Lounais-Suomessa kerätään susien kakkoja

Vapaaehtoiset keräävät ensi talvena susien ulosteita muun muassa Lounais-Suomessa. Ulosteista voidaan määrittää susiyksilöt.

DNA-analyysi on tärkeä lisä susikannan arviointiin, joka perustuu pitkälti susihavaintoihin ja pantaseurantoihin. Mikäli näytteitä on riittävästi, saadaan tarkentuva kuva tietyn alueen susireviireistä, laumojen määrästä ja niissä olevien yksilöiden vähimmäismäärästä.

Ensimmäisen kerran DNA-tietoja hyödynnettiin viime kesänä julkaistussa susikanta-arviossa.

Ulosteiden keräämisen organisoivat Luonnonvarakeskus ja Suomen riistakeskus. Metsästäjäliitto tukee keräystä ja kannustaa metsästäjiä osallistumaan keräykseen.

Marraskuun alussa alkanut kerääminen jatkuu helmikuun helmikuun puoliväliin.

Poimintoja

  • Nimetön

    Antaa kakkojen olla. Tärkeämpää on miettiä kuinka noita saisi tuntuvasti harvennettua – jos ei peräti kaikki hengiltä.

  • Nimetön

    Voi elämän kevät,eikö muuta tekemistä ole?? Kai siihenkin tarvitaan ensin kallis konsultti suunnittelemaan,miten homma etenee..

    • Nimetön

      Kakko ei kylläkään edusta puhdaskielisyyttä millään tasolla. Se on rumaa Tyrwään murretta.
      Susista olen samaa mieltä kuin mielipide ketjun alussa: hengiltä kaikki ja pian ennen kuin tappavat ihmisen jossain. Koirathan ne jo ovat syöneetkin.

      • Nimetön

        Älä siinä yhtään valita murteesta.” Kakkoo ne on murusekkin” ja ihanaa satakuntalaista murretta. Mikä sen ihanampaa syötävää kun tuore uunissa paistettu kakko.
        Joku ei hallinnut otsikoidessaan ilmaisua ” susien ulosteita” – mitä lie sukupolvea.

  • Nimetön

    Tämä petoaitoihin varatun määrärahan loppuminen ei tiedä hyvää eläkeläisille, palkansaajille ja vähäosaisille. Nimittäin, nykyhallitus pääsee vapaasti mellastaan heidän kimpussaan. Ei ole suojaa josta hakea turvaa. Jäljet pelottaa. Vaalit pelastaa.

  • Nimetön

    Joskus muinoin susista sai vielä tapporahankin. Nyt maksetaan romutuspalkkio kun romuttaa oman puolueensa. Se romutuspalkkio on Soinille ministerinpesti.

  • Nimetön

    Puhdaskieliselle. Osaatko puhua Amerikkaa?
    Siellä oli muuan nainen, nimeltä Susie, joka oli kova leipomaan kakkoja suomalaiselle miehelleen.

Kommentointi ei ole käytössä.