Satonen, Hakanen ja Mölsä kannattivat prosenttirajan nostoa

Kuvakollaasi Sastamalan seudun kansanedustajista. Arto Satonen, Pertti Hakanen, Martti Mölsä ja Ilmari Nurminen.

Eduskunta päätti ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nostamisesta. Nykyistä vahvemmat alkoholijuomat sallittiin tiukalla äänestystuloksella 98-94.

Prosenttirajan nostamisen puolesta äänestivät muiden muassa sastamalalaiset Arto Satonen (kok) ja Pertti Hakanen (kesk) sekä punkalaitumelainen Martti Mölsä (sin). He edustavat hallituspuolueita.

Sastamalalainen Ilmari Nurminen (sd) olisi pitänyt prosenttirajan nykyisellään.

Äänestystuloksen myötä vahvat oluet pääsevät ruokakauppojen hyllyihin. Promilleraja on jatkossa 5,5, kun se tähän saakka on ollut 4,7.

  • piski

    pellejä me ollaan kaikki, sinä minä ja porsaat etkä sinä ILMARI mielipiteensä saa tuoda esiin, prosentit ruokatavara kauppaan sekä väkevät että miedot niin on kreikassakin ja onko siellä juoponpia ihmisiä, en minä ainakaan oo tavannut. vielä sen verran että on se hyvä että ALKO muutti torkkariin että kehtaa mennä sieltä takaovesta luimistellen ostaan viinansa vaikka ilmeiseti toivottavasti omalla ansaitulla rahalla ostoksensa maksaa niin minä ainakin teen enkä ujostele yhtään eikä vielä ole kassa kieltäytynyt myymästä.( eli toisin sanoen aivan sama myydääänkö ruokakaupassa nelosta oliko se nyt 5,5% kaikesta sitä jaksetaan paasata jos tosta kännin haluaa nin kusettaa ennen kun hyvä känni on eikä sitä kaljasta saa)

  • paska

    koska mennään oikein ISOILLE ARTO,PERTTI ja MARTTI, eläkeläis MATTI voisin tarjota NELOSET vaikka uudella torilla muovikassista puiston penkillä eikä tää oo vitsi olen tosissani ja kyllä ILMARILLEKKIN paikka löytyy

  • Nimetön

    Luojan kiitos tämä turha ja merkityksetön sekoilulainvalmistelu on ohi. Tuskin käytännössä vaikuttaa juuri mihinkään. Oluenjuojat ovat kansanedustajia fiksumpia ja tekevät ostopäätöksiä pääosin hinnan mukaan.
    Löytyisikö eduskunnasta vihdoin jotain järkevää tekemistä.
    Joku Sotekin lienee kesken.

  • Nimetön

    Toivottavast pojilla on paksu rahapussi,kohta tämä kantaa surullista satoa.

  • Nimetön

    ”Eduskunta päätti” jee. riemu voitto kansanedustuslaitokselle, iloitaan nyt päätöksestä kunnes sekin varmasti jotenkin perutaan.

  • Nimetön

    Miten tästä selviää matkanjärjestäjät ja laivayhtiöt? Tallinnan risteilyt ovat pääasiassa olutturismia ja sekin loppuu.

    • Nimetön

      Joo…..sen takia kaljat haetaan Tallinnasta kun ei ole täällä saanut ruokakaupasta yli 5 %.Ei halvemman hinnan!!!!!!!!!pöh äh ja pöh kun ihminen on yksinkertainen.

  • Taisto Marx

    Nyt pitäis nopeasti saada läpi sellainen ”pilsneritkin pois persaukisilta” vero, ettei proletariaatti vallan pääse alkoholisoitumaan.

    • Nimetön

      niin ja ulkomaanmatkat pois työllisiltä, mitä sinne etelään täytyy päästä luteita matkalaukuissa kotiin kantamaan

  • Nimetön

    Kiitos Ilmari, voi kun me suomalaiset osaisimme ottaa sitä alkoholia kohtuudella, mutta aika paljon se tuo myös näitä haittoja.

