Viiden kotihoitajan lisäys kaatui äänestyksessä

Sastamalan valtuuston kokouksessa Pirkko Niemi (vas) jätti vasemmistoliiton ryhmän esityksen, että kotihoitopalveluihin lisätään viisi hoitajaa. Näin mahdollistettaisiin enemmän aikaa käytettäväksi asiakkaan luona.

Esitystä kannatti Leena Saarela (vas).

Äänestyksessä se kaatui 30-12. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

53 vastausta artikkeliin “Viiden kotihoitajan lisäys kaatui äänestyksessä”

  • 5kymppinen

   Katastrofi edessä vanhustenhoidossa. Hoitajat uupuu työtaakan alle ja jäävät sairaslomille entistä enemmän. Tämäkö tulee halvemmaksi? Päätöksessä mennään rumasti sanottuna perse edellä puuhun. On kuin hölmöläisten täkin jatkamista. Itse hoitajana tiedän tilanteen. Voipi olla että hommat lopetan.

   Vastaa
   • Vesipullo

    Rahasta puheenollen, olis mielenkiintoista tietää paljonko kaupunki on maksanut ”omasta Sastamalan pullovedestä”? Sastamala-etiketillä puolen litran pantillinen vesipullo. Jaetaan ilmaiseksi messuilla, rekrytapahtumissa etc. Kenen idea tää on?

 1. Nimetön

  käsittämätöntä, että 31 nuppia realiteeteista välinpitämätöntä, muka hoitaa yhteisiä asioita

  Vastaa
 2. Nimetön

  On se vaan kumma, kuinka raha menee inhimillisten arvojen edelle… Olisi myös edesauttanut nykyisten kotihoitajien työssäjaksamista, jos ei tarvitsisi mennä kilpaa kellon kanssa pistäytyessään vanhusten luona…

  Vastaa
  • nimetön

   Juuri näin!! Yhteiskunta on niin sairas kuin olla voi. Satsatkaa vain uus Suomalaisiin!!!

   Vastaa
 3. Nimetön

  Työntekijän hyvinvointi ei merkitse mitään. Tilanne kotihoidossa on ajettu monta vuotta huonommaksi ja huonommaksi.

  Vastaa
 4. Nimetön

  Tänä päivänä hoitaja asioi enemmän mobiililaitteiden ja tietokoneiden kanssa kuin hoidettavien.

  Vastaa
 5. Nimetön

  Leena ajaa asiaa,muut aattelevat palkkaansa, tiedetään kyllä ketä äänestetään. Kiikoisten Mattila ajaa myöskin terveyspalveluja parempaan suuntaan.

  Vastaa
 6. Lähihoitaja

  Laittakaa nuo 30 äänestyksessä esityksen kaatanutta tyyppiä kotihoitoon kuukaudeksi henkilökunnan ”avustajiksi”, niin näkevät mitä todellisuus on. Vois ehkä mieli muuttua ”työkokeilun” jälkeen. Ja äänestän Leenaa jatkossakin.

  Vastaa
 7. Luu 5

  Mutta jos laitettaisiin ne torille aijotut rahat hoitajien palkkaamiseen, olis
  huomattavasti tärkeempää,!!!!

  Vastaa
  • Jeewens

   Vanhenee ne esityksen kaataneetkin. Laitetaan hekin vanhana vaivaistaloon vartoamaan vaipanvaihtoa.

   Vastaa
   • Kovien arvojen Sastamala

    Sastamalalla ei ole varaa lapsiin eikä se halua huolehtia vanhuksistakaan..tuhon tiellä ollaan.

 8. Nimetön

  Yritin n. vuosi sitten saada apua kotihoidosta ja terveysasemalta sairaalle lähimmäiselleni. Turhaan. Sain kyllä myötätuntoa ja sanottiin, että voi, voi yritä vaan kestää.
  Sastamalan terveydenhoito toimii oikein hyvin, jos pysyt terveenä ja kuolet ns. saappaat jalassa.
  Nimimerkki: Tosi on

  Vastaa
  • Nimetön

   Uskon, että tämä pitää paikkansa.
   Ihmettelen vaan kaiken aikaa, mistä tälle Sotkusin johtosakille maksetaan, ja aivan liikaa maksetaan. Vastenmielistä väkeä mielestäni.

