Vammalan torin joulukuusi kaatui: ”Se katkesi juuresta”

Vammalan torilla oli torstai-iltana draamaa, kun torille pystytetty joulukuusi kaatui. Sastamalan kaupungin kunnossapitomestari Heikki Järvensivu sai tiedon tapahtumasta noin puoli seitsemän aikaan illalla.

”Paikalla olleiden kaupungin miesten mukaan kuusi oli katkennut juuresta. Kuvittelin ensin, että harukset olisivat pettäneet, mutta ei. Poikki se meni.”

Miksi vahvarunkoinen ja vuosikymmeniä vanha puu katkesi?

”Siihen en osaa vastata”, Järvensivu toteaa ymmällään. Vammalassa on ollut illan aikana sakea lumimyräkkä ja paikoin puuskainen tuuli.

Onni onnettomuudessa oli, ettei noin 20-metrinen puu romahtanut kenenkään päälle.

Pelastuslaitos kävi paikalla tarkistamassa tilanteen, mutta varsinaista tehtävää palomiehillä ei ollut, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Järvensivun mukaan puun siivous jää kaupungin miehille, jotka hoitavat homman huomenna päivän valjettua.

”Sitten mietitään, hankitaanko tilalle uusi puu.”

79 vastausta artikkeliin “Vammalan torin joulukuusi kaatui: ”Se katkesi juuresta””

 1. Nimetön

  Kun vetivät liian ohueksi. Ammattimiesten pitäs tietää että sydänpuu ei kestä!

  Vastaa
  • Lujuusoppia joskus opiskellut

   Oikeassa olet. Jos vielä katkeamiskohdassa on lovi tai koko, niin siitä se kuuluukin katketa. Tuollainen hakokasa on melkoinen purje tuulella eli siitä syntyy kriittinen murtorajan ylittävä vääntökuormitus.

   Vastaa
 2. Nimetön

  Tämä oli se paksu majava joka oli tullut Torpon Markun kanssa kanootilla Kaalisaareen ja nyt se sitten kaatui, ei Markku eikä majava vaan puu.

  Vastaa
 3. Köyhä Mouhijärveltä

  Kuka nämä säälittävien Vammalalaisten kuusileikit maksaa?

  Vastaa
 4. rikas Sastamalasta

  Kyllä se kalliiksi tulee, mouhi. Mutta luojan kiitos te mettänelävät osallistutte tähänkin kuusijuhlaan vähäisillä varoillanne.

  Vastaa
 5. Nimetön

  Voi harmi, niin kaunis kuusi. Ja olihan siittä iso työ, kun saivat sen paikalleen.

  Vastaa
 6. Nimetön

  Harukset väärin asennettu. Ei se juuresta katkee jos ne on kunnolla kiinni.

  Vastaa
 7. Pelastetaan mitä pelastettavissa on

  Ei saa jäädä lumeen makaamaan. Sanoi mummo lumessa. Pystyyn vaan ettei mene joulu pipariks. Tää on vähän niinkuin se Ruotsin olkipukki joka tuhotaan liian aikaisin. Näin on nyt käynyt meidän kauniille kuusellemme. Mauri Kunnakselle hyvä aihe ensivuoden joulukorttiin. Tänä vuonna siinä komeilee se olkipukki. Ensi vuonna kaatunut kuusi.

  Vastaa
 8. Mikko

  Te ”lähes kaikki” jotka ette osaa kuin valittaa niin painukaa omiin koloihinne ja pitäkää mölyt mahassanne, ja opetelkaa kirjoittamaan! Haruksissa ei ollut vikaa niinkuin jutussa lukikin(tiedoksi että minä en ollut asentamassa kuusta). Koittakaa itse omassa pihassanne jos teillä edes on sellaista niin pystyttää moinen kuusi että kestää jonkinmoiset tuulet. Jos ette tiedä edes mistä kuusi on tuotu torille niin olkaa hiljaa asiasta. Ja te alkoholia nauttineet kommentoijat, menkää TÖIHIN!!!

  Vastaa
 9. Askartelija

  Sopisko tulla hakemaan oksia havuaskarteluihin? Ja voisiko ajatella että seuraavaksi hommattaisiin hiukan pienempi kuusi. Kyllä se asiansa ajaa, ei koolla ole väliä.

  Vastaa
  • keisari

   Kyllä koolla on väliä….jos ei ois ”koota” (K) niin Kari :kin ois Ari.

   muahhaahaahaa….

   Vastaa
 10. majawa

  Mie siellä kävin.olikin harvinaisen maukasta puuta!
  Harmi ku ei osunu kanoottiin eikä ees fillariin.
  Mikko voi mennä ite töihinsä tekeen pienipalkkasta suojatyötään!!!
  ahahabuahhahaaaa!!!

  Vastaa
 11. Terno

  Hai, lahon kuusipuun tuoneet. Miust on kyl parempi, et kaatu, eikä palanu, niinkuin se olkipukki siel Jeevles joka vuosi tekkee.