  • Vanha äijä

    Minkä tähden ihmisten pitää juoda viinaa? Minä olen päässy elämän läpi ottamatta ryyppyäkään ja voin sanoa, että hauskaa on ollut.

  • Nimetön

    Poliitikkoja kun on kuvassa heitetään sen mukainen kommentti. Nimittäin valtamedia on kaksi viimeistä kalenterivuotta tehnyt Niinistöstä uudestaan presidenttiä. Silloin kansanvalta isketään rautoihin. Vasta nyt, kun alkoivat tv-tentit niin kansanvallan kahleet katkesivat. Hyväksyykö kansa median valtapelin? Paavo Väyrynen nousee arvoon arvaamattomaan. Äänestyskopissa sinä päätät, eikä korrupputoitunut media.

  • Nimetön

    Suomi on pieni maa. Miksi näitä presidentiksi pyrkiviä pitää olla näin paljon (8) ? Kyllä vähempikin riittäisi, kun vain yksi saa paikan.
    Olen seurannut politiikkaa ja mielestäni kaikki ehdokkaat ovat hyviä. Sitä toivottua väriä ei tosin edes Väyrynen ole vielä tuonut mukanaan keskusteluun, sitä odotellessa…..

  • Nimetön

    9:32 Jos ja kun tulee toinen kierros, niin silloin kansanvalta on voittaja.

  • piski

    pois pois huolet nyt kaljahanat aukes vapaana nyt nelonen kuohuaa jne..

  • Nimetön

    Hallituksen kannatus kun laskee, niin täytyy joitain muita prosentteja yrittää nostaa. Vaaleissa sitten molempien on sama – olut ja hallitus 5,5%.

  • Nimetön

    Lapsiasiainvaltuutettu tekee hyvää työtä, otti heti aivan asiallisesti esille tämän, mitä viinakaupankaljanhimoiset eivät kyenneet hahmottamaan. Katsotaanpa vaan kuinka käy kun ruokakaupasta sitä vahvuutta alkaa saada. Varmasti kulutus kasvaa. Ja valuu alaikäisille myös.
    Päättäjät jotka tämän päättivät, eivät kykene hahmottamaan syy – seuraussuhdetta.

  • paska

    älkää tätä asiaa nin vakavasti ottako, ne jotka kaljansa juovat niin he juovat. helppoo se kaljan saanti on ollut tähänkin asti eikun alkon ovesta sisään sieltä sitä saa eikä oo koskaan sanottu ei oota. kyllä tämä tuo helpotuksen myös syrjä kylillekkin ei tarvi aina lähtee kaupunkiin kaljan ostoon kun saa sitä lähi kaupasta. syksyt ovat pimeitä ja ankeita ei katuvaloja eikä paljon muitakaan palveluita kylällä, onneksi nelonen rupee virtaamaan niin päivä kirkastuu.

    • Lalli

      Olin kerran todella pettynyt kun en saanut alkosta mitään , ilman mitään syytä tai perusteluita myyjä ilmoitti epäilevänsä että ostan viinat alaikäisille .

  • yksinkertaista laskuoppia

    Neloskaljassa ja kolmosessa oleva alkoholi maksaa ostajalle saman verran noin karkeesti. Eli ei tästä ostaja hyödy kuin siinä, ettei tarvi kantaa vettä kaupasta kotiin. Alkon hyllyistä näkee tämän ja laskukoneella voi kattoa loput.

  • Klapinpinooja

    Alkoholin aiheuttamiin sairauksiin kuolee vuosittain Suomessa 1700 henkeä. Liikenteessä kuolleista on 61 viinan syytä. Tänäkin iltana ensiapuun tulevista vähintään puolet on juovuksissa. Niin…

    • Nimetön

      20.17 On todella ikävää seurata alkoholisoituneen ihmisen elämää ja sitä miten se päättyy. Ilmeisesti ei päättäjiä vähääkään kiinnosta mihin tämä alkoholipolitiikka johtaa.
      Varsinkin, kun ei enää hoideta alkoholisteja, vaan sieltä on määrärahoja alennettu.
      Enemmän pitäisi tehdä ihmisten hyväksi, että heillä olisi työtä niin ei sitten olisi aikaa niin juopotteluun.

