Yllättävä kokoelmalahjoitus perinnehoitopäivässä

Tyrvään Mantan juhlavuosi on kartuttanut myös Sastamalan seudun museon Tyrvään Mantaan liittyvää aineistokokonaisuutta. Kuvassa oleva lupalappu liittyy lahjoitukseen, joka paljastetaan perinnehoitopäivässä.

Sastamalassa viettettävä Tyrvään Mantan juhlavuosi jatkuu perinnehoitopäivän merkeissä lauantaina 30. syyskuuta kello 11­–16. Silloin Sastamalan seudun museossa kohtaavat kansanparannuksen historia ja nykypäivä.

Frantsilan luomuyrttitilan perustaja Virpi Raipala-Cormier kertoo suomalaisesta kasvilääkinnästä ja paikallinen perinnehoitaja Jarkko Haapanen käy läpi kansanparannuksen historiaa ja nykypäivää.

Perinnehoitopäivässä selviää, millainen oli Mantan muistokeräyksen saalis ja miten voi osallistua Tyrvään Mantaan liittyvään kakkukilpailuun. Luvassa on myös yllättävä kokoelmalahjoitus. Mantan Kammari -näyttely on avoinna.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Perinnehoitopäivän järjestävät Sastamalan seudun  museo, Suomalainen Perinnehoito ja Luontaislääketiedeyhdistys, Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys ja Kulttuuria kaikille.

Poimintoja