   Vastaa
   • Nimetön

    15.29 Nimimerkki: Tosi on. Vastaa: Mitä me tavalliset ihmiset voimme tehdä, jos päättäjämme eivät meidän puoliamme pidä? Ainakin on väärin olla hiljaa ja tyytyä kohtaloonsa nyt olisi korkea aika meidän pitää puoliamme.
    Kyllä me veronmaksajat olemme ansainneet edes tyydyttävän terveydenhoidon ja vanhuksille heille kuuluvan arvostuksen.

 9. Oliver

  Olisi mahtavan hienoa saada tietoon ketkä äänestivät ei ja ketkä taas kyllä. Muidenkin äänestyksien tiedot kiinnostaisi, koska nämä tiedot auttaisivat Sastamalalaisia jatkossa äänestämään valtuustoon sellaisia henkilöitä jotka oikeasti sydämestä haluavat edistää Sastamalaa kaupunkina ja myös sen asukkaita, eli meitä ihan tavallisia tallaajia. Vai, onko kaikkialla ”hyvä veli verkosto” josta tietoja ei anneta julkisuuteen. Kaikilla hoitajilla on kiire, aikataulutettu työ. Työ on raskasta ja vaatii hoitajalta ns. kutsumusammattia. Olisiko ollut täysin mahdotonta saada 5 hoitajaa lisää, oikeasti? Mistä tämä on pois? Herrojen ruokapaikoista? Ymmärtäisin hyvin jos puhuttaisiin 100 hoitajan palkkaamisesta. Eikö vanhuksilla, hoidettavilla, hoitajilla ole mitään merkitystä? Suomen kehitys on menossa enemmän ja enemmän Pohjois-Korean muottiin. Tällä menolla maksamme kohta ihan hapen hengittämisestä. Päättäjät ottakaa päänne per***tä ja miettikää asioita sydämellä, joskus se teidän läheinen on hoivaa tarvitseva… Vieläkö silloin hymyilette ja äänestätte Ei?

  Vastaa
  • Jospa luopuisimme kokouspalkkioista

   Nuo äänestyslistat tulevat kyllä näkyviin kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Eli kaupungin sivuilla luultavasti jo torstaina.
   Niin kokous palkkiot ovat noin 300 000 euroa vuodessa niin sillä saisimme helposti 5 uutta hoitajaa ja subjektiivisen kokopäiväisen päivähoidon kaikille niille kolmellekymmenelle joilta se nyt on evätty.
   Lisäksi vois käyttää sen 30 000 euroa joka menee turhaan uimahalliselvitykseen.

   Luultavasti myös Oksanen ja 9 sdpstä jo mainittujen lisäksi.

   Vastaa
 10. Nimetön

  Hoitajia aivan liian vähän ja ne vähätkin uupuvat työtaakan alle! Hoitajat ja erityisesti kotihoidossa olevat hoitajat teette arvokasta työtä! Hattua nostan!

  Vastaa
 11. Nimetön

  Kotihoidon tila huono,johtuen hoitajapulasta! Herrat ja rouvat eivät tunnu ymmärtävän tätä!

  Vastaa
 12. Hoitaja kotihoidossa

  Päättäjien olisi oikeasti tarpeellista tulla tutustumaan työhömme kotihoitoon. Kiire ja stressi valtava. Asiakkaat ansaitsevat parempaa hoitoa. Ruokatauot…mitä ne ovat? Sijaiset eivät suostu tulemaan meille töihin, koska työmäärä on liian uuvuttava!

  Vastaa
 13. Nimetön

  Hyvät naiset siellä kotihoidossa: Teillä on oikeus pyytää apua. Olen aikoinaan ollut itse hoitajana ja tiedän mitä se työ on. Miksi yleensä naisvaltaisia aloja syrjitään eikä heille anneta riittävästi työvoimaa. Myös hoitotyön tekijöitä on työttöminä. Kyllä uskon, että tekijöitäkin olisi mikäli olosuhteet ovat edes siedettävät tässäkin työssä.

