Sastamalan kouluissa syödään syyskuussa yhdessä

Sastamalan kouluissa vietetään syksyn aikana Kodin ja Koulun Päivää. Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi tarjoaa päivän aikana koululaisten läheisille mahdollisuuden viettää yhteisen lounashetken arjen keskellä ja tutustua nykypäivän kouluruokailuun.

Syödään yhdessä -teemapäivänä Servi toivottaa vanhemmat, isovanhemmat, kummit, sisarukset ja muut lapsen läheiset tervetulleiksi yhteistä lounashetkeä arjen keskellä ja maistamaan itse, miltä nykypäivän kouluruoka maistuu. Lounaan hinta on 3 euroa/hlö.

Ruokailun lisäksi kouluilla on muun muassa mahdollista tutustua kouluruokaan ennen ja nyt sekä tarkistaa, millainen keko kasviksia, hedelmiä ja marjoja kaikille tuttu ”puoli kiloa päivässä” -suositusannos oikeasti onkaan.

Kodin ja Koulun Päivät toteutetaan koulujen ja Servin yhteistyönä ja niiden sisältö vaihtelee kouluittain. Kyseessä on valtakunnallinen tapahtuma, jonka tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja oppimista. Valtakunnallinen päivä sijoittuu syyskuun viimeiselle perjantaille, mutta päivää voidaan viettää myös muuna ajankohtana. Tärkeintä on kohtaaminen ja yhdessäolo.

Sastamalassa syödään yhdessä ainakin Marttilan koululla (22.9. keskusurheilukentällä, liikuntapäivän yhteydessä), Häijäässä, Karkussa, Kiikassa, Mouhijärven yhteiskoulun 1.-4. luokilla, Muistolassa, Pehulassa, Suodenniemellä ja Varilassa (29.9.) sekä Mouhijärven yhteiskoulun 5.-9. luokilla (2.10.).

Poimintoja

  • Nimetön

    Vaikka jättäisi kaiken vinoilun pois, niin yksi uutinen yllätti tänään. Kertoivat, että viljelijät kohtaavat jopa 200 miljoonan tappiot kun ei pääse puimaan. Tähän asti maanviljelys on normitilanteessakin ollut täysin tappiollista. Ainakin viljelijöiden puheissa. Mistä tämä 200 miljoonaa nyt sitten tulee?

Kommentointi ei ole käytössä.