Lukija kysyy: Valmistuuko Kunto-Hoppu ajallaan?

Hopun kuntosali on alueen ikäihmisten ahkerassa käytössä. Kuva: Minna Isotalo.

Ikäihmisten suosiossa olleen Hopun palvelukeskuksen kuntosalin ovet menivät säppiin kesäkuussa, kun palvelukeskuksen entiseen keittiötilaan alettiin rakentaa Kunto-Hoppua.

Alueviestin lukija ja kuntosalin ahkera käyttäjä haluaisi tietää, miten remontti on edennyt.

”Remppa alkoi kesäkuun alussa ja puhetta oli, että uusittu kuntosali on taas käytössä puolen vuoden päästä. Onkos näin?

Palvelukoordinaattori Marita Pitkänen Sotesista vastaa:

”Remontti käynnistyi heinäkuussa ja silloin Kunto-Hopun tiloiksi kunnostettava pääty suljettiin muulta käytöltä remonttialueeksi. Remontti on edennyt aikataulun mukaisesti ja tavoitteena on, että uudet tilat ovat käytössä vuoden vaihteessa.

Kunto-Hoppu on uusi palvelumuoto, joka yhdistää päivätoiminnan ja viikkokuntoutuksen. Viikkokuntotujia varten tulee yhteensä 8 paikkaa ja tarkoituksena on, että he ovat päivisin yhdessä päiväasiakkaiden kanssa. Väliseiniä on purettu ja uusia seiniä on rakennettu, niin että tulevat huoneet ovat jo hahmossaan.

Tulevaa kuntosalia on suunniteltu ja sitä odotetaan innokkaasti. Kuntosali tulee olemaan päiväaikaan Kunto-Hopun ja asumispalveluiden asiakkaiden käytössä. Yli 65-vuotiaat kuntalaiset saavat käyttää kuntosalia kello 16 jälkeen. Kuntosalille tulee kulunseuranta, jota varten käyttäjät lunastavat kulkukortin.”