Kalle Virta runoilee ja räppää: Tänä vuonna syntyi sekä kirja että levy

Kalle Virta kertoo tutustuneensa hip hop -musiikkiin yläasteella. ”Räp-lyriikoiden kirjoittelu on ollut siitä saakka melkein jokapäiväistä puuhaa. Luontoa olen harrastanut aina.” Kuva: Minna Isotalo.

29-vuotiaalla Kalle Virralla on takanaan tuottoisa vuosi. Mies on julkaissut sekä kolme biisiä käsittävän Ego Eimi -nimisen EP-levyn että runokokoelman Luontosuhde.

Kirjan syntyminen ei ollut lainkaan varmaa, niin tyhjiin levyntekoprosessi sastamalalaisen imi.

”EP vei minusta kaikki voimat ja osan luovuudestakin. Kirjoittajaystäväni Sastamalan Opiston kursseilta kuitenkin valoi minuun uskoa ja kannusti, että kirjatilaisuuteen kannattaisi tarttua.”

Trilogia sairastumisesta ja toipumisesta

Ego Eimi on latinaa ja tarkoittaa ”minä olen”. Virta kertoo EP:n kolmen biisin muodostavan trilogian, joka kertoo sairastumisesta, sairauden potemisesta ja siitä lopulta toipumisesta. Kappaleet on höystetty fantasiaelementeillä.

”Olen saanut kuulla levyni toimivan mielialamusiikkina ihmisille, jotka ovat vastaavassa tilanteessa, jossa itsekin olin muutama vuosi sitten. Monet tutut ovat kehuneet levyä ja uskon heidän päässeen hieman paremmin pääni sisälle. Mikäli edellä luetellut asiat ovat tapahtuneet, olen onnistunut tavoitteessani”, toteaa sairauslomalla parhaillaan oleva Virta.

”Tiukille meni!”

Luontosuhde -runokokoelman on kustantanut Mediapinta. Kirja lukeutuu kustantajan Suomi 100 runokirjaa -sarjaan. Virta kertoo kirjan olevan runoteos luonnosta ja ihmisistä eri vuodenaikoina.

”Keväällä heräävät luonnon lisäksi myös talveksi tukahdetut tunteet. Kesällä viihdytään vesien äärellä ja rakastutaan. Syksyllä käydään sienimetsässä ja synkistellään pimeinä iltoina. Talvella seurataan lintulaudan elämää ja luonnon raadollisuuttakin.”

Ajatus omasta, pääasiassa luontoaiheisesta runokirjasta oli hautunut Virran päässä jo pitkään. Osa kirjan runoista onkin kirjoitettu vuosia sitten, vanhin jo lukiossa.

”Loput otin projektikseni syksyllä. Inspiraationi runoihin syntyvät lähinnä luonnossa liikkuessa, sekä omia ajatuksia ja tunteita pyöritellessä. Joskus jokin idea vain pälkähtää päähän, toisinaan kypsyttelen runoaihiota pitkäänkin.”

Vaikka takana on tiivistahtinen vuosi, on Kalle Virta tyytyväinen saatuaan puserrettua valmiiksi kaksi projektia.

”Tiukille meni, mutta tässä sitä nyt ollaan! Eipä kovin moni ole samana vuonna tehnyt sekä cd:tä että runokirjaa”, mies naurahtaa.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.