Päivä kuningattarena – ”Tällaisesta ylellisyydestä pääsee harvoin nauttimaan”

Kosmetologiopiskelija Sari Rajala ja kauneudenhoitoalan opettaja Anna-Kaisa Toveri näyttävät poseeraamisen mallia.

”Ihanaa! Tällaisesta ylellisyydestä pääsee harvoin nauttimaan”, huokaa suodenniemeläinen Susanna Blom istuessaan Vilma Närhen ja Petra Kuhtalan hemmoteltavana. Närhi kihartaa Blomin hiuksia ja Kuhtala lakkaa tämän kynsiä kirkkaanpunaisella lakalla.

Ollaan Vammalan ammattikoulun parturi-kampaamo-osastolla, joka ei suinkaan ole hiljentynyt viikonlopun viettoon. Blomin vaatteita suojaavan kapan alta pilkistävä punamusta leveähelmainen mekko ja sen tyllireunus antavat viitteitä päivän teemasta, pin upista.

”Olen pin up -ihminen henkeen ja vereen. Veljeni avovaimo tutustutti minut tyyliin noin 10 vuotta sitten ja se oli menoa. Hurahdin ihan täysin”, Blom nauraa.

Arjessa tukan kähertämiseen ja huulien punaamiseen ei aina ole aikaa, siksi Blom päätti ilmoittautua mukaan Saskyn teemapäivään ja nauttia täysin rinnoin. Edes päivän päättävä tilaisuus asettua valokuvaajan eteen kuvattavaksi ei jännitä naista.

”Poseerauksia olen tietysti harjoitellut jo valmiiksi peilin edessä!”

Ensimmäisen vuoden parturi-kampaajaopiskelija Vilma Närhi loihti Susanna Blomin kiharakampauksen.

”Tämä voisi melkein olla oma”

Kauneudenhoitoalan opettaja Anna-Kaisa Toveri kertoo pin up -päivän liittyvän Rocket2020-hankkeeseen, jossa Sasky on mukana.

”Sen tavoitteena on luoda yli alojen toteutuvaa yhteistyötä ja toteuttaa yrittäjämäistä opiskelua. Meidän ja parturi-kampaajien lisäksi päivässä ovat mukana tarjoilija- sekä leipuri-kondiittoriopiskelijat.”

Teemaksi valikoitui pin up, sillä tyyli on varsin suosittu naisten keskuudessa. Perjantaina ammattikoululla stailattiin kolme ja lauantaina peräti 13 innostunutta naista. Päivä kiinnosti myös Sastamalan ulkopuolella, sillä osallistujia oli muun muassa Alastarolta, Kauhajoelta ja Pirkkalasta.

Merja Martiskainen oli saapunut Vammalaan Parkanosta.

”Pin up ei ole millään lailla tuttu tyyli, siksi vähän jännittääkin”, hän paljastaa Vinputiikin Niina Valkama-Järvensivun sovitellessa punaista vyötä naisen vyötärölle.

”Mekko tuntuu kyllä tosi hyvältä, tykkään. Tämä voisi olla melkein oma”, Martiskainen jatkaa tyytyväisenä.

Valkama-Järvensivu vakuuttaa jokaisen löytävän vintagemekkojen joukosta itselleen sopivan, sillä kokoja ja tyylejä on vaikka millä mitalla.

”Moni sanoo ensin, ettei fiftarimekko sovi hänelle, mutta yllättyy lopulta iloisesti.”

Parkanolainen Merja Martiskainen ilahtui löytäessään täydellisen vintagemekon. Oikean mekon valinnassa opasti Vinputiikin Niina Valkama-Järvensivu.

Päivä kuningattarena

Susanna Blomin ehostus on valmis. Valkama-Järvensivu täydentää tyylin mustilla helmillä ja korvakoruilla. Blom saa vielä korkokengät matkaansa ja viltin harteilleen ennen kuin opiskelija saattaa hänet pihan läpi auto-osastolle. Siellä, hallin nurkassa, odottavat pieni punainen Triumph, valokuvaaja Harri Aaltonen ja kuvattavia sparraava kosmetologiopiskelija Sari Rajala.

Rajala katsoo Blomin hiusten ja meikin olevan kohdallaan ja kehottaa häntä istumaan auton edessä olevalle tynnyrille. Aaltosen kamera alkaa räpsyä, mutta Blom ei edes hätkähdä. Pää ja jalat hakevat automaattisesti uuden asennon kuvien välissä. Huulilla oleva hymy on leveä ja aito.

Juuri tällaista lopputulosta opettaja Anna-Kaisa Toverikin on toivonut. Että osallistuja saisi ihanan päivän – ei pelkästään prinsessana, vaan kuningattarena.

Mouhijärveläinen Riina Blom oli innoissaan. ”Illalla on sopivasti pikkujoulut.”
Jenni Kärkkäinen punasi Stina Haapamäen huulia.
”Näyttää tosi hyvältä. Olen aina halunnut kokeilla pin up -tyyliä ja nyt se oli mahdollista”, Stina Haapamäki iloitsi. Hän innostui päivästä parturi-kampaajaksi opiskelevan tyttärensä Sonja Heinosen ansiosta.
Susanna Blom viihtyi kameran edessä.
Susanna Blom hurahti pin up -tyyliin jo kymmenen vuotta sitten.

 

 

  • Nimetön

    Olen ostanut vintage mekon ko. Liikkeestä ja olen tyytyväinen ,mekko on ajaton+suosittelen

  • Nimetön

    Olen ostanut ko, liikkeestä kauniin mekon ja olen tyytyväinen!Kaija Viljanen

  • Kirsti Lahti

    Minäkin olen hankkinut kyseisestä liikkeestä kaksi ihanaa kukkamekkoa, puolihameen, boleron ja vyön.Vaatteet olivat käytössä Alueviesti lehden lukijamatkalla Espanjassa.
    Loimaan rompetorilta elokuussa löysin 50-60 luvun käsilaukun. Olisi ollut ihanaa osallistua kyseiseen päivään ammattikoululla mutta toi rahapussi esti lähtemästä tälläkertaa. Ehkä ensivuonna sitten. Terveiset Niinalle sinne Vinputiikkiin.

Kommentointi ei ole käytössä.