Hallitus Varilan ison liikuntahallin takana

Sastamalan kaupunginhallitus kannattaa sivistyslautakunnan tavoin Varilan koululle isomman liikuntahallin rakentamista. Asia etenee valtuuston päätettäväksi.

Kaupunginhallitus esittää, että liikuntahalli toteutetaan laajemmalla 1 150 neliön kokonaisuudella. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä on määrä hakea täysimääräistä 30 prosentin valtionavustusta hankkeeseen vuodelle 2019.

Hallitus oli asiasta yksimielinen.

Poimintoja

  • piski

    hei ihantotta älkää nyt olko lapsellisia aikuiset ihmiset hyvä ihme, ninkun oon jo ennenkin kirjoittanut täällä on niitä liikunta halleja ihan tarpeeksi tehtiinkö siitä vexve areenasta kumminkin liian pieni niin kuin ammattikoulun auditodiosta jossa ei voi järjestää konsertteja kun ei sovi kuin kourallinen jatsin kuuntelijota. nyt järki käteen ja satsatkaa nämäkin rahat siihen uimahalliin itse sitä hallia en varmaankaan ehdi käyttämään mutta onhan täällä nuoria jotka ei pelaa lentopalloo niin heillekkin jotain riemua ja kuntosali kylkeen. olen harkinnut muuttoa pois SASTAMALASTA kun tää on niin SASTAMALA

  • Nimetön

    Kyllä jotain muutakin tarttis olla kuin pelkkiä pallopelihalleja.

    • nyt riittää

      Lopetan veronmaksamisen tähän kylään just nyt riittää liikuntahallit ja hallitus maksakoot itse jos sellaisen vielä haluavat kyllä pitää järki ja tasapuolisuus löytyä viimeinkin ja niillekkin veronmaksajille viimein jotakin jotka ovat vuosikymmeniä veroja maksaneet ja eivät ole tarvinneet eivätkä jatkossakaan tarvitse yhtään liikuntahallia. Sopikaa vuoronne kyllä täällä on tarpeeksi halleja tehkää se uimahalli jos haluatte ettei tänne tulijat naura kun täällä ei ole edes kunnollista uimahallia. Eräs tuttava sanoi kun tuli tänne että tällä on näköjään pelkkiä pallopäitä ja niin se on samoja jahkataan uudestaa ja uudestaan vaikka olenneinen kaikille sopiva puuttuu. Hopun kuntoradallakin on seissyt vesi jo monta kuukautta ja pimeässä saa aamulla tarpoa kun säästetään katuvaloista.

  • Nimetön

    Saleissa pelataan huomattavasti muitakin pelejä sekä harrastus muotoja kuin lentopalloa! tiedoksi Piski ja nytriittää

  • Ihmettelevä

    Mikä on, kun ei löydy kuin negatiivista mielipidettä tähänkin asiaan. En ihmettele jos Sastamala ei kehity!!!!

    • Nimetön

      kuka tai mikä rahaksi muuttuu – raha ei kasva puissa negahokijalle tiedoksi vaan

  • Nimetön

    On se kyllä tavallisen kummallista naputusta jatkuvasti; pallohallia ja uimahallia vuoron perään vongutaan, mikään ei näille tunnu riittävän.

    On muutakin elämää ja vaikka tiestön kunnossapitoa tommoseen satsaamisen sijaan.
    Sais jo tulla rakennemuutosta tähänkin asiaan.

    • Jhyk

      Ei pallopäät tajuu. Mukamas kuunnellaan että mitä halutaan. Muttakun se on niin pieni sisäpiiri mikä sanoo mitä tehdään.

  • Nimetön

    Harhaa on luulla, että pallohalleja rakentamalla saadaan muutos väkiluvun laskuun.
    Toisaalta Tyrviksen päätoimittaja kirjoitti Amulehdessä 29.6 muuttotappiokunta Sastamalan hyötyvän väkiluvun laskusta, jopa niin että muut kunnat kadehtivat.
    Tavoitellaanko todellisuudessa palveluita vähentämällä ja halleja rakentamalla alenevaa väestökehitystä?

