Vinkissä pääsee jo hiihtämään – loppuviikosta ”baanat” kuntoon

Vinkissä ei ihan vielä pääse perinteistä suksimaan, mutta luistelutyylillä luonnistuu. Kuvituskuva: Pixabay.

Sastamalassa Vinkin kuntoradalla pääsee jo hiihtämään – ainakin vapaalla hiihtotyylillä.

”Vaikka lunta satoi kohtuullisen paljon, on sitä radalla tiivistyksen jälkeen kohtuullisen vähän, joten perinteisen uraa ei vielä saada tehtyä kaikille radoille”, sanoo kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Aho.

”Muita kaupungin latuja ajetaan koko ajan, ja toivon mukaan huomenna alkavat muutkin baanat olla kunnossa.”

Sastamalassa kuntopolkujen yhteyteen on tehty perinteisesti latu muun muassa Karkussa, Keikyässä, Kiikassa, Lousajassa, Suodenniemellä, Uotsolassa ja Varilassa.

Jari Ahon mukaan tavoitteena on, että hiihtohommat onnistuisivat suurelta osin ympäri Sastamalaa loppuviikosta.

”Vielä kuitenkin tarvittaisiin hieman lisää lunta, jotta saataisiin myös perinteisen ladut kuntoon. Ja esimerkiksi Vammalan alueella Varilan latua tehdään hieman myöhemmin”, hän toteaa.

Sastamalan liikuntapalvelut tiedotti Facebookissa Vinkin radan olevan luistelukunnossa. Hiihdon ystävien kannattaneekin tarkkailla kyseisiä sivuja. Kaupungin karttapalveluun kuntoratojen tilanne päivittyy myöhemmin.

  • Nimetön

    Vampulassa harjulla ja Harjavallassa pääsee jo perinteistä lykkimään. Voi kun toivoisin kaupungin tekevän sellaisen perinteisen ladun, jossa ei olisi mäkiä. Kun näkö ja tasapaino on sen verran huonot ettei pysty hiihtämään Hopulla tai Vinkissä. Hiihtäminen kun on niin kokonaisvaltainen tapa liikkua ja tekisi monelle hyvää. Houhajärvellä joskus pääsee ladulle, jos ei vesi ole jään päällä.

  • Nimetön

    Myös sen olen huomannut, että ikää kun tulee enemmän, niin myös pitkämielisyys lisääntyy. Hiihtäessä joutuu katseleen samaa maisemaa paljon pitempään kuin nuorempana. Helpot hiihtoladut on tietysti mukavat ja maittavat sujutella.

  • Nimetön

    Perinteisen latuun on riittävästi lunta. Ladun voisi ajaa moottorikelkalla.

  • Nimetön

    On ne muuallakin latuja ajettu. Mutta tärkeempää taitaa olla himoliikkujat eikä ne jotka joskus menis ladulle ja mahdollisesti toisen ja kolmannenkin kerran, mahdollisesti sais jopa talviharrastuksen hiihdosta.

  • Nimetön

    Kun ladut tehdään isopyöräisellä traktorilla niin ei ole lunta ennen kuin helmikuussa. Tehkää kelkalla niin saadaan ladut heti

    • Jänkäjooseppi

      Teeppä testi ja hyppää tasajalkaa lumihankeen ja mittaa paljonko jäi lumeen vahvuuta.seuraavaksi pähkäilet kuinka syvä latu-ura on ja entäpä jos sattuu vaikka kivi matkalle joka nousee pintaan kun tehdään latua ja joku tökkää järvisensä niin taas on surkeeta työtä ja porataan. Ollaan nyt vaan tyytyväisiä ja hiihdetään kun on lunta. Viimetalvena ei ollu ku havuja perkele

Kommentointi ei ole käytössä.