Tyrvään Pappila tuo makuja, värejä ja rakkautta talveen

Tapahtumatalo Tyrvään Pappilan alkuvuoden 2018 ohjelma on julkaistu. Pappila tarjoilee talveen värikkään kattauksen makuja ja uusia ajatuksia.

Loppiaisviikonlopun sunnuntaina 7.1. on tarjolla suuren suosion saavuttanut Pappilan brunssi. Iltapäivän trubaduurina on hurmaava tamperelaistaiteilija Kielo Kärkkäinen. Brunsseja järjestetään keväällä noin kerran kuussa, ja niiden aikana yläkerrassa on Sastamalan SPR:n järjestämä lastenhoito.

Brittien rauhoittava iltapäivätee rantautuu 13.1. maailmalta Pappilaan. Teehetki katkaisee nautinnollisesti lauantaitouhujen kiireen. Haudutettua teetä tai kahvia sekä pieniä suolaisia ja makeita herkkupaloja tarjoillaan kevään ajan lauantaisin noin kerran kuussa.

Keittiömestarin illalliset kuljettavat kerran kuussa kaukomaille. Perjantaina 12.1. kaarretaan Aasian kevyisiin, mutta mausteisiin makuihin. Lauantaina 17.2. keittiömestari Arto Rastas tiimeinen johdattelee illastajat Afrikan värikkääseen valoon. Lauantaina 17.3. lennähdetään makujen siivillä Latinalaiseen Amerikkaan. Luvassa on kuumia makuja Nueva Latina -hengessä, lisäksi Trio Belize soittaa ja laulaa maagisia latino-rytmejä sekä suomeksi että espanjaksi.

Keittiömestari Arto Rastas pitää sushi-kurssin keskiviikkona 14.3. Kurssi sisältää kaikki tärkeimmät perustaidot ja reseptit, jotka antavat valmiuden tehdä sushia kotona tai vaikka illanistujaisiin. Elämyksellisen kurssin hinta sisältää opetuksen, reseptit, ruokailun ja viinilasillisen sekä illan päätteeksi kurssidiplomin. Kurssille mahtuu 10-25 henkeä.

Perjantaina 19.1. ja lauantaina 20.1. Seurakuntatalon juhlasalissa esitettävä Veli-Pekka Bäckmanin säveltämä Kuusi ja Kataja -kamariooppera soi tammikuun musiikkihelmenä. Esitysten jälkeen Pappilassa tarjoillaan maistuva oopperaillallinen buffet-pöydästä. Illallisen yhteydessä järjestetään pienoiskonsertti.

Lauantaina 27.1. Pappilassa esitellään tiloja ja kerrotaan talon monista mahdollisuuksista hää- ja juhlatapahtumassa. Arto Rastas kertoo parhaat juhlavinkit tapahtumatalo Tyrvään Pappilasta ja juhlatalo Hakkarin kartanosta. Italialaisten luomuviinien maahantuoja Tanja Turunen johdattaa tapahtumaan osallistujia viinien kiehtovaan maailmaan.

Runebergin päivän 5.2. illanvietossa Sanna Majanlahti ja Tomi Pelli esittävät kotoisia ja lämminhenkisiä runoja ja musiikkia. Ystävänpäivänä 14.2. kuullaan kauneimpia rakkauslauluja, kun taiteilijapariskunta Elina ja Niko Tiainen esittävät omia suosikkejaan. Molempina iltoina ohjelmaa täydentää iltapala.

Kalevalan päivän 28.2. kulttuuri-ilta Ilta alkaa Tiedekeskus Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykosken yleisöluennolla Pappilan Aline-salissa. Sen jälkeen katetaan iltapalapöytä Pappilan alakertaan ja koko komeus huipentuu Aira-Maria Lehtipuun Sacred-konserttiin seurakuntatalossa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Sastamalan Opiston, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin, Kulttuuria kaikille Ry:n sekä Sastamala Gregoriana Ry:n kanssa.