  • piski

    Piski vielä. Jos kahdesta on valittava liikuntahalli vai uimahalli niin uimahalli on minun mielipiteeni jos valepalle ei mikään riitä niin muuttakoon vaikka enontekiöön tai maragaskarille. eikös siellä bingviinit asusta.Olis täällä SASTAMALASSA tärkeämpiäkin asioita etusijalla hoidettavana kun nämä HALLIT, mutta kun tämä liikuntahalli nyt täytyy tänne saada keinolla millä hyvällä nin tehtäköön se. ompi sastamalassa yksi tai kaksi enkä ihmettelis vaikka muutama muukin veron maksaja vähemmän, lapseni ovat jo muuttaneet pois SASTAMALASTA. ei näiden asioiden takia vaan muualla on parempi. kun tää on niin SASTAMALA

    • Nimetön

      Entäs Vaps(futsal), Ropo(salibandy) ja VNV? Nekö ei halleja tartte sinun mielestä ollenkaan. Tässä kylässä on muitakin hallin tarvitsijoita Valepa ei ole ainoa. Vexve ja Sylvää ovat ainoita tarpeeksi isoja halleja näiden seurojen tarkoituksiin peliturnauksissa ja aina täyteen buukattuja. Koulujen pienet salit eivät käy näihin ihan mittojensa takia. Jokainen salin/hallin vuokraaja maksaa kaupungin määrittämän hinnan. Eivät ne ilmaisia ole. Kannattaisi tulla katsomaan mistä näissä urheilutouhuissa on kyse ennenkuin alkaa täällä huuteleen. Suurin käyttöaste saleissa ja halleissa on lasten huom. LASTEN urheiluharrastuksissa!

  • piskille ja muillekin

    Opiskelkaa oikeinkirjoitus. Teidän kirjoituksianne ei jaksa lukea, kun kaikki on samaa pötköä ilman välimerkkejä ja isoja kirjaimia. Isot kirjaimetkin ovat väärissä paikoissa.
    Sama sopii myös useanpiin muihinkin kirjoittajiin.

    • Nimetön

      ja sinä voisit miettiä, onko aihetta ruveta komentelemaan muita, ts. ryhtyä rooliin kurinpitäjä, jk. ei ole pakko lukea näitä

  • Nimetön

    minkä sille voi kun ei osaa lukea ja vielä ei tajua lukemaansa. pitää osata ajatella. kyllä minä ainakin tajusin nämä tekstit.

    • Mullikuhnuri

      muttamitäjärkeäonulostaatajunnavirtaansakommentiksijossenvoisiaivanyhtähyvinmuotoillajärkeväksiharkituksiselkeäksilauseeksitaikorkeintaanpariksisaisivarmastiparemminlukijatymmärtämämäänjavoisiehkävaikuttaakinasioihineikävainpurkaapahaamieltäänjaprovosoidamuita.

    • Nimetön

      Niin varmaan, kun olivat omaa kirjoitustasi. Ulkopuoliset eivät tajua.

  • mittaaja

    ettei kävis niinku viimeksin,näyttää paperilla hyvältä mut valmiina huomataan et oops! ”Tuli liian pieni!”hahaha!!!! ennemmin uimahalli ku taas pallohalli!!!

  • Nimetön

    ”Sastamalan kaupunki on toiminnassaan korostanut liikunnan ja terveiden elämäntapojen merkitystä kuntalaisten elämänhallinnan edistäjänä.”
    Jos em. lauseen ymmärtää ja varsinkin jos hallituksella on ymmärrystä, alkaa Sastamalassa uimahallin suunnittelu/rakentaminen kovalla vauhdilla jo ennen joulua. Jos mitään ei tapahdu, jokainen täyspäinen ymmärtää hallituksen järjenjuoksun. Lisäksi suunnitteluun on jo haaskattukin varmaan yhden hallin hinta. Kuntalaisten on päästävä uimaan. Ja turha tänne on ulkolaisille pelaajille liikuntahallia rakentaa!!!!!

