Sprinttisuunnistajat kirmaavat Vammalan keskustassa

Sprinttisuunnistus kaupungissa tarjoaa vauhdikasta seurattavaa tutuissa kohteissa. Kuva vuoden 2013 kilpailusta.

Satakunnan aluemestaruudet suunnistuksen sprinttimatkoilla ratkotaan Vammalan keskustan kaduilla ja puistoissa ensi tiistaina 5.9.

Suunta-Sepot järjestää kilpailun kaupunkisprinttinä, joka tarjoaa mielenkiintoista ja vauhdikasta seurattavaa. Vaikka kilpailussa ratkotaankin aluemestaruudet, on kilpailu avoin muillekin kuin satakuntalaisille. Odotettavissa onkin runsas osanotto aina maamme eturivin sprinttisuunnistajia myöten, sillä kaupunkiympäristössä ei kovin usein pääse kilpailemaan.

Sprinttisuunnistuksessa rastit ovat hyvinkin selkeillä paikoilla ja näyttävät jopa helposti löydettäviltä. Taito mitataankin siinä, kuka nopeimmin ja tarkimmin osaa hahmottaa kartasta parhaat reitit rastiväleille. Hätäisimmät saattavat juosta itsensä umpikujaan tai kielletylle alueelle, kun eivät malta hahmottaa koko reittiä.

Oman lisävärinsä kilpailumuotoon tuo se, että kilpailualuetta ei suljeta millään lailla, vaan katsojat ja asukkaat voivat seurata kisan kulkua kaupungin kaduilla.

Reitin varrella on runsaasti toimihenkilöitä tarkkailemassa, että kilpailijat eivät juokse kielletyille alueille. Myös joidenkin katujen ylityskohdissa on liikenteenohjaajia turvaamassa kilpailijoiden etenemistä. Näillä kohdin autoilijoiden kannattaa varautua lyhyisiin pysäytyksiin.

Ratamestarin vaativan tehtävän hoitaa Antti Rantala, joka sai runsaasti kehuja vuonna 2013 niin ikään Vammalan keskustassa kilpaillun sprintin ratojen laatimisesta.

Kun 2013 kilpailtiin Puistokadun itäpuolella Sylvään koulun toimiessa kilpailukeskuksena, siirrytään nyt Puistokadun toiselle puolelle kilpailukeskuksena Hopun urheilupuisto. Kilpailu alkaa kello 18 ja minuutin välein radoilleen ampaisee useampi kilpailija eri sarjoista. Sarjoja on kaikkiaan 26 alle kymmenvuotiaista yli kahdeksankymppisiin. Lisäksi kuntosuunnistajille on vielä kaksi erimittaista rataa.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.