Trilleri: VaLePa taisteli ja kaatoi kreikkalaiset 3-2

Olli Kunnari
Olli Kunnari mätti palloja kenttään. Kuva: CEV.

Itsenäisyyspäivän aattoilta ehti pitkälle, kun VaLePa eli Ford Store Levoranta ja PAOK Thessaloniki ratkoivat Mestarien liigassa voittajaa Hämeenlinnassa. Sastamalalaiset veivät ottelun pitkien vaiheiden jälkeen nimiinsä 3-2.

Ensimmäisen erän loppunumeroista ei juuri olisi osannut arvata, millaiseksi jännitysnäytelmäksi ilta kehkeytyy. Ford Store Levoranta hoiteli alkumetrit miltei murskaluvuin 25-19. Sitten ratkaisupallot alkoivatkin venyä. Toisen erän taputteli PAOK Thessaloniki 27-29. Kolmatta kammettiin peräti lukemaan 33-35. Neljännessä erässä sastamalalaiset vaikuttivat olevan askeleen edellä, vaikka kreikkalaiset pysyivät kannassa. Ford Store Levoranta voitti erän 25-23 ja vei ratkaisun viidenteen. Viimeisessä erässä edellisestä tuttu tahti kiihtyi. Ford Store Levorannalla oli iso vaihde silmässä. Sastamalalaiset puskivat viidennen erän tappiin rökäleluvuin 15-11.

Sivula mätti ja Kaurto hyppi

Ford Store Levorannan päävalmentaja Sami Kurttila kuvaili kolmen tunnin urakkaa mahtavaksi. Yleisöä oli 2 600 henkeä.

”Kaikesta näki että pelaajat todella olivat odottaneet tätä hetkeä”, Kurttila sanoi.

Urpo Sivulan panos hakkurina oli hieno. Hän vei isoimman huomion mättämällä viimeisetkin pallot järjestään kreikkalaisten kenttään.

Keskipelaajan paikalla paljon hyppyjä tehnyt Markus Kaurto oli pitkän pelin jälkeen jalat väsyneenä, mutta onnellinen.

”Oli energinen olo koko päivän ja energiaa onneksi riitti loppuun asti. Alussahan jännitys näkyi, mutta sitten flow-tila löytyi itsellekin”, Kaurto analysoi.

”Tiesimme tarkasti miten vastustaja pelaa. Ja passarimme Mikko Esko tiesi tarkasti miten meidän tulee pelata voittaaksemme”, kehui Markus Kaurto joukkuetoveriaan.

Onni pitää ansaita

Ottelussa oli ensimmäistä kertaa Suomessa käytössä tarkkuuskameroiden mahdollistamat videohaastot. Varsinkin tiukkojen eräpallojen ratkaisuja haettiin niiden avulla. Ilman videohaastoja Ford Store Levoranta olisi vienyt nimiinsä ainakin toisen tai kolmannen erän, mutta oikeudenmukaisesti mentiin ja pelistä saatiin viisieräinen.

”Kaveri ansaitsi onnensa näissä paikoissa ja heidän hyvyyttään ne erävoitot olivat. Onni pitää ansaita”, sanaili Markusto Kaurto.

”Haastot toivat oman uuden lisänsä. Katkonaista peliäkin siis tuli, mutta loppua kohti rentous löytyi koko joukkueeseen. Viidennessä erässä tuli paikka ottaa voitto, kun lähdimme alusta asti huolellisesti pelaamaan”, hän mietti.

Markus Kaurto pääsi lopussa pariin maukkaaseen ratkaisuun ja vähän vastustajan iholle nauttimaan pallovoitoista.

Suora voitto oli ikään kuin tarjottimella

Ford Store Levoranta vei pelin alkua toisen erän tilanteisiin 17-11 ja 19-14. Siitä kreikkalaiset kuitenkin yllättäen kirivät kiinni, kun hyökkäyspelissä tuli putkeen muutamia virheitä.

”Se jäi harmittamaan, että tuossa vaiheessa päästimme vieraat peliin, tavallaan meille tarjottiin voittoa 3-0”, manaili passari Mikko Esko.

PAOK Thessaloniki peluutti enemmän koko arsenaaliaan. Hollantilainen yleispelaaja Ramon Martinez Gion oli kokonaisuutena heidän tärkein pelaajansa. Joukkueesta löytyi hurjasti laajuutta vaihtopenkiltä asti.

Kreikkalaiset urakoivat alkuun syöttövirheitä ja sastamalalaisten hyökkäysmäärät jäivät vähäisiksi. Ford Store Levoranta keskittyi ottelussa vieraiden viistoon tulleiden laitahyökkäysten pysäyttämiseen.

Yleisölle oli tarjolla eurooppalaista lentopalloviihdettä koko rahan edestä.

Seuraavan Mestarien liigan ottelunsa Ford Store Levoranta pelaa Vantaalla. Vastaan asettuu saksalainen VfB Friedrichshafen.

Pudotuspeleihin etenevät viidestä lohkosta ykköseksi ja kakkoseksi sijoittuvat joukkueet sekä kaksi parasta kolmosta.

TILASTOT

Poimintoja

• Nimetön

Kannattajat istuivat kuin kirkossa pari ekaa erää. SAA huutaa ja kannustaa alusta asti! Verrataas Kreikan yleisöön…

• Valepa fani

Valepa fani bussien väki oli istutettu kauas kentän taakse ei varmaan näkyny terveessä . Siellä kyllä kannustettii kokoajan

• Kysyn vaan... vieraspaikkakuntalaisena

Ford Store Levoranta? Onko Valepa vaihtanut nimensä? Miltä kannustushuuto ”Ford Store Levoranta” kuullostaa ottelussa ”Valepa” asemasta ? Vai kuuluuo se ”Ford” tai ”Store” tai peräti ”Levoranta”?