VaLePa napsi voittoja

Mestaruusliigassa Vammalan Lentopallo jatkoi voittokulkuaan vieraissa kaatamalla Kokkolan Tiikerit ja Sampo Volleyn. Molemmat viikonlopun ottelut päättyivät luvuin 0-3.

Lauantaina VaLePa kohtasi Siilinjärvellä Ahmon koululla Sampo Volleyn. Kumpikin joukkue oli selvästi latautunut koitokseen. Ensimmäisessä erässä VaLePa oli aluksi pulassa vastaanottonsa kanssa. Pukkipaitojen takaa-ajo kuitenkin palkittiin erän puolivälin jälkeen. Sampokin ehti kiilata vielä kerran ohi ennen kuin erä ratkesi jatkopalloilla VaLePalle 26-28.

Toisen erän VaLePa pelasi hyvällä ilmeellä ja kovalla vastaanotolla. Erä huipentui pukkipaidoille selvin numeroin 17-25.

Viimeiseksi jääneessä kolmannessa erässä Sampo puolusti hanakasti ja onnistui hyökkäämään VaLePan torjunnan kautta pisteitä. Erän lopussa pallot olivat komeaa katseltavaa. Kovia hyökkäyksiä sateli sieltä ja täältä. Peetu Mäkinen oli vahva vastaanotossa ja otti hyvän puolustuksen, jonka jälkeen Urpo Sivula paukautti ottelupallon VaLePalle. Peli päättyi pitkän pallon jälkeen hakkuri Eetu Häyrisen hyökkäysvirheeseen. Erä VaLePalle 25-27.

”Pelin teemana oli ilo ja palo silmissä. Sampo on hyvin samantapainen joukkue kuin tsekkiläisjoukkue, jonka kohtaamme pian. Tasaiset joukkueet olivat vastakkain”, sanoi VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila. ”Kolmannessa erässä meidän torjunta-puolustus katosi kokonaan puolen erän ajaksi, sellaista ei saa tapahtua. Kehitettävää on varmasti molemmilla”, hän jatkoi.

Kylmää kyytiä Tiikereille

VaLePan kiertue jatkui sunnuntaina Tiikereiden kesyttämisellä.

Ottelu käynnistyi isäntäjoukkueen parilla hyökkäysvirheellä ja vieraat ottivat pelin haltuun heti kärkeen. VaLePan vahva torjunta torppasi Tiikereiden pyristelyt. Erä vieraille 15-25.

Toinen erä alkoi Tiikereiden hallinnassa ja vetovastuun vaihdellessa. Tommy Carmodyn ässä toi VaLePan tasoihin tilanteessa 16-16. Siitä lähtien vierailla oli pieni pistejohto loppuun saakka.

Kolmannen erän alku oli kummaltakin joukkueelta vuoristorataa. Molemmat tekivät parit pisteputket. Isäntäjoukkue kuitenkin kompuroi virheisiin ja vieraiden johto kasvoi. Erä VaLePalle 16-25.

”Positiiviset asiat ensiksi: pystyttiin pelaamaan aika virheettömällä tasolla. Kaveri yritti, mutta saatiin virheistä pisteitä. Tiikerivastaanotto oli hyvällä tasolla”, ynnäsi Sami Kurttila.

Urpo Sivula Kokkolan Tiikereiden haastattelussa. Toimittajana Maria Nisula.