    • Kaikki on suhtellista

      Hoito ym. virheisiin Suomessa kuolee n. 5000 potilasta vuodessa .

  • Klapinpinooja

    Jos Viro ei olisi noin lähellä niin maksaisin oluttölkistäni mieluusti enemmän kaupassa.

  • Nimetön

    Ilmari näyttää vastustavan kaikkea, näyttää vastustaneen myös 5 hoitajan lisäämisatä
    kotihoitoon. Saman teki Jokinen, minne unohtuivat vanhukset!

    • Vaatii kyllä selitystä Jokiselta ja Nurmiselta

      unohtuiko äänestäjät kun on päästy ”vallan” kahvaan….eikö kiertäminen enää vaalien aikaan kiinnosta..

    • Nimetön

      8.14 Ilmari meni vanhusten äänillä eduskuntaan. Nämä hoitajien paikat olisivat olleet todella tarpeellisia varsinkin nyt, kun hoitolaitoksia on ajettu alas.

  • Nimetön

    Opetus porvarihallituksesta. Niin suuri onnettomuus ei mahdu näin pieneen maahan.

  • Tuomisen sormet jäätyivät

    kun äänesti tyhjää…outoa käyttäytymistä vanhusneuvoston puheenjohtajalta.

    Iso käsi ja pisteet Sillanpäälle ja Yli-Perttulalle..

  • Tuomisen sormet jäätyivät

    kun äänesti tyhjää…outoa käyttäytymistä vanhusneuvoston puheenjohtajalta.

    Iso käsi ja pisteet Sillanpäälle ja Yli-Perttulalle..
    Eläkeläis voittoinen valtuusto saisi hävetä toimiaan. Vai tuliko aloite väärältä suunnalta.

  • Mullikuhnuri

    Nelosessa on 17% enemmän alkoholia kuin keppanassa. Ikävä kyllä alkoholisoituvan kansan populistikansanedustajat unohtavat (tahallaan) tämän totuuden puhuessaan alkoholin osuuden alle prosentin noususta oluessa. Kaljaveikko örveltää entistä kovemmassa kännissä ryypättyään vahvempaa olutta tutun laatikollisen. Kukaan alkoholisti ei vajaata laatikkoa kanna kotiin. Nurminen taitaa olla ainoa sastamalalaiskansanedustaja, joka osaa prosenttilaskua.

  • Nimetön

    On tainnu tietokoneen vakoilu loppua kun ei enää murahtele korjoituksen jälkeen, mutta en kannata väkeviä oluita kauppaan.

      • Nimetön

        Täysin varma kun jopa henkilökohtaisesti nähnyt keskiviikona fyysisen vakoilun ja vakoiluohjelma ollut kuukausikaupalla, olenkin monta kertaa kirjoittanut miltä hakuni näyttää ja tänänä aamulla kun olin rikosilmoituksen kirjoittanut kuului ääni joka tallensi tai lähetti kirjoituksen ja vakoiluohjelma poistettiin sen jälkeen koska kone on nyt normaali ei murahtele kirjoitusten jälkeen.

    • Nimetön

      Kyllä Securet sun muut vakoiluohjelmat nappaa – asiasta kolmanteen, miten sait tuon vastaapainikkeen eliminoitua viimeksi kirjoittamastasi vastauksesta???

  • Demari

    Mielenkiintoista mutta näillä palstoilla perin tavallista tämä sdp:n ja erityisesti siinä Ilmarin arvostelu, etten sanoisi rääpiminen. Mutta annetaan nyt tähän myllyyn vielä lisää vettä. Joku tuossa kehui lapsiasiainvaltuutetun viisasta mielipidettä. Viisasta puhetta se olikin. Mutta ihmekös tuo, Kurttilahan onkin demari.

    • Mullikuhnuri

      Katsos se kovimmin rääkyy, joka eniten pelkää. Ilmari on kansan parasta ajatteleva kansanedustaja. Muut ajavat lääkärifirmojen tai oman hyvävelikerhon etua.