  Vastaa
 14. Nimetön

  Apua on pyydetty,mutta kun ei saada lisää hoitajia,kun se maksaa!! Ja hoitajia ei ole tulossa,kun tietävät mimmosta se on!

  Vastaa
 15. Nimetön

  13.34 Nyt sitten ymmärrän paremmin senkin, että en vuosi sitten apua saanut sairaalle omaiselleni. Vika on nyt sitten näissä korkeammissa päättäjissä. Ei voi kuin toivoa, että heillä edes vähän olisi ymmärrystä sairaita kohtaan.

  Vastaa
 16. Maalta

  Mihin nämä 5 hoitajaa olisi kommentoijien mielestä pitänyt sijoittaa? Vammala, Karkku, Mouhijärvi, Suodenniemi, Kiikoinen, Äetsä tekee jo 6, kuka jää ilman…

  Vastaa
  • Nimetön

   JA TAAS; toi hemmetin Äetsä, eikö mene perille että kuuluu sanoa joko Kiikka tai Keikyä

   Vastaa
 17. Nimetön

  Vammalaan ehdottomasti,hoidettavien / käyntien määrä on valtava verrattuna esim.Mouhijärveen!

  Vastaa
 18. Nimetön

  Koko tämän tulevan Soten ja koko helahoidon yksityistämisen jälkeen pitää EROTTAA kaikki hallinnon jämähenkilöt. Niitä jää ilman ´nykyistä ns. ”työtään” aika monta. Siitä rahat hoitajiin. Ei riitä 5, tarve on 50.

  Vastaa
 19. Nimetön

  Tässähän kävi osaltaan niin että kotihoidossa sairaanhoitajista tuli jumalasta seuraavia ja heidän ei tarvi tehdä ilta, viikonloppu tai lähihoitajan tehtäviä, joka kuormittaa lähihoitajia niin että he tekevät jatkuvasti iltaa ja viikonloppuja väsyen työhön. Ei ole ihan normaalia että työntekijät kärsivät, sairastavat ja jatkuvasti jaetaan noin 5 työntekijän työt aamuisin töissäoleville, paitsi tietysti ei sairaanhoitajille joiden ei tarvi tehdä juurikaan mitään kuin olla läsnä. Ei auta mobiililaitteet joilla kytätään työntekijöiden työtahtia. Työ on muuttunut huonoksi ja työmäärä lisääntynyt. Kyllä pitäisi päättäjien vähän tietää aiheesta mitä käsittelevät ennen kuin julkaisevat tälläisiä päätöksiä..

  Vastaa
 20. Nimetön

  Pieninä puroina säästetään sanoi malboro. En kehtaisi olla tääläisen työpaikan pomo.

  Vastaa
 21. Nimetön

  Miksei päivystystä järjestetä kunnassa esiintyvän tarpeen mukaan?
  Onhan kolme vuotta jo kärsitty tätä trendikästä tuntikausien jonotusta.
  Jotenka kiiruusti ympärivuorokautinen päivystys takaisin.

  Vastaa
 22. Nimetön

  Viisi hoitajaa: noin puolen miljoonan kulut kaupungille per vuosi. Ei mikään pieni potti.

  Varmaan jokainen teistä kirjoittajista nostaisi mekkalan, jos veroäyriä nostettaisiin. Syyttäisitte päättäjiä holtittomasta rahankäytöstä.

  Teet niin tai näin – aina väärin päin!

  Vastaa
  • Nimetön

   Katsopa pomojen määrää ja mitä se maksaa!! Jos hoitajat joutuvat saikulle liiasta työmäärästä, heidän työnsä (omiensa lisäksi) tekevät joutuvat myös väistämättä ottamaan sairauslomaa jne. jne. Ja sekin maksaa. Miksi työllistäminen ja työllistyminen eivät kohtaa?!!
   Katsokaapa kaupungin kuluja järjettömissä hankkeissa, jotka eivät muuta kuin tuottavat lisää menoja! Niitä ei tunnu kyseenalaistavan kukaan.

   Vastaa
 23. Nimetön

  Nyt kannattaisi miettiä varmaan ettei enää äänestetä näitä peppukavereita seuraavaksi.

  Vastaa

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>