Kansainvälisenä naistenpäivänä, torstaina 8.3. Pappilassa pidetään naisten hemmottelu- ja hupsutteluiltamat. Vieraat voivat valita mieleisensä aikakauden meikin, kampauksen ja asun. Valmis komeus kuvataan aidoksi vanhan ajan paperikuvaksi.

Lauantaina 24.3. klo 18 Pappila tarjoaa herkullisen buffet-päivällisen ja iloiset tanssit Pappilan vintillä vanhan Suomi-iskelmän tunnelmissa. Elävä orkesteri tahdittaa keväisiä tanssikenkiä.

    • Nimetön

      mitäs siinä märiset syä sää vaan jalostajan hernesoppaa ja lenkki makkaraa

      • Nimetön

        15:26 Älykkyysosamäärästäsi päätellen voit unohtaa vierailun Pappilassa. Et kuitenkaan ymmärrä näkemääsi, kuulemaasi tai maistamaasi.

  • Nimetön

    Onpa upeaa ohjelmaa luvassa Pappilassa !
    On kurjaa, että Alueviesti julkaisee nimettömiä kirjoituksia tällä sivulla.
    Tuomo Haapaniemi

    • Nimetön

      Noo, jos hipiä ei kestä ja orvaskesi alkaa paistaa, niin on ehkä parempi jättää lukematta kommetteja.

  • Nimetön

    No nyt on tarjontaa moneen makuun, hienoa kun Sastamalaan on saatu kulttuurikeskus, iso kiitos. Osallistutaan varmasti useampaan tilaisuuteen.

  • Nimetön

    Kun ne samat muutama kymmenen naamaa näyttäytyy näissä kaikissa tilaisuuksissa niin voipi iskeä semmonen kulttuuriähky että siitä ei enää toivu. Eikä ainakaan jos on ainoastaan maajussin pidempi kiertokoulu käytynä kuorolaulun säestyksellä.
    nimim. kulttuurialan amk suoritettu

    • Nimetön

      Ja mikähän kaupunkijussin steinerkouluoppi sulla ohjaa kirjoittamista?

  • Nimetön

    Joo täällä kommentoivat omistavat niin pienen egon että eivät halua sitä nimellään vahvistaa, joskus saattaa olla että on tärkeämpää mitä sanotaan eikä kuka sanoo.

  • Mielensäpahoittaja

    Miksi aina valitetaan kaikesta, ja mikään ei kelpaa, voi luoja !

  • Nimetön

    Olen iloinen ja onnellinen siitä että Sastamalassa vihdoin on saatu ylätason kulttuuritarjontaa ja samalla huippukokin laatimaa ruokaa iltapalaksi, brunssiksi ja mitä tarvitaankin.
    Eikä siellä haise hiki, ei makkaran tuoksu tai mikään mikä pilaisi hienon kulttuurinautinnon, ainoa mikä voi tunnelman pilata on että pääsyliput hinnoitellaan alakanttiin jolloin joku moukka voi eksyä joukkoon.Olisi mukava lukea vaikkapa tästä lehdestä näistä kulttuurijuhlista ja siitä nautinnosta mitä on syntynyt, vaikkapa kuvien kera niin että rahvaskin näkisi mitä on oikea kulttuuri.

    • Rekikoski

      …jos tuossa nyt on siteeksikään mikään totta…vakavasti puhuen vilpitön tarkoitus Niemisillä on ollut että Pappilasta tulisi lämminhenkinen kohtaamis- ja keskustelupaikka kaikille ….ja juhlat heiltä ne käy..

    • Nimetön

      Niin se on, sotaan kelpaa hiukan huonompikin porukka. Varjeleen näitten parempien ihmisten rahapussia. Ei silti, kyllä rahvaallakin on oma kulttuurinsa. Jääkiekko. Näytetään jopa televisiossa.

  • Nimetön

    Kyllä nähdään perskärpäsiä ja kaikenmaailman linssiluteita nauttimassa miljoonamiehen seurassa brunssia, onkohan kaikki nämä kommentaattorit mukana?

Kommentointi ei ole käytössä.