Joulu saapui Marttilankadulle – ”Ihan kuin oltaisiin isommassakin kaupungissa”

Elina Tiainen auttoi 3-vuotiasta Juho Heikkilää koristenauhan kiinnittämisessä.

3-vuotiasta Juho Heikkilää ujostuttaa. Pojan tekisi kovasti mieli ripustaa koriste Pukstaavin puistossa seisovaan joulukuuseen, mutta valokuvattavaksi joutuminen hiukan arveluttaa.

”Minä tulen kanssasi”, lupaa Rudolf Koivun Ystävien Elina Tiainen ja nostaa Juhon syliinsä. Pian joulupuuta koristaa kaunis paperinauha. Hymyään Juho ei uskalla kameralle paljastaa, mutta pienen houkuttelun jälkeen avautuu sanainen arkku.

”Olen kirjoittanut joulupukille ja toivon Ryhmä Hau -leluja”, poika kuiskaa.

Vanhanajan joulumarkkinoilla riitti vipinää perjantaina alkuillasta.

Joulufiilistä ja komeita käsitöitä

Joulu toivotettiin perjantaina tervetulleeksi Sastamalaan, kun kaksipäiväiset Vanhanajan joulumarkkinat käynnistyivät. Pukstaavin sisätiloihin ja puistoon kerääntyi alkuillasta runsaasti kävijöitä ihailemaan muun muassa taidokkaita käsitöitä ja maistelemaan suussa sulavia herkkuja. Pikkuväki oli luonnollisesti riemuissaan joulupukin kohtaamisesta.

Juho Heikkilän, pikkuveli Eemin ja äiti Mira Heinosen Marttilankadulle ajoi uteliaisuus.

”Tultiin hakemaan vähän joulufiilistä. Kotia on jo koristeltu tontuilla ja valoilla”, Mira kertoi.

Elise Mansikkamäki käyskenteli kojujen luona komea puuporo kainalossaan ja oli löydöstään silminnähden ilahtunut.

”Huomasin poron heti, kun astuimme portista sisään. Se oikein kutsui minua. Tämä on hieno esimerkki suomalaisesta käsityöstä”, hän esitteli ystävä Eila Peltomaa vierellään.

”Olemme joulumarkkinoilla nyt ensimmäistä kertaa. Kävimme aamupäivällä laulamassa kauneimpia joululauluja, tämä tapahtuma sopi hyvin joulutunnelman jatkamiseen”, kaksikko nauroi.

Elise Mansikkamäki iski silmänsä puuporoon. Vierellä ystävä Eila Peltomaa.

Myyjä ilahtui kojuista

Havukransseja ja -palloja, leivonnaisia sekä erilaisia käsitöitä sukista pussukoihin oli esillä siurolaisen Leena Purasen kojussa.

”Olin mukana markkinoilla viime vuonnakin. Täällä oli niin hyvä meininki, että ilmoittauduin mukaan heti, kun se oli mahdollista. Kauppa on käynyt tähän mennessä oikein hyvin”, hän jutteli.

Puranen oli erityisen mielissään Työteekin markkinoille valmistamista kymmenestä myyntikojusta.

”Varasin omani heti, etten vain jäisi ilman. Kojut tuovat tänne oikeanlaista torimeininkiä, ihan kuin oltaisiin isommassakin kaupungissa.”

Vanhanajan joulumarkkinat jatkuvat huomenna. Lisäksi Vammalan torilla pidetään joulutori kello 10-14. 

Leena Puranen Siurosta piti viime vuoden markkinoita niin onnistuneena tapahtumana, että ilmoittautui mukaan tänäkin vuonna. Työteekin nikkaroimat kojut ilahduttivat myyjää.
3-vuotias huittislainen Luca Pitkänen oli markkinahumussa yhdessä mummunsa Taina Pitkäsen kanssa. Poika innostui kovasti Pukstaavin jouluikkunasta, jolla puksutti juna.
Sisällä Pukstaavissa kävijöitä odottivat muun muassa nämä tonttuset.

Poimintoja