuteen alueella. Pelastuslaitoksen arvion mukaan tilanne jatkuu vielä pitkään.

Epävirallisten kotimittausten mukaan Keikyässä satoi sunnuntaina yli 100 millimetriä.

Tulva
Palokunta pumppasi vettä muun muassa Päätien ja Pukinojantien risteyksessä.
  • Nimetön

    Tosi typeriä kommentteja, voisko vaikka olla sanomatta mitään. Siellä on paljon kiinteistöjä, joihin vesi noussut. Pitäisi pystyä edes kuvittelemaan, mitä se tarkoittaa ja paljonko se oikeesti haittaa.

  • Nimetön

    Jep.. Palolaitoksella töitä koko yöksi kun tyhjentelee talojen alakertoja.. Ja miettikää omalle kohdalle kun sauna/pesutilat veden vallassa.. Ei paljoo lämmitä kun lähdet tavaraa tyhjentään sieltä…

  • Nimetön

    Arvatenkin vakuutusyhtiöt tuumaa tähän, että koska näitä on ollu nyt niin paljon niin saatte puolet siitä mitä muuten olisitte vakuutusrahoja saaneet…

    • Nimetön

      Autoilija ei saa korvauksia mistään vakuutuksesta, jos ajaa tulvaveteen. Se kun on törkeää huolimattomuutta

  • Nimetön

    Onko ongelma mulla vai muilla, en ole asunut enkä toivottavasti koskaan asukkaan keikyässä/äetsässä mutta luulen että keikyä on Kokemäenjoen eteläpuolella ja Äetsä pohjoispuolella?

    • Nimetön

      ja kummallakin puolella jokea tulvi – muuten jos et vielä tiedä Äetsä nimen käytöstä on luovuttu jo Sastamalan kaupungin syntyessä vuonna 2009 !

  • Illon keskustassa 30milliä

    Joka kalliolle rakentaa se Pohjolassa vakuuttaa.
    Jotkut saivat uimahallin ja altaan kotiinsa.
    Ikäviä tälläiset rankkasateet.

  • Viiminen päivitys

    Aamulla klo 06.10 tyhjensin sademittarin, kokonais sademäärä oli 33 milliä. eilisen aamu kuuden ja tämän aamun klo 06.10 välillä.

    • Nimetön

      Tuo nyt ei aiheuta minkäänlaista tulvaa kuin asvalttipihalla jos tulee tunnissa.

Kommentointi ei ole käytössä.