  Vastaa
 12. NinAina

  Nin taikka nin aina, sanoo tyrvääläinen! Ja nin kehuttiin että on vuosisaran kommein kuusi saatu täksi jouluksi torille pramille? Liekö sitten kuitenkin ollut laho, kuten monet eppäilevät? Ei tosin ehkä latvalaho, kuitenkaan? Ehrotus: torille on istutettava paakkujuurinen kuusentaimi sitten kun torin uusi suunnitelma saaraan toteuttamisvaiheeseen. Kyllä se siittä kasvaa ja on muutama kymmenen vuaren päästä ihan joulukuusen olonen ja valmis koristeltavaksi? Olkoon siinä samasa paikasa tanittamasa kesät talvet?

  Vastaa
  • Nimetön

   00.28 NinAina: Teillä on hyvä ehdotus. Oikea istutettu kuusi. Ne kasvaa sentään aika hyvin. Itselläni on keittiön ikkunan alla kuusi ja se saa siinä olla joulukuusena. Lisäksi se on siitä hyvä, että se on aina tuore eikä tarvitse pelätä, että se kaatuisi.

   Vastaa
 13. Nimetön

  Voishan sinne jonkun latvalahon pistää aina joulukuun ajaks esiintyyn. Voitais aina äänestämällä päättää kuka seuraavana vuonna laitetaan. Siinä Sastamala olis ainakin hyvin omavarainen.

  Vastaa
 14. Masse Majava

  Hyvä ajoeste autoille torille….harmi ku väärässä päässä toria.Entä jos joku ois jääny alle???????????

  Vastaa
 15. Nimetön

  Samaa mieltä, kyllä se oli kaunis kuusi! Toivottavasti saadaan uusi tilalle!

  Vastaa
 16. Nimetön

  Taisi olla enne pressanvaaleihin. Sillä nyt alkaa herroille arki ja kansavallalle juhla. Paavo Väyrynen nousee kehään. Väyrynen muistuttaa Tuntemattoman alikersantti Lahtista. Vinoilee herroille ja vastustaa vääränlaista oikeistoa. Kansa kuulee ja Paavo puhuu, kansanvalta kahleet katkoo.

  Vastaa
 17. Nimetön

  ”Haruksissa ei ollut vikaa niinkuin jutussa lukikin(tiedoksi että minä en ollut asentamassa kuusta).”

  Eli helvetistäkö silloin tiedät asennettiinko ne oikein? Ei olisi mikään ihme että Sastamalan tyyliin asennuksen pätevyyttä olisi kysytty asentajalta itseltään…

  ”Ja te alkoholia nauttineet kommentoijat, menkää TÖIHIN!!!”

  Eli… jos kommentoi viikonloppuna alkoholipäissään (enkä tee sitä itse tällä hetkellä, mutta ei se taida laitonta olla), hän on automaattisesti työtön? Onkohan kaveri A: kyllästynyt omaan työhönsä ja pakko on kiukutella jollekulle B: Kokkarinuorukainen tuhlaamassa isänsä firmassa aikaa nettipalstoilla

  Jos sinulla on keino työllistää 250 000+ työtöntä 30 000+ avoimella paikalla niin antaa kuulua, muuten JATKA HOMMIASI ja PIDÄ OMA PÄÄSI KIINNI.

  PS: Olen töissä, mutta muistan työttömyysajat ja tuollaiset tee-se-itse-työttömyyspoliisit ovat yleensä aika katkeria suojatyöläisiä. Helppo se on huudella jos on ajat sitten päässyt vakipaikkaan kun niistä ei tarvinnut tapella.

  Vastaa
 18. Klapinpinooja

  Pikkusen karsii alapäästä ja sitte uudestansa jalkaan nin pysyy. Ja harukset kunnolla kii. Ni.

  Vastaa
 19. Uusiokäyttöön vaan..

  Ei se toista kertaa katkee, pala pois ja lyhyempänä takaisin – homma on siinä! Joulua SINNEkin…

  Vastaa
 20. Nimetön

  9:24 Hyvä vertaus, Väyrynen, Tuntemattoman Lahtiseen. Kansanvalta puhuu. Pate toiselle kierrokselle.

  Vastaa
 21. Notkyyninen

  Latvatähti on nyt helppo asentaa, muista koristeista puhumattakaan. Ei kai sen väliä, jos kuusi lankuttaa…

  Vastaa
 22. Nimetön

  Nyt vaan vedenkestävä muovikuusi tilalle, kunnon kiinnikkein tietty, voi käyttää useampanakin vuotena

  Vastaa
 23. Nimetön

  Ei sekään kyllä hullu idea ollut mitä jo esitettiin. Ihan ehta kuusi istutetaan. Sama se on vaikka ensimmäisenä vuonna ei mahtuisi kuin tähti ja pari tilpehööriä, ja voihan sen koristella muulloinkin teeman mukaan. Paljon paremmin se sopisi asennekasvatuksenakin kuin repiä joka vuosi metsästä täysikasvuinen kuusi pelkän joulun takia. Taitaisi pysyä paremmin pystyssäkin omin juurineen kuin millä nyt on pistetty…

  Vastaa

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>