Lounealla valokuituliittymissä ennätystahti

Uusien valokuituliittymien käyttöönotto on Lounean mukaan ollut ennätysvauhdissa. Kokonaisliittymämäärä on kääntynyt tänä vuonna takaisin nousu-uralle.

Konsernin liikevaihto ja liikevoitto olivat kolmannella vuosineljänneksellä hieman viime vuotta alhaisemmat. Viime vuosi oli alkuvuoden osalta kausiluontoisesti poikkeuksellisen hyvä.

Liiketulokseen toteutui viime vuonna kertaluonteisia tuottoja 0,5 miljoonaa euroa ja verkkokaupassa ulkomaista välitysmyyntiä 2,9 miljoonaa tätä vuotta enemmän.

Koko vuoden liiketuloksesta Lounea odottaa viime vuoden tasoista.

Poimintoja

  • AMIGO

    On sitten helevetin kallis netti, ( 3000 e ) , mistä mahtaa johtua, kun muualta
    saa 1000 euroon valokuitu yhteyden,,, ???

    • Koittaja

      Jos liittymään tarvitaan vain tontin mittainen kaapeli, eihän se paljon maksa. Mutta kilpailutilanne ratkaisee, isommissakin kaupungeissa osataan rahastaa, jos yhtiöllä on monopoli. Monin paikoin on liittymät tehty suurena yhteishankkeena, jossa on ollut valtio ja kaupunki osarahoittajina. Silloin yhden liittymän hinta on saatu lähemmäs tuota tonnia. Näin esimerkiksi Pohjois-Satakunnan Seutuverkon alueella.

    • Lounea

      Lounea valokuituyhteyden liittymähinta vaihtelee rakennusvyöhykkeittäin. Tässä tapauksessa lienee kyse vyöhykkeen 1 hinnoittelusta, jossa liittymähinta on 2290 euroa. Nettikäytön kokonaiskustannukset muodostuvat kahdesta osatekijästä; liittymismaksusta että kuukausikohtaisesta käyttömaksusta. Huomioiden nämä osatekijät Lounean valokuitunetti on kilpailukykyinen. Lisätietoja asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@lounea.fi

  • JTT&)

    AMIGO pelehtii sitten sen mokkulansa kans ja kiroilee kun speedtestit näyttää 0-0,5 megaa?Kattos täälä asutaan KESKELLÄ EI MITÄÄN!

    • Koittaja

      Niinhä se on, että uudet, nopeat mobiiliverkot eivät yllä harvemmin asutuille alueille, koska tukiasemia ei kannata rakentaa kaikkialle. Jos yltävätkin, yhteydet pitää jakaa muiden käyttäjien kanssa, jolloin toiminta hidastuu. Uudet, vielä nopeammat verkot eivät tulevaisuudessa toimi langattomasti edes keskustaajamissa. 5G-verkoista sanotaan, että kuuluvuus loppuu samalla kun katuvalot. Valokaapeli on ainoa datayhteys, joka tulevaisuudessa antaa riittävän suuren nopeuden ja varmuuden.

  • Nimetön

    kyllä tuo pssv hanke oli hyvä 1000€ sillä sai valokuitu liitymän
    ja hyvin on toiminut 100/50

    lounea pyytää aikas kovaa hintaa liitymälle jos 3000€

  • JTT&)

    Jaa olisko tyrväällekkin saanu joltain valokuidun TONNIIN?(Varilan suuntaan)Terv:Paskaa haukannut!

  • poikamaalta

    meille keikyässä lounea teki viime vuonna sopimuksen 1500 eurolla ja sitten kertoi puolen vuoden päästä että eipäs tehdäkään. nyt tuli uusi entistä kalliimpi tarjous.
    en todellakaan osta näiltä mitään.

    • Lounea

      Kyseisellä alueella aikaisempi tarjous on ESP:n aikainen liittymähinta. ESP:n liiketoiminnan siirtyessä Lounealle on tuotteistusta yhtenäistetty. Nykyinen tarjous on kokonaiskustannuksiltaan (huomioiden liittymismaksu ja kuukausikustannukset) aikaisempaa edullisempi. Lisätietoja asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@lounea.fi

Kommentointi ei ole käytössä.