    • Uimahallisuunnittelu

      Suunnittelua tehtiin noin 9 vuotta sitten ja viime valtuustokauden alkupuolella muutaman arkkitehtipiirroksen verran. Hinta-arvio näille 20.000 Eur ja lisäksi tehtiin silloinen kustannusarvio sekä hihasta ravistettu käyttäjämäärä (Kunnan väkiluku – muutamaa mouhijärveläinen sekä Pyykoskenmaa pois). Tuo rakentamisessa tarvittava uimahallisuunnittelu on luokkaa 7 % hallin hinnasta eli sen hintalappu on noin 800.000 Euroa.
      Mitään todellista ja hyödynnettävää uimahallisuunnittelua lukuun ottamatta kustannusarviota, ei ole vielä tehty.

      • Nimetön

        Jos uimahallisuunnittelua ei ole tehty, nyt on jo aika! Eikö 50 vuoden jahkailu riitä????

  • Tässä on asiaa

    ….virkamiehet löytävät kyllä perusteet kun asia on heille tärkeä…toisaalla esitetään päätoimista toimitusjohtajaa vuokrataloyhtiöille..luultavasti mieluinen henkilö on jo löytynyt..

    en usko että ajatuksena on että sama kaveri hoitaisi sitten uimahallinkin toimitusjohtajuuden

  • Keskustelu hakoteillä

    Nyt ollaan tekemässä tarvittavaa valtuustopäätöstä, jotta valtionapua hallille voidaan hakea. Varsinainen rakentamispäätös tehdään kun tiedetään saadaanko valtiolta tukieuroja ja tottahan koulun hintalappukin vaikuttaa hallipäätökseen.
    Rakentamispäätös hallin osalta tehdään siis 2019 (aikaisintaan).
    Muuten, koulun hintalappu on noin 10 kertaa ison hallin hinta.
    Varsinainen koulun rakennusinvestointi on joulukuun valtuuston budjetissa.

    • Nimetön

      Ison hallin hinta on sanottu olevan 2 miljoonaa, koulu 10x ison hallin hinta?!

  • Keskustelu ei oli hakoteillä

    Keskustelijat voivat olla …vexve oli alunperin hinnoiteltu että liikuntasali 5 miljoonaa ja ravintola puoli 2 miljoonaa…lopputulos taisi painua yhteensä yli 11 miljoonan..

  • Nimetön

    Nokialla rakennetaan yksityisellä rahalla halli mistä kaupunki ostaa koululaisille vuoroja, samoin seurat;mm. kaksi liigaseuraa.
    Sastamalassa ollaan niin jämähtäneitä että ei OSATA elää ajassa, se aina joko tai kun pitäisi olla sekä että. Eli uimahalli , liikuntahallit ym. pitää kytkeä yhteen , ei voida keskustella jokaisesta hankkeesta erikseen vaan luotava kokonaine strategia joka myös TOTEUTETAAN.

  • Nimetön

    En tiedä ketä varten isoa liikuntahallia tehdään, mutta oletan että Valepakin siitä osansa saa. Se pallon hakkaaminen ei tunnu oikein älykkäältä touhulta, vaikka se täällä tuntuu olevan kaupungin herroillekin se ykkösasia. Se on pelkkää urheilua!!!! Ei pallon hakkaaminen mitään tuota!! Parempi mennä vaikka metsään juokseen! Asia on kyllä niin, että muualla tehdään halleja etupäässä yksityisellä rahalla ja eletään muutenkin hetkessä.

      • Nimetön

        Pallo ei vienyt minulta vain järkeä vaan myös uintimahdollisuuden, kiitos siitä.

  • Nimetön

    Millai se hallitus sen ison hallin takana jo nyt on kun ei ole vielä tehtykän.

    • kun saunan takana ei ollut enää tillaa

      nimittäin Kiikoisten rantasaunan ja Koluskoski on suljettu talveksi…

Kommentointi ei ole käytössä.