Saskylle menestystä Euroopan komission kilpailussa

Antti Lahti, Tiina Harala ja Markku Keimiöniemi vastaanottivat kunniakirjan Brysselissä.

SASKY koulutuskuntayhtymän (Sasky) koordinoima 3D -tulostuksen hanke kilpaili Euroopan komission Euroopan laajuisessa RegioStars Awards -kilpailussa. Saskyn koordinoima hanke pääsi omassa kategoriassaan viiden parhaan joukkoon.

Kilpailun voittajat julkistettiin palkintogaalassa Brysselissä tiistai-illalla, ja siellä hanketta esittelemässä ja kunniakirjaa vastaanottamassa olivat kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti ja opettaja Markku Keimiöniemi Saskysta sekä erityisasiantuntija Tiina Harala Pirkanmaan Liitosta. Saskyn kanssa hanketta ovat olleet toteuttamassa Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK).

3D Pirkanmaa -verkosto helpottaa pk-yritysten mahdollisuuksia saavuttaa uutta teknologiaa ja testata sen toimivuutta omassa tuotannossaa. Hankkeen puitteissa on tehty kehityssuunnitelmia yli 30 eri yrityksen kanssa, ja Pirkanmaa on kasvanut yhdeksi merkittävimmistä 3D -tulostusosaamisalueista maassamme.

3D-tulostus on viimeisten vuosien aikana ollut nopeimmin kasvava valmistusteknologia maailmalla. Se määritellään menetelmäksi, jossa kappaleet valmistetaan suoraan tulostustiedon pohjalta materiaalia lisäämällä. Sen on ennustettu muuttavan valmistavan teollisuuden rakenteita enemmän kuin mikään muu teknologia.

EU:n RegioStars-kilpailussa haetaan vuosittain alueellisen kehittämisen hyviä toimintamalleja ja nostetaan esiin innovatiivisia hankkeita, joista voitaisiin saada inspiraatiota myös muualla EU:ssa. Finalistit valitsi riippumaton jury.

Yksi vastaus artikkeliin “Saskylle menestystä Euroopan komission kilpailussa”

  1. Nimetön

    Tämmösiä turhuuksia touhutaan, mutta oppilaista ja heidän koulunkäymisestään ei pidetä yhtään väliä. Rehtoria ei vähempää vois kiinnostaa ammattikoulun oppilas.

    Vastaa

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>