Lääkärilaukulla ja viihdeveskalla vuosikymmenten taa – Kirjastosta voi nyt lainata museosalkkuja

Lääkärinlaukku sisältää muun muassa nostalgisia lääkepurkkeja ja lääkärin välineitä. Laukun kautta voi tutustua entisajan terveydenhoitoon ja lääkkeisiin. Kuva: Sastamalan seudun museo.

Sastamalan kirjastojen kautta on voinut tiistaista alkaen lainata museosalkkuja, jotka johdattavat hauskalle aikamatkalle vuosikymmenten taa.

Sastamalan seudun museon laukut vievät menneisyyteen esineiden, valokuvien ja muun virikemateriaalin avulla.

Museosalkkuja on tällä hetkellä kolme: viihdeveska, lääkärinlaukku ja koululaukku. Kaikkien salkkujen mukana on käyttöohjeet ja virikekysymyksiä.

Salkkujen laina-aika on kaksi viikkoa. Salkkuja voi lainata kuka tahansa, ja niiden parissa voi viritellä vaikkapa muistelu- tai keskusteluhetkiä ikäihmisten tai lasten kanssa, museolta vinkataan.

Viihdeveskaan kätkeytyy parhaita paloja 1950- ja 1960-lukujen radio-, televisio- ja elokuvakulttuurista. Paketin parissa palataan putkiradioiden ja permanenttikiharoiden aikaan.

Lääkärinlaukku sisältää muun muassa nostalgisia lääkepurkkeja ja lääkärin välineitä. Laukun kautta voi tutustua entisajan terveydenhoitoon ja lääkkeisiin.

Koululaukussa on koulukirjoja, opetusvälineitä ja oppilaan tarvikkeita. Laukun avulla voi muistella ja esitellä vanhoja kouluaikoja: oppitunteja, opettajia ja välitunteja.

Museolta kerrotaan, että salkut ovat ikään kuin pienoisnäyttelyitä kustakin teemasta. Salkkujen tavoitteena on museon saavutettavuuden lisääminen ja museon sisältöjen tuominen lähelle asiakkaita heidän toimintaympäristöihinsä.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.