Huittinen saattaa ulkoistaa ikäihmisten asumista – Kolme yritystä kiinnostunut

Attendo Oy, Esperi Care Oy ja Mehiläinen Hoivapalvelut Oy ovat olleet Huittisten kaupunkiin yhteydessä ja ilmaisseet mielenkiintonsa tiettyihin kaupungin hoivatoimintoihin ja -kiinteistöihin.

Kiinteistöt ovat 32-paikkainen vanhainkoti Kuninkaisissa, 36-paikkainen Annalan palvelukeskus Vampulassa ja noin 60-paikkainen Kaarirannan palvelukeskuskokonaisuus keskustassa.

Huittisten kaupunki aloittaa valmistelun, jossa selvitetään, onko kaupungin tarkoituksenmukaista ja järkevää siirtää yksityiselle toimijalle kyseiset kiinteistöt ja niiden toiminta. Selvityksessä huomioidaan erityisesti hoivapalvelujen jatkuvuus Huittisissa, kaupungin kiinteistöriskit ja henkilöstön aseman turvaaminen mahdollisessa muutoksessa.

Yksityistämisen tarkoituksenmukaisuus tarkastellaan kiinteistökohtaisesti. Ulkoistamiseen voidaan päätyä esimerkiksi vain yhden kiinteistön ja sen toiminnan osalta.

Huittisten kaupunki aloitti mahdollisen muutoksen kohteena olevan henkilöstön kanssa yt-neuvottelut. Neuvottelut yritysten kanssa käynnistyvät syyskuussa.

  • Miä vaa

    Mikä ihmeen yksityistämisinto nyt on meneillään? Huittisten kunniaksi voidaan sentään todeta, että asiasta tiedotetaan ennen neuvotteluja mahdollisten yksityisten yritysten kanssa . Toisin toimittiin naapurikunnassa Punkalaitumella…
    Ja kuka kantaisi huolta palveluiden käyttäjistä, niistä vanhuksista jotka yrittävät pärjätä monesti hyvin pienillä tuloillaan? Saako niillä rahoilla hyvän hoivan ja huolenpidon, vai kostautuuko yrityksen rahavoittojen tavoittelu ja osakkaiden tilipussin täyttäminen asiakkaiden hyvinvoinnin laiminlyömisellä? Kuka tietää?

  • Nimetön

    Teksti ei käsittele asiaa ollenkaan asiakaslähtöisesti. Eli mikä on vanhuksen hyvä. Hetkinen HUITTISTEN päättäjät. Aikalisä! Olen edellisen kannanottaja kanssa samaa mieltä: tavoitellaan vain taloudellista tulosta ja etenkin osakkaiden tilipussin täyttämistä , ei ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Älkää nyt päättäjät, menkö samaan liemeen. Vai pyöriikö teilläkin vain eurojen kuvat silmissä: mistä saadaan eniten säästettyä euroja. Älkää unohtako ihmistä. Me kaikki, tekin, päättäjät, olemme joskus avun tarpeessa. Minkälaista apua te tuolloin toivoisitte saavanne?

  • Nimetön

    Toivottavasti ikäihmisiä ei ulkoisteta pihalle. Kaupungin ajattelusta. Poissa silmistä, poissa ajatuksista. Pelko on ehkä turha, muttei mahdoton.

  • Käsittämätöntä toimintaa kaupungilta

    On se hienoa että kilpailutuksen jälkeen pienemmällä rahalla saadaan vanhuksille parempaa palvelua ja osakkaille jaettua voittoja. Eipä taida yhtälö toteutua. Miksi kaupunki ei itse puolita hoitajien määrää sekä palkkaa epäpäteviä hoitajia ja kerää omaan kassaansa johonkin tärkeämpään noita voittoja jotka menee muuten veroparatiisi yhtiöille.

  • Nimetön

    Kaupungeissa/kunnissa muotina ulkoistaa vanhuspalvelut. Taitaako sittenkään olla edullisin vaihtoehto. Naapurikunnassa Säkylässä aukaistiin jälleen kunnan ”vanhainkoti”.

Kommentointi ei ole käytössä.