    • Nimetön

      Kyse on luotujen mielikuvien ja todellisen toiminnan välillä olevasta ristiriidasta.
      Totuus on se että Nurminen ja Jokinen vastustivat hoitajien lisäystä ja näin viestivät että käsiä ei tarvita.
      Ikävää on se että lehdistö ei osaa kertoa näistä asioista vaan kirjoittaa mieluummin epäolennaisuuksia.

  • Nimetön

    Onko hallituspuolueet valmiita lisäämään määrärahoja alkoholihaittojen torjuntaan? Vastatkaa Satonen, Hakanen ja Mölsä. Kyllä se on niin et osalle porukoista tulee väistämättä ongelmia,ei se ole yksin sen juojan ongelma,vaan siitä kärsii myös läheiset

  • piski

    älkää nyt vaan läheiset sortuko tohon neloskaljan lumoihin ettei rupeis maistuun hyvältä, vaika on se niin että sauna rankan työpäivän jälkeen ja olut on se kolmonen tai nelonen aivan sama maistuu niin mahdottaman hyvältä että menee vielä toinenkin . kun eläkkeelä oon ja torikeskuksen alkon viedessä katselen ihmisiä nin kyllä sinne alkoon vaan menee ns.parempiakin ihmisiä jotka ovat vastaan alkoholi uudistusta maistuu se heillekkin korvat luimussa poistuvat torkkarin takaovesta pois holiensa kans.

    • Nimetön

      Eli siis hakevat juomansa Alkosta. Mitä ihmettelemistä siinä on? Ja mitä sitä kyttää kuka Alkossa asioi – yksityisyyttä.

  • Nimetön

    Tämä on hyvä esimerkki siitä, millainen ihminen on, ihminen ei muutu, olkoon aikakausi mikä hyvänsä. Kyllä näitä Alkossa kävijoiden kyttääjiä on aina ollut.
    Eräskin, jota kytättiin, vastasi hänelle käynnistä huomauttaneelle;” juu kävin, ja ihan omalla rahallani ostin, mitä ostin”

  • Aivan

    Jokainen ymmärtää, että viinanjuonnin haitat ovat etuja suuremmat, mutta mikä on se järki, jonka perusteella se pitäisi rahdata naapurimaasta. Nuuska taas on erittäin hyvä esimerkki järjettömästä kieltopolitiikasta.Mustapörssi rehottaa ja hinta on katossa. Kohta varmaan paperossikin pitää hakea Venäjältä. Loppuisi noilta kyttääjiltäkin hommat, kun viinankin saisi elintarvikekaupan hyllyltä. Eurooppa nauraa meille.

  • Nimetön

    Ihmettelen suuresti demadeitten puheita harmaan talouden torjumisesta.
    Väittäisin, että Sastamalassakin yli puolet juodusta nelosoluesta on tuotu Virosta.
    Paljon on trokareita, jota myyvät aineita myös alaikäisille.
    Haluaako demarit tosiaankin nykymenon jatkuvan?

      • Nimetön

        Kyllä se oli Mannerheimi ja kenraalit, jotka hyppäsivät Natsi-Saksan junaan. Mutta kirjoittajan kohdalle sopii myös vanha sanonta, ”meitä on moneen junaan”. Jopa sellaiseen, joka ei ole vielä lähtenytkään.

  • Nimetön

    Maailmalla saa ruokakaupoista mitä tahansa alkoholijuomaa kellon ympäri ja täällä mietittiin vuiositolkulla pitäisikö nostaa 0,8% kaupoissa myytävien tuotteiden rajaa. Meille nauretaan tässäkin asiassa ihan kippurassa.

    • Hansu

      Voi hyvää päivää. Aikaa ja aineita parlamentilla tuntuu olevan ihan lapsellisten asioitten prohtaamiseen. Aikoinaan kauppojen aukioloa jahkattiin vuosikaupalla ja nyt niihin samojen kauppojen kaljan myymistä. Että onko rosentteja vähän vai vähän enemmän.
      Mikseivät siellä edes yritä saada kuntoon sitä ihmeellistä ja ilmeisesti käyttökelvotonta soteaan. Kuka sen muuten on keksinyt?

Kommentointi ei ole käytössä.