Huonenumerointi uusiksi Vammalan pääterveysasemalla – ”Yhdenkään oven numero ei pysynyt ennallaan”

Osastonhoitaja Sari Ihalainen kiinnitti perjantaina pääterveysaseman seiniin uusia opasteita. Aiemmin huone numero yksi sijaitsi käytävän päässä kuvan vasemmassa reunassa. Nyt numerot suurenevat siihen suuntaan kuljettaessa.

”Maanantaina nähdään, kuinka pahasti uusi järjestys sekoittaa lääkäreiden ja asiakkaiden päät”, nauraa osastonhoitaja Sari Ihalainen kiinnittäessään Vammalan pääterveysaseman seinään uudesta huonenumeroinnista kertovaa opastetta.

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanoton 28 huonetta numeroitiin uudelleen perjantaina iltapäivällä. Aloitteen numeroinnin päivittämisestä teki neljä kuukautta sitten taloon tullut Ihalainen. Myös asiakkailta on tullut palautetta järjestyksen epäloogisuudesta.

”Varsinkin harvoin talossa asioivilla on saattanut olla hankaluuksia löytää oikeaa huonetta. Olin itsekin aika hukassa aluksi. Paras esimerkki lienee se, kun tässä käytävällä ääneen pohdin erään huoneen sijaintia. Vieressä ollut asiakas näytti, että tuonne päin ja sitten käännyt.”

Ihalaisen mukaan uudelleenjärjestelyissä yhdenkään oven numero ei pysynyt ennallaan.

”Lääkärit ja hoitajat saivat pitää tutun huoneensa, vain numero muuttui. Asiakkaat voivat siis jatkossakin asioida tutun oven takana”, hän korostaa.

Terveyskeskuksen oma sisäänkäynti suljettiin keväällä. Sen tilalle on rakennettu kaksi uutta vastaanottohuonetta. Osastonhoitaja muistuttaa, että aluesairaalan pääovi on nyt myös terveysaseman pääovi ja terveyskeskuksen ilmoittautuminen pääaulassa.

”Lääkärien ja hoitajien vastaanotolle kuljetaan laboratorion odotusaulan läpi. Uudet vastaanottohuoneet 1 ja 2 sijaitsevat heti sen jälkeen oikealla, entisissä työterveyshuollon tiloissa”, osastonhoitaja selvittää.

Pitkällä käytävällä, jonka varressa suurin osa huoneista sijaitsee, numerointi juoksee nyt vastapäivään.

Ihalainen uskoo sekä asiakkaiden että talon väen sisäistävän numeroinnin pian.

”Tarkoitus oli tehdä uudesta järjestyksestä asiakkaille mahdollisimman helppo.”

  • Aikoinaan rattaanpyörästä hypännyt

    Joopa joo ja laikkareille lisää työtä. Muutenkin painavat hiki hatussa huoneiden siivousten kanssa.

    • Nimetön

      sehän on yleinen muoti-ilmiö toi jatkuva sisäinen muutto, onpa sitä ollut kaiken aikaa nytkin tolla kampuksella ! Mukavasti saa ajan kulumaan muuhun, kuin mistä varsinaisesti maksetaan…

  • Nimetön

    Vaikuttaa selkeältä! Hyvähän se on, että numerot menevät järjestyksessä!

  • piski

    aina kun oppii nuo numeroinnit missä mikäkin koppi on nin eikös niitä tulla aina sorkkimaan uuteen järjestykseen on silläkin turha virka joka näitä sortteeraa. No tässä vielä sen verran että ennen oli terveyskeskuksen puolella ihan hieno vastaan otto tiski sit se siirty sairaalan aulaan sekin vielä mutta nyt pieni koppi labran käytävällä minä löysin sinne mutta ne vanhukset ja nuoretkin jotka ovat vastaan oton löytäneet tutusta paikasta miksi sekottaa vastaan otto paikkoja. koko systeemi siellä on pe—-tä

  • Nimetön

    Mihinkä se tämän keskustelupalstan iltapäivän juttu terveyskeskuspäivystyksen sijainnin löytämisestä yhtäkkiä heivattiin ??

  • Nimetön

    Kummallista on tämä terveydentuottamisen palvelujen nimeäminenkin.
    Puhutaan Vammalan pääterveysasemasta – onko Sastamalassa pääterveysasemaa sitten näin muodoin ollenkaan ?
    Kaikki tuntuu ontuvan. Ei osata edes palvelupaikan kylttejä, saati ajoreittejä, selvittää.
    Tai kiinteistöllä olevan rakennustyömaan vuoksi poikkeavia kulkemismahdollisuuksia myöskään.
    Nettisivuilla on pakanamaan kartan veroinen tuo eri asioiden esittäminen. Useimmiten sieltä löytyy ei ajantasalla olevaa tietoa. Asioi siinä sitten esteettömästi !

  • Nimetön

    KLO 10:20, mitäs tarkoitat tolla ? kyllähän muuttaa tk:ssa huoneesta toiseen, vieläpä tämän tästä, raijataan työpöytiä ja päätteitä, jne esimerkkejä neuvolan muutot, tietotekniikkapuolen muutot, lääkärihuoneista muutot samaten Tullinkulma vieraili joitakin kuukausia kampuksella ja muutti sitten pois

  • Nimetön

    On sekin mielenkiintoista, että oikein osastonhoitajan vakanssilla kuuluu opasteita liimailla tai laitoksen kylttien asettaminen on ylilääkärin vakanssilla oleva tehtävä ?

  • Nimetön

    tämä satosen hommia kun ajaa terveyspalvelut ym alas .ja kaikkea aina on aina vastaan .mölisee vaan

  • JTT&)

    Kukahan reppana PÄTKÄTYÖLÄINEN maksaa jonkun ämmänkänkyrän hourailut?

Kommentointi ei ole käytössä.