Vammalan torin joulukuusi kaatui: ”Se katkesi juuresta”

Vammalan torilla oli torstai-iltana draamaa, kun torille pystytetty joulukuusi kaatui. Sastamalan kaupungin kunnossapitomestari Heikki Järvensivu sai tiedon tapahtumasta noin puoli seitsemän aikaan illalla.

”Paikalla olleiden kaupungin miesten mukaan kuusi oli katkennut juuresta. Kuvittelin ensin, että harukset olisivat pettäneet, mutta ei. Poikki se meni.”

Miksi vahvarunkoinen ja vuosikymmeniä vanha puu katkesi?

”Siihen en osaa vastata”, Järvensivu toteaa ymmällään. Vammalassa on ollut illan aikana sakea lumimyräkkä ja paikoin puuskainen tuuli.

Onni onnettomuudessa oli, ettei noin 20-metrinen puu romahtanut kenenkään päälle.

Pelastuslaitos kävi paikalla tarkistamassa tilanteen, mutta varsinaista tehtävää palomiehillä ei ollut, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Järvensivun mukaan puun siivous jää kaupungin miehille, jotka hoitavat homman huomenna päivän valjettua.

”Sitten mietitään, hankitaanko tilalle uusi puu.”

79 vastausta artikkeliin “Vammalan torin joulukuusi kaatui: ”Se katkesi juuresta””

 1. Nimetön

  zeesus sentäs että on pikkusen pöllöjä komentteja. kuusi kaatu viis siitä. kaunis oli ja hienot valot toivottavasti tulee uus. eipä tässä mitää sen ihmeellisempää oo tapahtunu. hankkikaa elämä. tai kirje kaveri

  Vastaa
 2. U

  Klo 17.04
  On tainnut koulunkäynti jäädä puolitiehen, kun kirjoitustaito on tuota luokkaa. Säälittävää.

  Vastaa
 3. Nimetön

  Aikoinaan -60-80 luvulla Vammalan komein ja isoin joulukuusi oli Nokian Kumitehtaan
  portilla. Oli hieno näkyi jopikälle kantatielle saakka,eikä tuuli myrsky kaatanut.

  Vastaa
 4. TR

  Kylläpäs oli kuusesta kuvia ku jostain julkkiksesta punaisella matolla maailmalla. 🙂

  Vastaa
  • Nimetön

   Siinä kuvaaja varmaan harjoitteli siihen kun jääkiekkojoukkue tulee arvokisoista lentokentälle. Joku porukasta on samaten pitkällänsä asfaltilla, mitä tämä kuusi.

   Vastaa
 5. Nimetön

  Aikoinaan oli Kiikassa Kumijalosteen pihassa aina iso kaunis kuusi,joka näkyi kauas. Mahtaako olla vielä?

  Vastaa
 6. Nimetön

  Suuri puu jättää ison varjon. Paavo Väyrynen nousee kehään ja palauttaa kansanvallan niille joille se kuuluu. Eli kansalle. Herroille koittaa arki.

  Vastaa
 7. tonttu

  Kuvasta näkee hyvin kuinka lumi on tarttunut kuusen toiseen reunaan. Jäänyt siihen sitten kiinni ja painolastiksi. Sopiva puuska tai tuulen kääntyminen onkin sitten ollut viimeinen niitti. Juuri se painava luminen puoli on jäänyt alimmaiseksi.

  Vastaa
 8. Nimetön

  Olikohan kuusessa lahovikaa. Näytti sisus olevan laho valokusta päätellen. Lumimyräkästä tai myrskystä ei voida puhua kuusen kaatumisen yteydessä, sillä täällä ei ole tämän talven aikana vielä nähtykään ”lumimyräkkää”, mitä se sitten näillä seuduin lienee tarkoittaakaan!

  Vastaa
 9. Nimetön

  kyllä väyrysen aika on mennyt .sellasta höpinää tänne ei kannata kirjoitella

  Vastaa
 10. Nimetön

  12:35 Äläs ny. Niinistö ja Väyrynen ovat melkein samanikäiset ja tehneet vuosikymmeniä politiikkaa. Niinistö täyttää ensivuonna 70 vuotta. Ja Haukion kanssa heidän yhteinen lapsensa kun pääsee ripille, niin Niinistö on 85 vuotias! Eikös tässä Niinistön pitäsi alkaa ottaan löysinrantein?

  Vastaa
  • Nimetön

   Olis se kommeeta kun Niinistö ja Väyrynen olisivat toisella kierroksella. Siinä puhuttaisiin asiat halki ja mikä on Suomen suunta tulevaan. Kyllä Väyryselle sen soisi.

   Vastaa
 11. Juurikas

  Kasvoiko se kuusi sitten torilla kun se katkesi ”juuresta” vai katkesiko sittenkin tyvestä.

  Vastaa

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>